Tartu lankytinos vietos. Ką aplankyti Tartu?

Tartu yra antras pagal dydį Estijos miestas, kasmet pritraukiantis daug turistų ir keliautojų. Tartu universiteto dėka Tartu miestas laikomas intelektualiu šalies centru. Jo gražus centras yra apstatytas klasikinio dizaino XVIII a. pastatais, iš kurių daugelis naudojami ir šiandien. Viena šauniausių lankytinų vietų Tartu yra sriubos rajonas. Sriubos rajone kiekviena gatvė pavadinta sriubos ingredientais, pavyzdžiui, bulvėmis, pupelėmis ir žirniais. Seni mediniai namai einantys palei šias gatves, šalia Emajegi upės.

6) Besibučiuojančių studentų fontanas

„Bučiuojančių studentų“ fontanas yra puikiai žinomas simbolis Tartu mieste. Mieste įsimylėjėliams būtina aplankyti dviejų besibučiuojančių studentų statulą po skėčiu, nes tai laikoma amžinos meilės ženklu! Daugelis jaunavedžių taip pat ateina pasibučiuoti po fontanu, todėl galite tikėtis pamatyti ir tradicines estų vestuves!

Mieste įsimylėjėliams būtina aplankyti dviejų besibučiuojančių studentų statulą po skėčiu, nes tai laikoma amžinos meilės ženklu!

5)Tartu žaislų muziejus

Jei atvykstate į Tartu su vaikais, turite apsilankyti Tartu žaislų muziejuje ir pamatyti visus tradicinius estų žaislus iš įvairių epochų. Yra daugybė eksponatų, su kuriais galite žaisti! Be to, šį muziejų verta aplankyti net be vaikų, nes tai yra viena iš tų nostalgiškų vietų, kur suaugusieji gali prisiminti savo vaikystę.

4)Paragaukite tradicinio Estiško maisto Tartu restoranuose

Estai daug dėmesio skiria valgomam maistui, todėl Tartu restoranų kokybė yra labai aukšta. Yra daugybė nuostabių restoranų, kuriuose galite išbandyti tradicinį estų maistą ir šiek tiek daugiau suprasti apie virtuvę ir kultūrą.

Yra daugybė nuostabių restoranų, kuriuose galite išbandyti tradicinį estų maistą ir šiek tiek daugiau suprasti apie virtuvę ir kultūrą.

3)Estijos nacionalinis muziejus

Estijos nacionalinis muziejus yra vienas geriausių muziejų šalyje ir puikiausia vieta sužinoti apie Estijos istoriją, įskaitant liaudies kultūrą ir ginklus. Muziejus buvo atidarytas 1909 m. Įtakingiausiam Estijos kolekcininkui Jakobui Hurtui atminti.

2)Luke dvaras ir dvaro parkas

Luke dvaras ir dvaro parkas yra šiek tiek už Tartu miesto, tačiau tikrai verta apsilankyti žmonėms, kurie domisi senais dvaro rūmais su didžiuliais parkais ir tvenkiniais. Šie neobaroko ir Heimato dvaro rūmai datuojami 1557 m. Ir nuo to laiko jie išgyveno daug. Deja, pagrindinis namas buvo sunaikintas 1941 m. Geriausias laikas aplankyti šią vietą yra vasarą, kai Estijoje oras yra karštas ir saulėtas.

1)Tartu senamiestis

Tartu yra labai senas ir turintis turtingą istoriją miestas, tai galite sužinoti pasivaikščioję po gražų Tartu senamiestį. Tai tikrai nuostabiausia aplankyti Tartu dalis. Dauguma lankytinų vietų, įskaitant muziejus ir restoranus, taip pat yra senamiestyje.

Tartu yra labai senas ir turintis turtingą istoriją miestas

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines