Brėmeno lankytinos vietos. Ką aplankyti Brėmene?

Prekyba jūra visada buvo Brėmeno kraujyje, o nuo XVII amžiaus pradėjo atsirasti egzotinių produktų, tokių kaip kava. Pirmieji Vokietijos kavos namai buvo atidaryti Brėmene XVII a., O Brėmeno kavos prekybininkas Ludiikas Roseliusas buvo tas žmogus, kuris 1900-ųjų pradžioje išrado kavą be kofeino. Brėmenas taip pat turi nuostabių muziejų ir į UNESCO sąrašą įtrauktus viduramžių ir renesanso paminklus centrinėje turgaus aikštėje.

6)Šnūro kvartalas (Schnoorviertel)

Seniausia ir nuostabiausia Brėmeno apylinkė yra aplink Šniūro kvartalą. Anksčiau tai buvo viena iš skurdžiausių Brėmeno vietovių ir čia gyveno Brėmeno žvejų bendruomenė. Jūrų tema išliko pavadinime ,,šniūras“, nes ji susijusi su dirbtuvėmis, kuriose laivams buvo gaminamas takelažas (Virvės laivams). Šniūro kvartalas turi daug gražių medinių karkasinių namų nuo 1400 iki 1500 metų, kuriuos dabar užima restoranai, galerijos, kavinės ir rankdarbių parduotuvės suvenyrams.

Photo by Carlos Ibáñez on Unsplash
Anksčiau tai buvo viena iš skurdžiausių Brėmeno vietovių ir čia gyveno Brėmeno žvejų bendruomenė.

5)Botcheštrase (Böttcherstraße) gatvė

Einant link Veser iš Marktplatz yra 100 metrų gatvė, kuri 1920-aisiais buvo išgelbėta ir pertvarkyta. Ši idėja kilo Brėmeno kavos magnatui ir nerafinuotos kavos išradėjui Ludvikui Roseliusui. Tai ekspresionistinio meno („Art Nouveau“) ir „Art Deco“ mišinys, kuriame nuolat matomos tradicinės vokiečių architektūros užuominos namų frontonuose ir languose.

4)Kunsthalle Bremen

Šį aukščiausio lygio meno muziejų beveik 200 metų valdo privati Brėmeno meno draugija. Spaudos ir piešimo skyriuje yra šimtai tūkstančių popieriaus lapų nuo 1400-ųjų iki 1900-ųjų, o Naujosios žiniasklaidos skyrius skirtas šiuolaikiniams menininkams iš įvairių sričių.

3)Marktplatz

Be istorinių dvišlaičių namų, iš kurių atsiveria aikštės vaizdai, reikia ieškoti dar kelių paminklų. Vienas iš jų yra gotikinė Rolando statula, pastatyta priešais rotušę 1404 m. Ir vaizduojanti mitologinį riterį, kuris simbolizuoja laisvą Brėmeno miesto statusą. Apsilankę vakarinėje rotušės pusėje pastebėsite modernias, bronzines šuns, katės, gaidžio ir asilo skulptūra iš Brolių Grimų Brėmeno miesto muzikantų pasakos.

Photo by Sander Steehouwer on Unsplash
Apsilankę vakarinėje rotušės pusėje pastebėsite modernias, bronzines šuns, katės, gaidžio ir asilo skulptūra iš Brolių Grimų Brėmeno miesto muzikantų pasakos.

2)Brėmeno rotušė

Brėmeno rotušė 2005 m. Pelnė UNESCO pasaulio paveldo statusą. Statybos prasidėjo XV a. Galima apžiūrėti statulas, tokias kaip Karolis Didysis ir septyni Brėmeno imperatoriai. Ekskursijos vyksta Brėmeno turizmo biure ir vyksta 11: 00-16: 00. Nepraleiskite progos užeiti į vidų, nes yra daug ką pamatyti, pavyzdžiui, seniausia Vokietijos vyno statinė rūsyje ir gausiai išpuošta aukštutinė salė, kurioje buvo miesto taryba.

1)Brėmeno katedra

Šv. Petro katedra yra prie centrinės turgaus aikštės, turi 1200 metų istoriją. Žvelgiant į katedros amžių, nenuostabu, kad pastatas yra stilių mišrainė, XIX a. Restauracijose buvo įmaišyta romaninio, gotikos ir vėlesnės gotikos atgimimo detalių. Du 89 metrų bokštai atveria Brėmeno panoramą, jūs galite pakilti į pietinį bokštą, kad pamatytumėte džiuginantį vaizdą. Tuo tarpu kripta yra seniausia bažnyčios dalis ir siekia XI a.

Šv. Petro katedra yra prie centrinės turgaus aikštės, turi 1200 metų istoriją.

Siūlome puikius drabužių maišus skirtus patogiai pakuoti rūbams, kosmetikai kelionėje, galima susipakuoti batus, rūbus, kosmetiką rankšluosčius ir kt. Nuoroda: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/drabuziu-maisai/

Siūlome puikius drabužių maišus skirtus patogiai pakuoti rūbams, kosmetikai kelionėje, galima susipakuoti batus, rūbus, kosmetiką rankšluosčius ir kt.