Hamburgas lankytinos vietos. Ką aplankyti Hamburge?

Hamburgas – uostamiestis Šiaurės Vokietijoje, išraizgytas kanalais ir pilnas nuostabių kavinių ir restoranų. Hamburgas, turintis vieną didžiausių ir judriausių uostų Europoje, šimtus metų buvo kultūriškai ir istoriškai reikšmingas – dinamiškas prekybos, ekonomikos ir prekybos centras. Stulbinanti architektūra su daugybe parkų ir unikalių muziejų.

8)Tarptautinis jūrų muziejus

Tarptautinis jūrų muziejus yra puiki vieta daugiau sužinoti apie turtingą Hamburgo jūrų istoriją ir visus su jūra susijusius dalykus. Įsikūręs seniausioje miesto dalyje, didžiuliame raudonų plytų pastate HafenCity rajone, įspūdingi muziejaus eksponatai apima daugiau nei 3000 metų senumo žmogaus ryšį su vandeniu. Seniausias eksponuojamas artefaktas yra prieš tūkstančius metų iš medžio kamieno išskaptuota valtis iš Elbės.

7)„Rickmer Rickmers“ ir „Cap San Diego“ laivai

Prie „Landungsbrücken“ upės prisišvartavęs laivas „Rickmer Rickmers“ yra trijų stiebų, aukštas, turintis spalvingą istoriją. Statytas 1896 m., laivas grįžo į Hamburgą 1983 m. ir po ketverių metų restauracijos darbų šiandien yra muziejus. „Cap Cap Di Diego“, yra 1960-ųjų krovininis laivas, yra galimybė lankytojams prieiti prie viso laivo, nuo tilto iki mašinų skyriaus.

Photo by Moritz Kindler on Unsplash
Prie „Landungsbrücken“ upės prisišvartavęs laivas „Rickmer Rickmers“ yra trijų stiebų, aukštas, turintis spalvingą istoriją.

6)Šv. Mykolo bažnyčia

Garsiausia iš daugelio Hamburgo bažnyčių – Šv. Mykolo (Hauptkirche Sankt Michaelis) buvo pastatyta baroko stiliumi 1750–1762 m. ir yra viena svarbiausių miesto įžymybių. Vienas iš svarbiausių dalykų, kurį reikia nuveikti aplankant šią katalikų bažnyčią, yra pakilti į jos 132 metrų aukščio bokštą. Bokšto apžvalgos platformos, pasiekiamos laiptais ir liftu, siūlo puikią miesto ir uosto panoramą.

Photo by Amelie & Niklas Ohlrogge on Unsplash
Garsiausia iš daugelio Hamburgo bažnyčių – Šv. Mykolo, buvo pastatyta baroko stiliumi 1750–1762 m.

5)Hamburgo rotušė

Hamburgo Rotušės aikštės centre stovi didinga Rotušė arba ,,Rathaus“. Šis didelis, įmantriai dekoruotas neorenesansinis pastatas buvo baigtas statyti 1897 m. Pažymėtinos įspūdingos išmargintos lubos , vaizduojančios Vokietijos prekybinės laivybos svarbą. Galimos ekskursijos su galimybe stebėti vietinę valdžią.

Photo by Amelie & Niklas Ohlrogge on Unsplash
Hamburgo Rotušės aikštės centre stovi didinga Rotušė arba ,,Rathaus“.

4)Hamburger Kunsthale

,,Hamburger Kunsthalle“, pažodžiui verčiama- „Hamburgo meno salė“, yra viena geriausių Vokietijos meno galerijų. Yra daugybė altorių, paveikslų, XIV amžiaus vietinių menininkų ir XVI – XVII amžių olandų meistrų darbai. Taip pat atkreiptinas dėmesys į puikias XIX a. Vokiečių ir prancūzų paveikslų kolekcijas bei daug modernaus ir šiuolaikinio meno kolekcijų. Galimos ekskursijos ir linksmos programos vaikams.

3) Elbės filharmonijos salė (Elbphilharmonie)

Elbės filharmonijos salė yra atgaivinto Hamburgo uosto karūna. Naujas pastatas tapo pagrindiniu miesto orientyru ir yra laikoma viena didžiausių – ir akustiškai maloniausių – koncertų salių pasaulyje. Didžiausioje iš trijų koncertų salių yra 2150 vietų. Pastate taip pat yra pagrindinis viešbutis, gyvenamieji apartamentai, restoranai, įskaitant automobilių stovėjimo aikštelę.

Photo by Julia Solonina on Unsplash
Naujas pastatas tapo pagrindiniu miesto orientyru ir yra laikoma viena didžiausių – ir akustiškai maloniausių – koncertų salių pasaulyje.

2)Miniatiūrinė stebuklų šalis (Miniatur Wunderland)

Nors Hamburgo „Miniatur Wunderland“ yra laikomas didžiausiu geležinkelio miniatiūrų , ir tikrai tai ne tik žaislinių traukinių modeliai. Tai didžiausias pasaulyje geležinkelio modelis, galintis pasigirti daugiau nei 15 400 metrų bėgių ir 1040 traukinių (todėl tikėkitės čia praleisti daug laiko, ypač jei keliaujate su vaikais).

Išties didžiuliu mastu pastatyta atrakcija užima įspūdingus 2300 kvadratinių metrų. Čia rasite apie 100 000 realiai judančių transporto priemonių, kurias visas apšviečia daugiau nei 500 000 žibintų ir yra apie 400 000 mažyčių žmonių figūros.

1)Hamburgo uostas

Hamburgo uostas, taip pat žinomas kaip „HafenCity“, apima 100 kvadratinių kilometrų uostą ir yra žinomas kaip vartai į Vokietiją. Čia taip pat rasite daugybę lankomiausių miesto lankytinų vietų, o vasaros vakarais ir savaitgaliais čia gausu vietinių gyventojų.

Puikus pėsčiųjų takas eina senajame XIX a. Sandėlių rajone, su ištisinėmis aukštų mūrinių pastatų linijomis, kurios kadaise buvo naudojamos tabakui, kavai, džiovintiems vaisiams ir prieskoniams laikyti. Statytas 1883–1927 m., manoma, kad tai didžiausias pasaulyje sandėlių rajonas ir nuo 2015 m. Buvo įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Photo by Meduana on Unsplash
Statytas 1883–1927 m., manoma, kad tai didžiausias pasaulyje sandėlių rajonas ir nuo 2015 m. Buvo įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Siūlome puikius drabužių maišus skirtus patogiai pakuoti rūbams, kosmetikai kelionėje, galima susipakuoti batus, rūbus, kosmetiką rankšluosčius ir kt. Nuoroda: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/drabuziu-maisai/

Siūlome puikius drabužių maišus skirtus patogiai pakuoti rūbams, kosmetikai kelionėje, galima susipakuoti batus, rūbus, kosmetiką rankšluosčius ir kt.