Kelnas lankytinos vietos. ka veikti Kelne?

Ar kada nors susimąstė, iš kur atsirado odekolonas? Jis taip pavaditas, Kelno, Vokietijos miesto, kuriame jis buvo išrastas, vardu. Antrasis pasaulinis karas smarkiai sugriovė ketvirtą pagal dydį Vokietijos miestą, kuriame gyvena 1 milijonas gyventojų. Dėl tol Kelnas yra gana modernus miestas, nors vis dar galima rasti istorijos liekanų iš romėnų laikų. Įsikūręs ant vaizdingos Reino upės, šis miestas yra viena iš labiausiai lankomų vietų Vokietijoje, Kelne yra daugybė turistų lankomų vietų.

8) Botanikos sodai

Keliautojai, mėgstantys žalumą, pamėgs Botanikos sodus, galės pasivaikščioti po seniausią ir Kelno parką. Šiandien sode yra daugiau nei 10 000 augalų rūšių įvairiose vietose, pradedant šiltnamiais, egzotiniais sodais ir atogrąžų miškais. Istorinis pastatas „Flora“ buvo neseniai atnaujintas ir šiandien yra puikus renginių centras. Botanikos sodas yra šiaurinėje Kelno dalyje, netoli keltuvo terminalo.

Photo by Robert Nelson on Unsplash

7)Kelno miesto rotušė

Senamiesčio centre įsikūrusi Kelno rotušė yra seniausia Vokietijos rotušė. Jos gotikinį bokštą puošia daugiau nei šimtas skulptūrų. Bokštas buvo pradėtas statyti 1407 m., o jį baigus, jis buvo aukščiausias pastatas mieste, net aukštesnis už Gross St. Martin. Po Antrojo pasaulinio karo istorinis pastatas smarkiai apgadintas, Rotušė buvo rekonstruota tik iš dalies; likusi komplekso dalis buvo perstatyta moderniu stiliumi.

6)Ludviko (Ludwig ) muziejus

Liudviko muziejus statytas 1976 m., jame laikoma 350 šiuolaikinio meno kūrinių, kuriuos šokolado magnatas Peteris Ludvikas padovanojo Kelno miestui; po beveik dviejų dešimtmečių Peteris ir jo žmona Irene padovanojo dar 90 kūrinių, daugiausia Pikaso kūrybos. Šiandien muziejuje taip pat yra svarbių šiuolaikinių, ekspresionistų ir klasikinių šiuolaikinių menininkų darbų, taip pat Amerikos pop meno kolekcija.

Photo by Jennifer Latuperisa-Andresen on Unsplash
Šiandien muziejuje taip pat yra svarbių šiuolaikinių, ekspresionistų ir klasikinių šiuolaikinių menininkų darbų, taip pat Amerikos pop meno kolekcija.

5) Gros Šv. Martino bažnyčia

Gros Šv. Martino bažnyčia yra viena iš dvylikos romaninio stiliaus bažnyčių Kelne. Masyvaus bokšto dėka bažnyčia yra vienas įspūdingiausių. Jei nebūtų kryžių viršūnėse, lankytojai suklystu, jog ne bažnyčia, o viduramžių pilis. Bažnyčia yra vienas iš gražiausių Kelno pastatų, ji yra labai populiari tarp turistų. Romaninė bažnyčia buvo pastatyta 1150–1250 m., gaisrui sunaikinus ankstesnę bažnyčią.

4)Kelno keltuvas

Kelno keltuvas, jungiantis zoologijos sodą ir botanikos sodą, laikomas smagiausia miesto transporto priemone. Nuo 1957 m. vykdoma trumpa kelionė keltuvu per Reino upę siūlo įspūdingus Kelno vaizdus, įskaitant upę ir Kelno katedrą. Populiarus Kelno turistų traukos centras – senovinio stiliaus keturvietis funikulierius kelionę pasiekia per 10 minučių.

3),,Romisch-Germanisches“ muziejus

muziejus yra moderniame pastate, tačiau jo interjere yra originalių romėniškų objektų dalys, taip pat senovės artefaktų saugykla. Muziejus buvo pastatytas taip, kad apsaugotų senosios romėnų vilos vietą. Rūsyje galima rasti Dionizo mozaiką, o lauke yra senojo romėnų kelio atkarpa. Muziejaus misija yra apsaugoti Kelno romėnų paveldą, kuris apima ne tik statinus, bet ir daiktus, tokius kaip indai ir įrankiai, kuriuos romėnai naudojo kasdienybėje.

2)Hohenzolerno tiltas

Iš septynių tiltų, kertančių Reino upę Kelne, Hohenzolerno tiltas yra garsiausias. Originalus tiltas buvo statomas 1907–1911 m. 1945 m. Vokiečių karo inžinieriai susprogdino tiltą, kai sąjungininkų kariai pradėjo puolimą Kelne. Vos po trejų metų tiltas buvo iš dalies suremontuotas, o 1959 m. buvo visiškai rekonstruotas. Tiltas yra šalia pagrindinės Kelno traukinių stoties , kur kasdien pravažiuoja apie 1200 traukinių. Pėsčiųjų takas leidžia lankytojams pereiti per Reino upę ir pasigrožėti nuostabaus Kelno panorama.

Photo by Dimitri Simon on Unsplash
Pėsčiųjų takas leidžia lankytojams pereiti per Reino upę ir pasigrožėti nuostabaus Kelno panorama.

1)Kelno katedra

Žinomiausia Vokietijos bažnyčia – Kelno katedra per šimtmečius buvo žymiausias Kelno orientyras. Katedra stovi 4 amžiaus romėnų šventyklos vietoje, bažnyčią užsakė pirmasis Kelno krikščionių vyskupas Maternusas. Dabartinė gotikinė bažnyčia buvo pradėta statyti 1248 m., ją statė su pertraukomis ir prireikė daugiau nei 600 metų. Du didžiuliai bokštai, baigti statyti 1880 m., tai antras pagal aukštį miesto pastatas.

Photo by Dominik Kuhn on Unsplash
Žinomiausia Vokietijos bažnyčia – Kelno katedra per šimtmečius buvo žymiausias Kelno orientyras.