Kopenhagos lankytinos vietos. Ką aplankyti Kopenhagoje?

Kopenhaga tai tiesiog miestas-žaidimų aikštelė, kurioje yra seniausi pasaulyje pramogų parkai, keletas madingų parduotuvių ir naktinių vietelių. Kultūros gerbėjams yra istoriniai rūmai ir muziejai, kuriuose eksponuojami vikingų ir bronzos amžiaus lobiai.

10)Pasivaikščiokite po miesto naktinį gyvenimą

Savaitgaliais galite smagiai leisti laiką tiesiog praleisdami naktį mieste, kuriame naktiniai klubai ir gyva muzika yra gyvenimo būdas. Jaunesni lankytojai gali vakaroti visą naktį ,,Nørrebro“ klubuose, kurie būna atidaryti iki penkių ryto. Vyresni lankytojai gali užsukti į tradicinius alaus namus („Bodegas“) ar džiazo klubus arba pasimėgauti kultūra Danijos karališkame teatre.

Photo by Rūta Celma on Unsplash
Jaunesni lankytojai gali vakaroti visą naktį ,,Nørrebro“ klubuose, kurie būna atidaryti iki penkių ryto.

9)Paragaukite tradicinės danų virtuvės patiekalų

Kai yra kalbama apie danų virtuvę, mintyse pirmiausia atsiranda ,,Smørrebrød“, kas reiškia „sviestą ir duoną“. Žinoma Danų virtuvė yra daug įdomesnė nei sumuštiniai ir apima tikrai daug valgių, pradedant sūriu, kiaušiniais, žuvimi ir jūros gėrybėmis, papildant prieskoniais ir garnyrais.

Photo by Rūta Celma on Unsplash

8)Rosenborgo pilis

Šiuos rūmus 1600-ųjų pradžioje pastatė Kristianas IV. Ilgas jo karaliavimas ir įsitraukimas į Europą užplūdusį trisdešimties metų karą padarė jį vienu iš geriausiai žinomų Skandinavijos karalių. Šių prabangių rūmų interjeras per amžius beveik nepasikeitė, juose yra istoriniai gobelenai, kuriuose pavaizduoti konfliktai tarp Danijos ir Švedijos.

Photo by Zachary Shakked on Unsplash
Šiuos rūmus 1600-ųjų pradžioje pastatė Kristianas IV.

7) Kristianija (Christiania)

Tai komuna, kuri buvo įkurta dar 1971 m. Praėjus beveik pusei amžiaus, ji ir toliau klesti, nors viskas su laiku keitėsi, nes čia gyvenantys ir dirbantys žmonės kovoja su Danijos vyriausybe dėl didesnės autonomijos. Čia istoriniai kariuomenės sandėliai ir kareivinės yra perimtos menininkų studijų, ekologiškų prekių parduotuvių, restoranų ir muzikos vietų. Dėl narkotikų vartojimo čia patartina prieš įeinant žinoti apie įvairius „daryti ir nedaryti“ dalykus.

6)Christiansborgo rūmai

Slotsholmen saloje esančiuose Christiansborgo rūmuose yra Danijos Aukščiausiasis Teismas, Ministro Pirmininko kabinetas ir Danijos parlamentas. Danijos karališkoji šeima ir ministras taip pat naudojasi puošniais rūmų priėmimo kambariais oficialiems renginiams ir kitiems valstybių vadovams priimti. Svarbiausias iš kambarių yra Didžioji salė, 40 metrų ilgio ir galinti sutalpinti 400 svečių.

5) Kopenhagos nacionalinis muziejus

Kopenhagos nacionalinis muziejus yra tokia atrakcija, kurioje galite netekti laiko nuovokos. Čia yra nepaprastai daug artefaktų iš visų Danijos praeities laikų. Tik pažvelkite į Trundholmo saulės vežimą. Tai bronzos amžiaus dirbinys, datuojamas 1400 m. prieš Kristų, su bronzine arklio statula, traukiančia auksinį diską, vaizduojantį saulę.

4)Naujasis uostas (Nyhavnas)

Ši istorinė pakrantės zona yra šalia XVII amžiaus kanalo, kuriame vis dar švartuojasi seni mediniai laivai. Abiejose kanalo pusėse yra aukštų dažytų namų, datuojamų 1600–1700 m., kurių pirmame aukšte yra barai, restoranai ir kavinės su lauko kėdėmis. Dabar tai viena geriausių vietų kavai ar alui vasarą. 18, 20 ir 67 numeriais pažymėti namai, kuriuose skirtingu metu gyveno autoriuis Hansas Kristianas Andersenas.

Photo by Rūta Celma on Unsplash
8, 20 ir 67 numeriais pažymėti namai, kuriuose skirtingu metu gyveno autoriuis Hansas Kristianas Andersenas.

3)Stroget gatvė

Jei ketinate apsipirkti aukštos klasės parduotuvėse, yra tikimybė, kad čia rasite tai, ko ieškote. Jei norite rasti keletą šaunių ir nepriklausomų parduotuvių, eikite Stroget gatve į senamiestį ir pasukite į vieną iš siaurų šalutinių gatvelių. Čia yra nuostabūs tradiciniai dirbiniai, kurių gamybos papročiai keliauja iš kartos į kartą.

Photo by Marten Bjork on Unsplash
Jei ketinate apsipirkti aukštos klasės parduotuvėse, yra tikimybė, kad čia rasite tai, ko ieškote.

2)Mažos undinės statula

Ši gerai žinoma statula, sėdinti ant uolos šalia Langelinie promenados, be abejo, yra žymiausias miesto orientyras. Skulptorius Edvardas Eriksenas undinę sukūrė 1913 m. kaip duoklę autoriui Hansui Christianui Andersenui. Kai priartėsite prie statulos, nustebinsite, kokia maža ji iš tikrųjų yra.

1)Tivoli sodai

Kai kurie žmonės atvyksta į Kopenhagą tiesiog tam, kad apsilankyti Tivoli soduose. Soduose yra seniausias pasaulyje pramogų parkas, tad jei turite su savimi vaikų, galėsite čia su jais leisti laiką. Atskirai verta paminėti „Star Flyer“ – karuselę.

Photo by Felix Hoffmann on Unsplash
Kai kurie žmonės atvyksta į Kopenhagą tiesiog tam, kad apsilankyti Tivoli soduose.

Siūlome Jums puikių kosmetinių-pritaikysite kelionėse, sportuojant ir buityje https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Siūlome Jums puikių kosmetinių-pritaikysite kelionėse, sportuojant ir buityje