Leipcigas lankytinos vietos. Ką veikti Leipcige?

Leipcigas sparčiai artėja link Vokietijos meno sostinės statuso ir neskaitant Berlyno, yra dinamiškiausias miestas rytų Vokietijoje. Šis miestas kadaise buvo vienas iš Europos meno ir kultūros centrų, o šiandien dėl pigių nuomos kainų ir gyvybingo naktinio gyvenimo jis tampa populiarus jaunimo tarpe. Įspūdingas miesto centras gali pasigirti puikia renesanso ir baroko architektūra.

6)Bacho muziejus

Gyvenęs prieš 300 metų, Johannas Sebastianas Bachas yra vienas didžiausių visų laikų kompozitorių. Leipcigo Bacho muziejus yra puiki vieta tyrinėti jo muziką ir gyvenimą. Muziejus yra name, esančiame kitapus jo gyvenamosios vietos – jo namas buvo nugriautas, o turtingų kaimynų – ne. Jame yra „lobių kambarys“, kuriame yra originalūs Bacho rankraščiai. Yra net kambarys, kuriame lankytojai gali klausytis jo kūrinių garso įrašų.

5)Naujoji rotušė

Naujoji rotušė „Neues Rathaus“ labiau panaši į rūmus ar pilį, o ne į miesto rotušę, statyba buvo baigta 1905 m. Tai yra orientyras ne tik Leipcige, bet ir visoje Vokietijoje, nes jos bokštas yra aukščiausias šalies rotušės bokštas, kurio aukštis yra 115 metrų. Naujoji rotušė yra senų rūmų vietoje. Rotušę Antrojo pasaulinio karo metu okupavo naciai, o vykstant karui čia įvyko daugybė savižudybių.

Photo by Leipzig Free Tours by Dirk Pohlers on Unsplash
Naujoji rotušė „Neues Rathaus“ labiau panaši į rūmus ar pilį, o ne į miesto rotušę

4)Šv.Mikalojaus bažnyčia

Per šimtmečius XII a. Šv. Mikalojaus bažnyčia arba ,,Nikolaikirche“ buvo romėniška, gotikinė ir dabar barokinė. Grakščios baltos vidaus kolonos tiesiasi į lubas; Liuterio sakykla taip pavadintą todėl, kad ji egzistavo Martyno Liuterio laikais, ją galima rasti šiaurinėje koplyčioje. Čia įvyko pirmoji Leipcigo liuteronų pamalda. 1400 vietų bažnyčia buvo pirmadienio demonstracijų – taikių demonstracijų, kurios galiausiai 1989 m. Vėl suvienijo Vokietiją, vieta.

Photo by Maike Ma on Unsplash
Per šimtmečius XII a. Šv. Mikalojaus bažnyčia arba ,,Nikolaikirche“ buvo romėniška, gotikinė ir dabar barokinė.

3)Šv. Tomo bažnyčia

Šv. Tomo bažnyčia yra vėlyvosios gotikos liuteronų bažnyčia, turinti svarbią muzikos ir religijos istoriją. Čia grojo tokie puikūs kompozitoriai kaip Richardas Wagneris, Johannas Sebastianas Bachas, Mozartas ir Feliksas Mendelsohnas Bartholdy. Bachas buvo muzikos vadovas ir yra palaidotas čia. Martinas Liuteris čia pamokslavo iš sakyklos 1539 m. Šv. Tomo bažnyčia garsėja berniukų choru „Thomanerchor“, gyvuojančiu nuo 1212 m. – bažnyčia įkurta XII a.

2)Turgaus aikštė

Senoji rotušė, dabar – istorijos muziejus, buvo pastatyta 1509 m. Didžioji salė naudojama koncertams. Kiti senieji pastatai, supantys aikštę, turi restoranus ir parduotuves. Kiekvienais metais čia vyksta geriausi miesto turgūs ir šventiniai renginiai, įskaitant Kalėdas ir Velykas. Antradieniai ir ketvirtadieniai yra geriausios dienos apsilankyti turguje. Štai tada ūkininkai parduoda šviežią produkciją ir gėlių puokštes.

Photo by Mike Palmowski on Unsplash
Senoji rotušė, dabar – istorijos muziejus, buvo pastatyta 1509 m.

1)Volkerschlachtdenkmal monumentas

Volkerschlachtdenkmal yra didžiulis paminklas, įamžinantis Napoleono pralaimėjimą 1813 m. Spalio mėn. tautų mūšyje. Mūšyje dalyvavo 800 000 karių iš 20 šalių, iš kurių 100 000 buvo nužudyti ar sužeisti. Paminklas buvo pastatytas 1913 m. 100-osioms mūšio metinėms, kurį finansavo Leipcigo gyventojų ir Leipcigo miesto aukomis. Paminklas yra 91 metro aukščio ir turi 500 laiptelių. Viršuje atsiveria panorama

Photo by Leipzig Free Tours by Dirk Pohlers on Unsplash
Volkerschlachtdenkmal yra didžiulis paminklas, įamžinantis Napoleono pralaimėjimą 1813 m. Spalio mėn. tautų mūšyje.

Siūlome Jums puikias pinigines, rinkitės iš pačių įvairiausių, nuo rankinių iki piniginių. https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/pinigines/

Siūlome Jums puikias pinigines, rinkitės iš pačių įvairiausių, nuo rankinių iki piniginių