Niurnbergas lankytinos vietos. Ką veikti Niurnberge?

Niurnbergas siejamas su meduoliais, Kalėdomis ir liūdnaisiais Niurnbergo įvykiais po Antrojo pasaulinio karo. Vis dėlto labiausiai jis žinomas dėl savo nuostabios architektūros. Viduramžių įtvirtinimai vis dar stovi įspūdingame senamiestyje, taip pat čia puikuojasi nuostabios gotikinės bažnyčios ir spalvinga turgaus aikštė.

8)Niurnbergo žaislų muziejus

Muziejus simbolizuoja Niurnbergo, kaip tradicinės žaislų gamybos sostinės Vokietijoje, statusą. Jis atidarytas Dürerio 500 metų jubiliejaus proga 1971 m. Viršutiniame aukšte yra žaislai nuo 1945 m., Tokie kaip „Lego“, „Playmobil“ ir „Barbie“.

7)Miesto sienos

Per ilgą Niurnbergo įtvirtinimų istoriją miestas buvo užgrobtas tik vieną kartą: 1945 m. Šios sienos pirmą kartą buvo pastatytos 1000-aisiais. Maždaug keturi kilometrai viduramžių sienų vis dar stovi, yra pilis šiaurėje ir 67 gynybiniai bokštai. Parapetas dažniausiai yra atviras lankytojams. Aplink sienas eina platus griovys.

Photo by Lucile Noiriel on Unsplash
Per ilgą Niurnbergo įtvirtinimų istoriją miestas buvo užgrobtas tik vieną kartą: 1945 m.

6),,Schöner Brunnen“ fontanas

Vienas iš viduramžių Niurnbergo stebuklų yra 19 metrų ilgio gotikinio stiliaus fontanas pagrindinės turgaus aikštės pakraštyje. Fontanas buvo sukurtas 1385-1396 metais. Tai buvo architekto Heinricho Beheimo darbas. Statulos viršuje sėdi Mozė ir septyni pranašai. Antrojo pasaulinio karo metu paminklas buvo apdengtas betoniniu apvalkalu ir liko nesugadintas.

5)Albrechto Dürerio namas

Šis Vokietijos tapytojas gyveno ir dirbo šiame medinių karkasų name Niurnberge nuo 1509 m. Iki mirties 1528 m. Kaip istorinis dokumentas Albrechto Dürerio namas yra neprilygstamas, nes Europoje nėra kitų XV a. Menininkų namų pavyzdžių. Karo metu pastatas patyrė šiek tiek žalos, tačiau netrukus buvo restauruotas. Kambarius puošia senoviniai baldai ir Dürerio piešinių paroda.

4)Šv. Lorenco bažnyčia

Šv. Lorenco bažnyčia viena pirmųjų tapo liuteronu, atsivertusi 1525 m. Vertingiausias kūrinys yra Veito Stoso renesansinis „Angelų pasveikinimas“ raižinys ir gražus tabernakulis (nedidelė užrakinama spintelė Švenčiausiajam Sakramentui laikyti ), kurį sukūrė kitas žymus to meto skulptorius Adamas Kraftas.

Photo by Sven Mieke on Unsplash

3)Šv Sebaldo bažnyčia

Pažvelgus iš šiaurinės pusės, galima matyti, kad Šv. Sebaldo bažnyčia yra iš dviejų dalių, statyta dviem etapais. Vakarinė pusė, yra romaninė ir ankstyvoji gotika, XIII a. rytinė pusė, yra vėlyvoji gotika ir buvo pastatyta maždaug po 100 metų. VIII amžiaus šventasis Sebaldas yra Nuremburgo globėjas, o kanceliarijoje galite apžiūrėti jo kapą, kurį 1510-aisiais sukūrė Petras Vischeris vyresnysis, su ankstyvojo renesanso bronzinėmis figūrėlėmis, vaizduojančiomis jo gyvenimo scenas.

2),,Germanisches“ Nacionalinis muziejus

Germanų nacionalinis muziejus yra savotiškas iždas vokiškai kalbančiam pasauliui, kuriame pateikiama jo kultūrinė praeitis su daugiau nei 25 000 eksponatų. Eksponatai, kurių negalite palikti nepamatę, yra Albrechto Dürerio motinos portretas, Dürerio raganosis, Lucaso Cranacho vyresniojo Martyno Lutherio portretas ir žinomas Rembrandto autoportretas.

1)Kaizerburgas

Ant stačių smiltainio uolų virš šiaurinės Niurnbergo Altštato pusės yra pilis, kuri Šventosios Romos imperijos laikais turėjo tikrą galią. Čia posėdžiavo imperatoriškieji teismai. Pilies istorija datuojama XIV a. Viršutiniame aukšte yra stebėjimo platforma, kurioje galėsite pasigrožėti miesto panorama. Žemiau kiemo yra šulinys, kuris išgręžtas 50 metrų į smiltainį.

Photo by Markus Spiske on Unsplash
Ant stačių smiltainio uolų virš šiaurinės Niurnbergo Altštato pusės yra pilis, kuri Šventosios Romos imperijos laikais turėjo tikrą galią.

.

Siūlome Jums puikias pinigines, rinkitės iš pačių įvairiausių, nuo rankinių iki piniginių. https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/pinigines/

Siūlome Jums puikias pinigines, rinkitės iš pačių įvairiausių, nuo rankinių iki piniginių.