Glazgas lankytinos vietos. Ką veikti Glazge?

Glazgas yra didžiausias Škotijos miestas, esantis prie Klaido upės. Kiekvienais metais jis pritraukia daug turistų. Nesvarbu, ar norite stebėti miesto kultūrą, ragauti maistą ar apsipirkti, šiame mieste rasite tai, kas atitinka jūsų poreikius.

7)Nekropolis

Šalia Glazgo katedros, rasite vieną keisčiausių lankytinų vietų, kurią turėtumėte pamatyti. Paryžiaus Pere-Lachaise pavyzdžiu sukurtas Nekropolis dabar žinomas kaip vienos reikšmingiausių kapinių visoje Europoje. Čia rasite daugiau kaip 50 000 paminklų. Tikėtina, kad atpažinsite kelias vietas, nes Nekropolis buvo nufilmuotas įvairiausiose televizijos programose ir filmuose.

Photo by Marco Rickhoff on Unsplash
Nekropolis dabar žinomas kaip vienos reikšmingiausių kapinių visoje Europoje.

6)Glazgo katedra

Dauguma viduramžių laikų katedrų visoje Jungtinėje Karalystėje,šiandien yra tik griuvėsiai, todėl turėtumėte pasinaudoti galimybe pamatyti vieną iš paskutinių likusių didžiųjų katedrų. Ji buvo naudojamas pamaldoms daugiau nei 800 metų ir turi vieną didžiausių pokario vitražų kolekcijų. Galite pamatyti puikias arkas, ranka išdrožtus suolus, jeigu jus domina architektūra, istorija ar net fotografija.

Photo by Deep Trivedi on Unsplash
Dauguma viduramžių laikų katedrų visoje Jungtinėje Karalystėje,šiandien yra tik griuvėsiai, todėl turėtumėte pasinaudoti galimybe pamatyti vieną iš paskutinių likusių didžiųjų katedrų.

5)Kelvingrove parkas

Kelvingrove parkas esantis palei Kelvin upės krantą yra 85 ha ploto parkas suteikia prieglobstį gyvūnams ir žmonėms. Turėtumėte tikėtis gana dažnai pamatyti raudonąsias lapes, saulei tekant, jos yra įprastas vaizdas. Gražiu oru parką mėgsta įvairiausi žmonės, pradedant šunų vedžiotojais ir baigiant netoliese esančio universiteto studentais.

Photo by Ross Sneddon on Unsplash
Kelvingrove parkas esantis palei Kelvin upės krantą yra 85 ha ploto parkas suteikia prieglobstį gyvūnams ir žmonėms.

4)Glazgo mokslo centras

Glazgo mokslo centras yra skirtas mokyti ir linksminti vaikus, lavinant supratimą apie mokslo ir technologijų pasaulį. Vaikai iki 7 metų gali naudotis „Big Explorer“ zona, jie gali surengti mažą lėlių spektaklį, linksmindamiesi su muzikiniu rykliu. Jei jūsų vaikai yra labai maži, jiems greičiausiai bus labai smagu apatinio aukšto minkštoje žaidimų zonoje. Tačiau tiek suaugusiems, tiek vaikams planetariumas bus puiki vieta, leidžianti jūsų vaizduotei bėgioti dangumi.

3)Riverside muziejus

Jei norėtumėte daugiau sužinoti apie Glazgo praeitį, tikrai neturėtumėte praleisti progos apsilankyti Riverside muziejuje. Miesto metro sistema galite važiuoti iki „Partick“ metro stoties, Riverside muziejuje rasite kažką kiekvienam, pasinerdami į turtingą Glazgo istoriją. Ten galima pamatyti viską – nuo lokomotyvų ir senovinių automobilių.

2)Apsipirkimas Buchanan gatvėje

Ar esate iš tų keliautojų, kuriems būtinai reikia apsipirkti, kad ir kuriame pasaulio krašte keliautumėte? Jei taip, tada Buchanan gatvė jums kaip tik. Labiausiai gatvė žinoma dėl įvairovės, nes ji apsipirkti siūlo tiek turistams, tiek vietiniams gyventojams, o dauguma pirkėjų nemažai laiko praleidžia Buchanano galerijose.

Photo by Zach Rowlandson on Unsplash

1)Kelvingrove meno galerija ir muziejus

Glazgo garsiojo ,,Vest Endo“ centre yra Kelvingrove meno galerija ir muziejus. Pastatas stovi daugiau nei šimtmetį, turi nuostabią architektūrą ir daugybę atskirų eksponatų kambarių. Ją lengva pasiekti nuo Kelvingrove metro stoties. Viduje rasite daugiau nei 22 temines galerijas ir 8000 objektų, pritraukiančių jūsų dėmesį. Pažvelkite į dinozaurų ir priešistorinių žinduolių ekspozicijas, jau nekalbant apie visus demonstruojamus gyvūnus ir briedžio skeletą, kuris net ir aukščiausią žmogų galėtų priversti pasijaustis žemu.

Photo by Michael D Beckwith on Unsplash
Pastatas stovi daugiau nei šimtmetį, turi nuostabią architektūrą ir daugybę atskirų eksponatų kambarių.

Nepamirškite vykdami į Glazgą įsigyti UK elektros lizdams skirtą adapterį, jų galite įsigyti mūsų parduotuvėje paspaudę nuorodą: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/adapteriai-usb-laidai/uk-angliski-adapteriai-g-tipas/

Nepamirškite vykdami į Glazgą įsigyti UK elektros lizdams skirtą adapterį, jų galite įsigyti mūsų parduotuvėje paspaudę nuorodą: