Liverpulis lankytinos vietos. Ką aplankyti Liverpulyje?

Liverpulis yra vienas labiausiai lankomų miestų Jungtinėje Karalystėje dėl daugybės lankytinų vietų.

11)Lenono ir Mc Cartney vaikystės namai

Prie ,,Forthlin Road 20″ ir ,,Menlove Avenue“ 251 gatvių galėsite pabuvoti tose vietose, kur Paulas Mc Cartney ir Johnas Lenonas parašė keletą didžiausių „The Beatles“ hitų. Abu namai šiandien yra turistų traukos objektai ir buvo išlaikyti tokie, kokie buvo 1950–60 metais.

10)Tarptautinis vergijos muziejus

Muziejus įtrauktas į privalomų aplankyti vietų Liverpulyje sąrašą, Tarptautinis vergijos muziejus yra vienintelis tokio pobūdžio muziejus, lankytojai gali tyrinėti visus istorinės ir šiuolaikinės vergovės aspektus, vieta nuo atidarymo 2007 m. sutiko milijonus lankytojų.

9)Liverpulio metropoliteno katedra

Įspūdingas šios katedros dizainas daro ją gana unikalia lankytina vieta. Nors šios katedros istorija yra šiuolaikiškesnė nei pagrindinės katedros kitame miesto gale, jos gotikinio ir atgimimo stiliai daro ją išskirtine Liverpulio vieta.

8)Miesto radijo bokštas

Norėdami pamatyti puikų Liverpulio miesto vaizdą, turėsite nuvykti į „Radio City Tower“ apžvalgos platformą. 122 m aukštyje virš miesto, platforma siūlo 360 laipsnių vaizdą aplink miestą, o giedrą dieną matosi net iki Velso ir Kambrijos kalvų.

Photo by Neil Martin on Unsplash
Norėdami pamatyti puikų Liverpulio miesto vaizdą, turėsite nuvykti į „Radio City Tower“

7)Liverpulio muziejus

Liverpulio muziejus yra naujausias miesto muziejus, kuriame parodoma plati Liverpulio ir jo žmonių kultūra ir istorija. Muziejus yra būtinas aplankyti visiems, norintiems susipažinti su vietos paveldu.

6),,The Cavern Club“ klubas

Kita privaloma miesto vieta bet kuriam „The Beatles“ gerbėjui yra „The Cavern Club“ . Klubas yra nepaprastai populiarus turistų traukos centras ir jame gausu grupės atminimo dovanų. Įvairios grupės čia groja kasdien.

5),,Mersey“ keltai

Populiari pramoga mieste „Mersey Ferries“ siūlo įvairias keliones keltais šiaurės vakaruose. Galite tiesiog pasinerti į 50 minučių pažintinę kelionę palei Mersey upę, kiti maršrutai apima keliones į Salfordo krantines, garsius krantinės ruožus.

Photo by Laurie Byrne on Unsplash

4)Pasaulio muziejus

Liverpulio pasaulio muziejus yra vienas geriausių šalyje. Ši pramoga specializuojasi mokslų ir žmogaus kultūrų srityse, čia yra planetariumas, akvariumas ir įvairios kosminės parodos.

3)„The Beatles“ istorijos muziejus

Ši puiki pramoga pasakoja apie keturis vaikinus iš Liverpulio, kurie įkūrė vieną sėkmingiausių grupių pasaulyje. Nuo jų karjeros pradžios iki įkarščio, tai išsamiausia „The Beatles“ paroda, kurią tik galite aplankyti.

Photo by Adrien Lct on Unsplash

2)Liverpulio katedra

Atidaryta 1978 m., Liverpulio katedra yra didžiausia Jungtinėje Karalystėje ir aštunta pagal dydį pasaulyje. Katedra gali pasigirti daugybe rekordų, pavyzdžiui didžiausiais JK vargonais ir plačiausiomis bei aukščiausiomis gotikos stiliaus arkomis, o iš jos bokšto atsiveria įspūdingi miesto vaizdai.

Photo by Michael D Beckwith on Unsplash
Atidaryta 1978 m., Liverpulio katedra yra didžiausia Jungtinėje Karalystėje ir aštunta pagal dydį pasaulyje.

1)Alberto Dokas

Vienas iš įspūdingiausių Liverpulio lankytinų objektų yra Alberto dokas, jis turėtų atsidurti visų lankytojų sąrašo viršuje. Prieplauka yra ne tik UNESCO pasaulio paveldo objektas, bet ir didžiausia I laipsnio pastatų kolekcija šalyje. Čia rasite keletą populiariausių Liverpulio lankytinų vietų.

Photo by Jean Carlo Emer on Unsplash
Vienas iš įspūdingiausių Liverpulio lankytinų objektų yra Alberto dokas