Edinburgas lankytinos vietos. Ką pamatyti Edinburge?

Nė vienam lankytojui netrūks veiklos Edinburge. Mieste yra daug istorinių vietų, pradedant pilimi ir baigiant „Greyfriars“ bažnyčios šventoriumi. Čia yra išskirtinės šiuolaikinio meno kolekcijos.

„Camera Obscura“ ir iliuzijų pasaulis

Populiarus lankytinas objektas Edinburge , kuris suteikia galimybę pramogauti visai šeimai, kad ir koks būtų jūsų amžius. Penkių aukštų interaktyvių įdomybių ir iliuzijų kambariai, yra tai, kuo mėgautis kiekvienas. Pasiklyskite veidrodžių labirinte arba pabandykite išlaikyti pusiausvyrą sūkuriniame tunelyje.

Škotiško viskio ekskursijos

Apsilankymas škotiško viskio parodoje, kur norintiems galima ragauti škotų viskį. Pramoga siūlo daugybę įspūdžių, kurie patiks viskio mėgėjams. Apsilankykite virtualioje spirito varykloje ir sužinokite apie distiliavimo procesą, tada atraskite viskio maišymo meną.

Virtuali pramoga„Dynamic Earth“

Dinaminė Žemė yra fantastiška pramoga visai šeimai. Interaktyvus nuotykis drąsius jaunus tyrinėtojus pakelia į erdvę ir laiką tam kad jie sužinotų, kaip gamtos jėgos formavo Žemę per milijonus metų.

Pasivaikščiokite po Lauristono pilį ir sodus

Aplink Edinburgą yra daugybė lankytinų vietų toli nuo miesto šurmulio. Lauristono pilis ir sodai yra puiki vieta nuvykti tiems, kurie lankosi Edinburge, ieškodami Škotijos istorijos ir ramybės. Pažvelkite į įspūdingus pilies interjerus ir nepraleiskite kasdieninės ekskursijos su gidu, kad sužinotumėte daugiau apie įspūdingą jos istoriją.

Škotijos nacionalinė modernaus meno galerija

Kelionė į Škotijos nacionalinę modernaus meno galeriją nenuvils – nesvarbu, ar esate meno mylėtojas, ar ne. Ją apima du įspūdingi pastatai, Čia yra šedevrai nuo 1900-ųjų iki šių dienų. Grožėkitės Matise’o, Pikaso, taip pat Škotijos amžininkų menais.

Pakilkite Kaltono kalnu prie nacionalinio paminklo

Norite kuo geriau išnaudoti viešnagę Edinburge? Norėdami pasigrožėti puikiais vaizdais, atsikelkite anksti ir užlipkite į ,,Calton Hill“ viršūnę, kad pasimėgautumėte saulėtekiu virš miesto. Į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtraukta istorinių paminklų kolekcija, ypač Nacionalinis paminklas, kurį įkvėpė Atėnų Partenonas.

Photo by Julia Solonina on Unsplash
Norite kuo geriau išnaudoti viešnagę Edinburge? Norėdami pasigrožėti puikiais vaizdais, atsikelkite anksti ir užlipkite į ,,Calton Hill“ viršūnę, kad pasimėgautumėte saulėtekiu virš miesto.

Skoto paminklas

Būtina aplankyti vieta Edinburge yra Skoto paminklas. Statytas 1832 m., vieno mylimiausių Škotijos rašytojų sero Valterio Skoto mirčiai atminti. Šis gotikinis paminklas stovi rytiniame ,,Princes Street Gardens“ gale. Užlipkite 287 laipteliais į viršų, kad pamatytumėte gražius miesto vaizdus. Paminklo viduje taip pat galite aplankyti muziejaus kambarį, kuriame yra paroda apie Skoto gyvenimą ir kūrybą.

Photo by Toa Heftiba on Unsplash
Būtina aplankyti vieta Edinburge yra Skoto paminklas.

Škotijos nacionalinis muziejus

Apsilankykite Škotijos nacionaliniame muziejuje, viename iš geriausių uždarų lankytinų objektų Edinburge. Įėjimas nemokamas. Muziejus turi daugiau nei 20 000 unikalių artefaktų, galite rasti kažką kiekvienam ir visai šeimai. Praleiskite dieną tyrinėdami Egipto katakombas, gamtos stebuklus ir net šių dienų technologijas.

Apžiūrėkite Edinburgo pilį

Pilis Britanijos kelionių apdovanojimuose išrinkta geriausiu Jungtinės Karalystės paveldo objektu. Ant pilies uolos iškilęs vaizdas į miestą. Edinburgo pilyje yra svarbių Škotijos dirbinių, „Likimo akmuo“, senovės Škotijos monarchijos simbolis. Apžiūrėkite didžiulę pilies teritoriją, leiskitės į ekskursiją su pilies vadovu arba paklausykite audio gido, kurį galima gauti aštuoniomis kalbomis.

Photo by Jörg Angeli on Unsplash
Pilis Britanijos kelionių apdovanojimuose išrinkta geriausiu Jungtinės Karalystės paveldo objektu.

Nepamirškite vykdami į Edinburgą įsigyti UK elektros lizdams skirtą adapterį, jų galite įsigyti mūsų parduotuvėje paspaudę nuorodą: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/adapteriai-usb-laidai/uk-angliski-adapteriai-g-tipas/

Nepamirškite vykdami į Edinburgą įsigyti UK elektros lizdams skirtą adapterį, jų galite įsigyti mūsų parduotuvėje paspaudę nuorodą.