Braitonas ką pamatyti? Braitono lankytinos vietos.

Braitonas, didžiausias ir žinomiausias pajūrio kurortas Lamanšo sąsiauryje, Kadaise buvęs žvejų kaimas siauromis, vingiuotomis gatvėmis, XVIII amžiuje Braitonas sužydėjo kaip atostogų vieta, kur Anglijos elitas atsipalaidavo madinguose SPA centruose ir viešbučiuose.

7),,Bluebell“ geležinkelis

Vos už kelių mylių nuo Braitono esantis mėlynasis geležinkelis yra žavinga Didžiosios Britanijos inžinerijos paveldo dalis. Geležinkelio kolekcijoje yra 30 senovinių variklių ir beveik 150 vagonų, kurių dauguma veikė iki 1939 m.

6)Booth’o gamtos istorijos muziejus

Kitas Braitono lankytinas objektas, kurį tikrai verta aplankyti, yra Botho gamtos istorijos muziejus. Jis pasižymi tuo, kad čia yra viena didžiausių Didžiojoje Britanijoje kimštų paukščių kolekcija. Tarp kitų svarbiausių dalykų yra didelė vabzdžių, fosilijų ir griaučių kolekcija.

5)Braitono žaislų ir modelių muziejus

Braitono žaislų ir modelių muziejuje yra daugybė senovinių, retų ir unikalių žaislų iš Didžiosios Britanijos ir Europos. Svarbiausia muziejaus kolekcija yra antikvariniai ,,Hornby“ traukiniai; „Corgi“ išlieti automobiliai; ir t.t. Muziejaus parduotuvėje ir fojė veikia lankytojų informacijos centras, siūlantis žemėlapius ir literatūrą apie vietos įvykius Braitone.

4)„British Airways“ i360 apžvalgos bokštas

Viena įspūdingiausių naujų lankytinų vietų Anglijos pietinėje pakrantėje – „British Airways“ i360 apžvalgos bokštas. 2016 m. buvo atidarytas kaip pirmasis pasaulyje vertikalusis keltuvas ir aukščiausias judantis apžvalgos bokštas. Didžiulę adatą primenanti konstrukcijos žiedinė apžvalgos platforma gali pakelti iki 200 žmonių, čia atsiveria įspūdingas vaizdas į apylinkes ir Lamanšo sąsiaurį. Tarp kitų funkcijų yra arbatinė ir dovanų parduotuvė.

Photo by Alyssa Bossom on Unsplash
Viena įspūdingiausių naujų lankytinų vietų Anglijos pietinėje pakrantėje – „British Airways“ i360 apžvalgos bokštas

3)Braitono promenada ir pajūrio lankytinos vietos

Netoli Braitono rūmų prieplaukos rasite promenadą. Smagi pramoga keliaujantiems su vaikais yra Volko elektrinis geležinkelis. Statytas 1833 m. ir seniausia pasaulyje veikianti elektrinė geležinkelio linija. Ši siaurojo geležinkelio linija eina palei jūros krantą nuo prieplaukos. Pakeliui pravažiuosite Braitono žvejybos muziejų su įdomiais eksponatais, susijusiais su miesto kilme ir ilga žvejų miestelio istorija. Akvariumo stotis įkurta 1872 m. kaip Braitono akvariumas.

Photo by Margaux Bellott on Unsplash
Netoli Braitono rūmų prieplaukos rasite promenadą. Smagi pramoga keliaujantiems su vaikais yra Volko elektrinis geležinkelis.

2)Braitono rūmų prieplauka

Kelionė į Braitono pajūrį nebūtų užskaityta neapsilankius prieplaukoje, kurioje įrengtos pramogų salės, parduotuvės ir prekystaliai su žuvimi. „Palace Pier“ yra vienintelė išlikusi prieplauka iš trijų kitų originalių miesto prieplaukų (vieną sunaikino audra, o kitą stovi apleista šalia miesto pajūrio).

1)Karališkasis paviljonas ir Braitono muziejus

Karališkojo paviljono sunku nepastebėti. Braitono centre, vos keli žingsniai nuo jūros rasite architekto Johno Nasho sukurtą kūrinį. Šis architektas taip pat ​​ sukūrė Velso princo (vėliau Jurgio IV) vasaros rūmus pagal Indijos magnato stilių. Geriausiai rinktis ekskursiją su gidu. Pastato akcentai yra pokylių salė su nuostabiu rytietišku dekoru; karališkieji miegamieji; ir į palapinę panašus muzikos kambarys. Yra audio vadovai.

Buvusioje paviljono karališkoje arklidžių ir jojimo mokykloje yra įsikūręs Braitono muziejus ir meno galerija. Šį aukščiausio lygio muziejų verta aplankyti dėl įspūdingos „Art Deco“ kūrinių kolekcijos, kostiumų galerijos su XVIII amžiaus madomis ir puikios „Willett“ porceliano ir keramikos kolekcijos.

Photo by Hert Niks on Unsplash
Karališkojo paviljono sunku nepastebėti. Braitono centre, vos keli žingsniai nuo jūros rasite architekto Johno Nasho sukurtą kūrinį.

Mes Jums siūlome susidėti daiktus patogiai. Įvairūs rūbų maišai: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/drabuziu-maisai/

Mes Jums siūlome susidėti daiktus patogiai. Įvairūs rūbų maišai