Bratislava lankytinos vietos. Ką pamatyti Bratislavoje?

Jei planuojate kelionę į Slovakijos sostinę, čia rasite tikrai daug- nuo istorinės senosios rotušės iki modernaus ufonautų tilto. Kai kurios lankytinos vietos yra nemokamos, kitos ima nedidelį įėjimo mokestį.

10)Ufonautų tiltas

Tai unikali apžvalgos aikštelė 95 metrų aukštyje su nuostabiais miesto vaizdais ir matomumu iki 100 km. Čia pamatysite nuostabų saulėlydį ir paragausite puikaus maisto jei tik išalksite.

Photo by Dušan Veverkolog on Unsplash
Tai unikali apžvalgos aikštelė 95 metrų aukštyje su nuostabiais miesto vaizdais ir matomumu iki 100 km.

9)Slavin kapinės

Tai didžiausias karo memorialas Vidurio Europoje ir yra net 52 metrų aukščio. Tai 6845 sovietų armijos karių, žuvusių per II pasaulinį karą išvadavus Bratislavą, kapinės.

Photo by Martin Katler on Unsplash
Tai didžiausias karo memorialas Vidurio Europoje ir yra net 52 metrų aukščio.

8)Devino pilis

Pilies griuvėsiai stūkso ant aukštos uolos, iškilusios virš Dunojaus ir Moravos upių santakos, ji yra viena iš svarbiausių istorinių ir archeologinių vietovių Vidurio Europoje. Be to,nuo jos atsiveria nepakartojami gamtos vaizdai.

Photo by Dušan Veverkolog on Unsplash
Pilies griuvėsiai stūkso ant aukštos uolos, iškilusios virš Dunojaus ir Moravos upių santakos

7)Mėlynoji bažnyčia

Šv. Elžbietos bažnyčia, statyta ,,Art Nouveau“ stiliumi, išsiskiria dėl fasado mėlynos spalvos, atkreipiant dėmesį į detales ir dažnai naudojant mozaiką. Tai populiari vieta vestuvėms ir krikštynoms.

Photo by Reiseuhu on Unsplash
Šv. Elžbietos bažnyčia, statyta ,,Art Nouveau“ stiliumi, išsiskiria dėl fasado mėlynos spalvos, atkreipiant dėmesį į detales ir dažnai naudojant mozaiką.

6)Grasalkovičių rūmai

XVIII amžiaus rokoko stiliaus vasaros rūmai anksčiau buvo žinomi dėl socialinio gyvenimo, čia taip pat koncertavo garsus kompozitorius Josephas Haydnas. Nuo 1996 m. rūmai yra Slovakijos Respublikos prezidento būstinė.

5)Eurovea krantinė

Šis prekybos centro, pakrantės ir teatro aikštės derinys yra išskirtinis miesto elementas. Taip pat čia yra naujasis Slovakijos nacionalinio teatro pastatas ir „Eurovea“ prekybos centras. Čia rasite ne tik madingų prekės ženklų, bet ir kavinių ar restoranų malonioje Dunojaus krantinėje, su vaizdu į Bratislavos pilį.

4)Primate’s rūmai

XVIII amžiuje pastatyti klasicizmo stiliaus rūmai, kuriuose po Napoleono pergalės Austerlico mūšyje tarp Prancūzijos ir Austrijos imperatorių buvo pasirašyta Presburgo taika. Rūmuose yra galerija, kurioje saugoma unikali šešių XVII a. Angliškų gobelenų kolekcija. Ji taip pat yra Bratislavos mero būstinė.

3)Senoji rotušė

Buvusi miesto savivaldos būstinė nuo 1868 m. yra Bratislavos miesto muziejaus, seniausio Slovakijos muziejaus vieta. Užlipę siaurais laiptais, vedančiais į 45 metrų aukščio bokštą, apsidžiaugsite nuostabia senamiesčio panorama.

2)Šv. Martino katedra

Tai gotikinė XV a. bažnyčia ir buvusi karūnavimo bažnyčia. Auksuota karūnavimo vainiko kopija, pritvirtinta ant katedros bokšto viršaus 85 metrų aukštyje ir sverianti 150 kg, primena šį šlovingą amžių.

Photo by Lucia Gherra on Unsplash
Tai gotikinė XV a. bažnyčia ir buvusi karūnavimo bažnyčia.

1) Bratislavos pilis

Buvusi valdovų būstinė, šiandien ji yra Bratislavos simbolis ir Istorijos muziejaus vieta. Iš 47 metrų aukščio karūnos bokšto, kuriame anksčiau buvo laikomos karališkosios karūnavimo brangenybės, atsiveria puikus vaizdas į miestą ir aplinkines vietoves.

Photo by Alexandre DESBOS on Unsplash
Atsiveria puikus vaizdas į miestą ir aplinkines vietoves.

Siūlome Jums puikių kosmetinių-pritaikysite kelionėse, sportuojant ir buityje. https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Siūlome Jums puikių kosmetinių-pritaikysite kelionėse, sportuojant ir buityje.