Mančesterio lankytinos vietos. Ką pamatyti Mančesteryje?

9)Mančesterio katedra

Mančesterio katedra stovi nuo 1421 m., ji pasižymi gotikos stiliaus eksterjeru. Bažnyčios vieta buvo naudojama šimtmečiais, tą liudija senovės bažnyčia, čia stovėjusi 700 metais. Užsukite į lankytojų centrą, kad sužinotumėte daugiau apie katedros istoriją ir apžiūrėtumėte keletą ypatingų vietų, įskaitant Kabantį tiltą. Šis tiltas datuojamas XV a. Mančesterio katedra yra nuostabi vieta sužinoti apie miesto istoriją ir pamatyti nuostabią architektūrą.

Photo by Michael D Beckwith on Unsplash

8)Liaudies istorijos muziejus (People’s History Museum)

Liaudies istorijos muziejus yra vienintelis tokio pobūdžio muziejus šalyje, kuriame eksponuojama JK darbo žmonių istorija. Muziejus įsikūręs buvusiame pramoniniame pastate, kuris puikiai tinka tyrinėti paprastus žmones Didžiojoje Britanijoje. Čia esančiose kolekcijose yra daiktų iš namų ir darboviečių, taip pat įdomių pramogų. Čia galite sužinoti apie svarbius Didžiosios Britanijos istorinius įvykius, įskaitant rinkimų teisę, profesines sąjungas, gerovę ir futbolo kultūrą.

7)Karališkoji birža

Karališkoji birža yra viena populiariausių miesto pramogų, kur yra teatras ir prekybos centras. Pastatas buvo baigtas statyti 1921 m. Ir patyrė žalą Antrojo pasaulinio karo metais. Karališkoji birža vis dar pasižymi gražia architektūra, tačiau svarbiausias yra teatras, laikomas vienu geriausių mieste. Kasmet teatre rengiami šimtai spektaklių įvairiuose žanruose, todėl tikrai bus kažkas, kas tiktų kiekvienam skoniui. Komplekse taip pat yra keletas kavinių ir restoranų, kurias galima aplankyti prieš pasirodymą ar po jo.

6),,Chinatownkinų kvartalas

Mančesterio kinų kvartalas yra antras pagal dydį JK, jame yra įvairių restoranų, prekybos centrų ir parduotuvių. Čia įsikūrusi gausi Mančesterio Rytų Azijos bendruomenė. Kinų kvartalas yra spalvingas ir įvairus, jame yra keletas vienų iš geriausių restoranų mieste. Norėdami paragauti autentiškos Szechuano virtuvės patiekalų, išbandykite „Red Chilli“ – vieną geriausių šio rajono restoranėlių, pasislėpusią parduotuvės rūsyje. Norėdami gauti skanių bandelių, apsilankykite Ho kepykloje, kurioje parduodami įvairiausi Rytų Azijos kepiniai, įskaitant pikantiškas ir saldžias kiniškas bandeles. Praleiskite šiek tiek laiko naršydami daugybėje parduotuvių su spalvingais tradiciniais gaminiais ir ryškiais žaislais arba apsilankykite vietiniame prekybos centre.

Photo by Jon Fu on Unsplash
Kinų kvartalas yra spalvingas ir įvairus, jame yra keletas vienų iš geriausių restoranų mieste.

5)Mokslo ir pramonės muziejus

Mančesteris visą savo gyvavimo laiką vaidino svarbų vaidmenį mokslo ir technologijų srityse. Mokslo ir pramonės muziejus turi daugybę parodų tokiose srityse kaip transportas, elektros energija ir kompiuterija. Muziejus idealiai tinka šeimoms, jame yra daug praktinių užsiėmimų, tinkamų tiek vaikams, tiek suaugusiems, įskaitant mokslinius eksperimentus, virtualią realybę ir žaidimus. Muziejus siūlo įdomų ir linksmą būdą sužinoti apie miestą ir jo pramonę. Mokslas ir šiandien yra svarbi Mančesterio paveldo dalis.

4)Mančesterio rotušė

Mančesterio simbolis – Mančesterio rotušė yra miesto širdis. Dramatiškos gotikos stiliaus architektūra, statyta 1877 m. Praleiskite laiką grožėdamiesi Rotuše iš vaizdingos Alberto aikštės. Laikrodžio bokštas siekia 85 metrų aukštį nuo jo viršaus atsiveria vaizdas į miestą. Užsisakykite ekskursiją, norėdami tyrinėti nuostabų interjerą su aukštomis arkinėmis lubomis ir gražiais vingiuotais laiptais, paauksuotais auksu. Aplankykite skulptūrų salę, kurioje yra daugybė statulų, simbolizuojančių Mančesteriui svarbius žmones.

Photo by Cameron Barnes on Unsplash
Mančesterio simbolis – Mančesterio rotušė yra miesto širdis.

3)Mančesterio meno galerija

Mančesterio meno galerija yra miesto centre stovėjusiame šioje vietoje nuo 1823 m. Čia rasite tokių menininkų kaip Gainsborough, Turner ir Pisaro paveikslus. Galerijoje taip pat eksponuojamos amatų kolekcijos, pradedant keramika, baigiant metalo dirbiniais ir namų reikmenimis, taip pat drabužiai ir aksesuarai, datuojami nuo 1600 metų iki šių dienų. Apsilankykite ekskursijoje su gidu, kad kuo geriau išnaudotumėte savo laiką.

2)John Rylands biblioteka

Johno Rylando biblioteka yra bene žinomiausia iš Mančesterio bibliotekų. 1900 m. atidarytoje bibliotekoje yra nuostabi gotikinio stiliaus architektūra. Biblioteką verta aplankyti vien dėl architektūros, puikuojantis puošniomis skliautuotomis lubomis, švelniu apšvietimu ir puošniomis arkomis. John Rylands biblioteka taip pat yra viena iš geriausių akademinių bibliotekų JK, joje yra daugybė specialių kolekcijų. Bibliotekoje saugomi viduramžių rankraščiai, ankstyvieji spausdinti tekstai, taip pat asmeniniai laiškai iš daugybės žymių figūrų.

Photo by Michael D Beckwith on Unsplash
1900 m. atidarytoje bibliotekoje yra nuostabi gotikinio stiliaus architektūra.

1)Mančesterio muziejus

Mančesterio muziejus yra didžiausias šalies universiteto muziejus, kuriame sukaupta 4500 000 daiktų kolekcija iš viso pasaulio. Muziejus yra įsikūręs įspūdingame gotikos stiliaus pastate ir demonstruoja geriausius archeologijos ir gamtos istorijos eksponatus. Muziejuje yra daugybė galerijų, skirtų įvairioms temoms, tokioms kaip fosilijos, senovės pasaulis ir pasaulio kultūra. Yra speciali paroda apie Mančesterio gamtos istoriją. Praleiskite laiką muziejaus vivariume, gyvų roplių ir varliagyvių kolekcijoje, kur gyvena vienos iš rečiausių varlių pasaulyje.

Photo by Jon Butterworth on Unsplash
Muziejus yra įsikūręs įspūdingame gotikos stiliaus pastate ir demonstruoja geriausius archeologijos ir gamtos istorijos eksponatus.

Nepamirškite vykdami į Mančesterį įsigyti UK elektros lizdams skirtą adapterį, jų galite įsigyti mūsų parduotuvėje paspaudę nuorodą: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/adapteriai-usb-laidai/uk-angliski-adapteriai-g-tipas/

Nepamirškite vykdami į Mančesterį įsigyti UK elektros lizdams skirtą adapterį, jų galite įsigyti mūsų parduotuvėje