Zalcburgas lankytinos vietos. Ką veikti Zalcburge?

Šv Petro vienuolynas

Šis benediktinų vienuolynas yra seniausias vokiškai kalbančioje epochoje ir turi seniausią Austrijoje biblioteką. Metams bėgant architektūra keitėsi, šiandien joje dera romaninis ir renesansinis stiliai. Labai papuoštas ir puošnus religinis pastatas taip pat turi katakombas, kurios yra atviros visuomenei, gražias kapines, galeriją, kurioje yra daug didelių paveikslų, taip pat didelę biblioteka.

Mocarto gimtinė

Kaip vienas iš labiausiai lankomų muziejų pasaulyje, šio legendinio kompozitoriaus gimtinė turi būti aplankyta būnant Zalcburge. Mieste yra įvairių muziejų, paminklų ir vietų, skirtų Mocartui, tačiau jo gimtinė neabejotinai yra svarbiausia. Pastatas yra lengvai pasiekiamas, nes jis yra senamiestyje. Muziejuje yra visa, kas susiję su Mocartu, pradedant jo vaikystės detalėmis, baigiant muzikos instrumentais, kuriuos jis turėjo ir sukūrė savo garsiąsias simfonijas.

Photo by Jannik – JWDShots on Unsplash
Kaip vienas iš labiausiai lankomų muziejų pasaulyje, šio legendinio kompozitoriaus gimtinė turi būti aplankyta būnant Zalcburge

,,Mocartplatz“ aikštė

Esanti pačiame senamiesčio centre, „Mozartplatz“ yra rami aikštė, kurioje yra puošni bronzinė statula, atidengta 1800-aisiais. Be statulos, aikštėje taip pat yra keletas muziejų ir lankytinų vietų, įskaitant Zalcburgo muziejų, Traklhauzą ir Zalcburgo Kalėdų muziejų. Be to, visai šalia aikštės yra dar dvi gretimos aikštės, kurias verta apžiūrėti – „Residenplaz“ ir „Domplaz“.

 Getreidegase gatvė

Ši garsi ir populiari gatvė yra senamiestyje ir tai išskirtinė apsipirkimo vieta. Siauroje gatvėje yra daugybė pastatų, kurie turi gražų dizainą ir nuostabius mažus langus. Parduotuvėse yra puikių papuošalų, mados, antikvarinių daiktų, tradicinių kostiumų ir daugybė kitų daiktų. Čia taip pat yra puikus restoranų ir kavinių pasirinkimas, keletas istorinių pastatų ir lankytinų vietų.

Photo by Julian Hochgesang on Unsplash
Ši garsi ir populiari gatvė yra senamiestyje ir tai išskirtinė apsipirkimo vieta. Siauroje gatvėje yra daugybė pastatų, kurie turi gražų dizainą ir nuostabius mažus langus.

Neugebaude rezidencija

„Neugebäude“ yra gražus pastatas, kuriame yra salės, dekoruotos 1600-ųjų papuošimais. Joje taip pat yra Zalcburgo muziejus, tačiau pagrindinis akcentas yra muzikinis „Glockenspiel“. Šis nuostabus 35 varpų išsidėstymas buvo sukurtas XVIII amžiuje Antverpene ir buvo perkeltas į Zalcburgą, kur prireikė kelerių metų, kad tinkamai sureguliuoti ir nustatyti. Šie nuostabūs muzikiniai kūriniai groja nustatytais laiko intervalais dienos metu ir atlieka gražius klasikinius kūrinius, tokius kaip Mozarto „Menuett“ ir „Handel“ Tochter Zion.

Zalcburgo katedra

Puikus baroko katedros pavyzdys – Zalcburgo katedra yra uždaroje aikštėje. Ši katedra buvo kelis kartus nugriauta ir perstatyta nuo jos pastatymo 774 m. Nors tai gana paprasto dizaino pastatas, jis vis dar stebina, o jo interjeras yra puikus. Interjeras taip pat yra gana paprastas, yra daug kolonų, gražių vargonų ir išsamių freskų.

Photo by Jannik – JWDShots on Unsplash
Ši katedra buvo kelis kartus nugriauta ir perstatyta nuo jos pastatymo 774 m

Helbruno pilis / rūmai

Įsikūręs pietiniame Zalcburgo Morgz rajone, Helbruno pilis arba rūmai yra apsupti gražaus parko, taip pat netoli yra Zalcburgo zoologijos sodas. 1600-aisiais statyta gyvenamoji vila yra gyvai geltonos spalvos, o priekinis fasadas yra visiškai simetriškas. Tačiau pagrindinė Helbruno rūmų pramoga yra sodai ir fontanai.

Mirabelo rūmai ir sodai

Zalcburge netrūksta istorinių pastatų ir sodų, tačiau Mirabelo rūmai yra puikūs ir vieni iš geriausių Austrijoje. Įtraukti į kultūros paveldo sąrašą, rūmai buvo pastatyti 1606 m. Be įspūdingos Marmuro salės, kurioje vyksta rūmų koncertai, rūmuose taip pat yra nuostabūs sodai, kuriuos galima apžiūrėti laisvalaikiu. Iš sodo atsiveria puikūs Zalcburgo katedros vaizdai. Jei jums patinka prižiūrėti sodai ir buvimas lauke, rūmai yra puiki vieta aplankyti.

Photo by Dimitry Anikin on Unsplash
Zalcburge netrūksta istorinių pastatų ir sodų, tačiau Mirabelo rūmai yra puikūs ir vieni iš geriausių Austrijoje.

Zalcburgo senamiestis

Viena iš didžiausių UNESCO pasaulio paveldo vietų pagal plotą – Zalcburgo senamiestis – apima daugelį pagrindinių miesto lankytinų vietų, jame gausu istorinių pastatų, gražiai suplanuotų aikščių ir nuostabių mažų šalutinių gatvelių, vedančių į užmirštus kampelius. Pastato stilių daugiausia sudaro viduramžių ir baroko architektūra, o senamiestis yra tiesiog puiki vieta pasivaikščioti.

Photo by Jo Arounding on Unsplash
Viena iš didžiausių UNESCO pasaulio paveldo vietų pagal plotą – Zalcburgo senamiestis

Zalcburgo tvirtovė

Ši įspūdinga tvirtovė yra ant Festungsbergo kalno ir nuo 1000-ųjų metų buvo pagrindinė Zalcburgo valdovų buveinė. Nuo pat savo įkūrimo pradžios pilis patyrė daugybę pertvarkymų, įskaitant funikulierių, leidžiantį turistams lengvai pasiekti tvirtovę. Viduje yra daugybė kambarių, kuriuos reikia ištirti, kuriuose yra įvairių dirbinių.

Photo by Dimitry Anikin on Unsplash
Ši įspūdinga tvirtovė yra ant Festungsbergo kalno ir nuo 1000-ųjų metų buvo pagrindinė Zalcburgo valdovų buveinė.

Siūlome Jums puikių kosmetinių-pritaikysite kelionėse, sportuojant ir buityje. https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Siūlome Jums puikių kosmetinių-pritaikysite kelionėse, sportuojant ir buityje.