Dublinas lankytinos vietos. Ką veikti Dubline?

Dublino mieste yra begalė dalykų, kuriuos galima nuveikti ir pamatyti. Kadangi miestas įsikūręs rytinėje pakrantėje, , vyksta dienos išvykos ir ekskursijos į kalnus ar uolas kurias galima pasiekti autobusais, kur galite pamatyti pačių gražiausių peizažų visoje Airijoje.

8)Airijos barai, viskio ir alaus edukaciniai muziejai

Nekam ne paslaptis, kad airiai mėgsta išgerti. Su tuo susiję ir nemažai turistinių vietų mieste, galite susipažinti su keliomis iš jų:

,,Old Jameson Distillery“, yra visai šalia Smithfield aikštės. Ši vieta anksčiau buvo originali vieta, kur buvo gaminamas ir distiliuojamas „Jameson“ viskis, kol 1970-ųjų pradžioje jis čia nebegaminamas.

„Guinness Storehouse“ yra vienas populiariausių turistinių objektų visoje Airijoje. Tiesą sakant, interjeras sukurtas taip, kad atrodytų lygiai taip pat, kaip ir pati Guinnesso skardinė, ir be abejo tai didžiausia skardinė pasaulyje.

Vienas unikaliausių ir gražiausių barų mieste „Bažnyčia“ nėra tai, ką iš pirmo žvilgsnio gali reikšti jos pavadinimas. Iš tikrųjų Bažnyčia iš pradžių buvo vadinama Šv. Marijos bažnyčia, tačiau ji buvo uždaryta 1964 m., o galiausiai 2007 m. buvo paversta populiariu baru ir naktiniu klubu.

„Temple Bar“ yra turbūt vienas žymiausių barų visame Dubline. Nors baro istorija prasidėjo 1300-ųjų pradžioje, jis vis dar išlieka populiarus iki šios dienos dėl savo garsios raudonos spalvos išorės, puikios vietos miesto centre.

„Temple Bar“ yra turbūt vienas žymiausių barų visame Dubline.

7)Apleistas Kilmainhamo Gaolio kalėjimas

Kilmainhamo Gaolio kalėjimas yra neabejotinai privaloma aplankyti vieta visiems istorijos mylėtojams – apleistas kalėjimas, siūlo ekskursijas po restauruotus kvartalus, į tai įeina 45–50 minučių trukmės ekskursija po patalpas, kuriose gidas pasakos apie kalėjimo istoriją, išsamiai nupasakodamas apie itin prastą elgesį su kaliniais tuo laikotarpiu. Iš šio turo išvyksite kur kas plačiau suprasdami šį pražūtingą Airijos istorijos laiką.

Photo by Yoav Aziz on Unsplash
apleistas kalėjimas, siūlo ekskursijas po restauruotus kvartalus, į tai įeina 45–50 minučių trukmės ekskursija po patalpas, kuriose gidas pasakos apie kalėjimo istoriją

6)Perskaitykite knygą Trejybės koledžo bibliotekoje

Trejybės koledžo biblioteka yra didžiausia biblioteka visoje Airijoje. Čia taip pat yra garsioji Kelų knyga – puošnus, gražiai apšviestas rankraštis, kuriame yra visos keturios Naujojo Testamento evangelijos, kurios yra senesnės nei 1000 metų. Deja, pagrindinė biblioteka yra atvira tik universiteto darbuotojams, absolventams ir studentams, tačiau tai netrukdo turistams pamatyti lankytojams atviros senosios bibliotekos.

Photo by Jonathan Singer on Unsplash
Trejybės koledžo biblioteka yra didžiausia biblioteka visoje Airijoje.

5)Aplankykite Kristaus bažnyčios katedrą

Kristaus bažnyčios katedra – dar vienas iš Dublino architektūros stebuklų. Oficialiau vadinama Šventosios Trejybės katedra, ši visiškai veikianti bažnyčia yra Jungtinių Dublino ir Glendalough vyskupijų katedra. Nors katedra yra atvira turistams, norintiems pasigrožėti romanišku interjeru, katedros darbuotojai ima įėjimo mokestį, nes pastatas negauna valstybės paramos. Tačiau mokestis tikrai vertas apsilankymo.

Photo by Jeremy Matteo on Unsplash
Kristaus bažnyčios katedra – dar vienas iš Dublino architektūros stebuklų.

4)Ha’penny tiltas

Ha’penny tiltas garsėja kaip pirmasis pėsčiųjų tiltas, besidriekiantis per Lifey upę. Jis buvo pastatytas 1816 m. Šiandien jis tapo vienu iš pagrindinių statinių, identifikuojančių Dubliną – rodomas ant atvirukų. , turizmo brošiūrose, knygose ir įvairiuose siuvenyruose.

Photo by Jared Lisack on Unsplash
Ha’penny tiltas garsėja kaip pirmasis pėsčiųjų tiltas, besidriekiantis per Lifey upę.

3)Dublino pilis

Grįžkite į priešistorinį Dubliną aplankydami garsiąją Dublino pilį. Jos sienose sukaupta daugiau nei 800 metų airiškų prisiminimų, ši neįtikėtina pilis liudija apie keletą svarbiausių įvykių per visą šalies istoriją. Pilis išdidžiai stovi ant aukščiausio vietovės kalvagūbrio ir siūlo ekskursijas po teritoriją, įskaitant daugybę pilies kambarių, sodus ir muziejus, tokius kaip Karališkoji koplyčia, Česterio Beatio biblioteka , Gardos muziejus.

Photo by Lisa Fecker on Unsplash
Grįžkite į priešistorinį Dubliną aplankydami garsiąją Dublino pilį. Jos sienose sukaupta daugiau nei 800 metų airiškų prisiminimų

2)Šv. Patriko katedra

Šv. Patriko katedra, žinoma kaip didžiausia bažnyčia visoje Airijoje. Katedra buvo įkurta 1191 m., ji daugiau kaip 800 metų kaupia Airijos istoriją ir kultūrą. Puikus architektūrinis stebuklas, jos grožį galima stebėti tiek viduje, tiek išorėje. Tai taip pat tai yra Guliverio kelionių autoriaus ir katedros dekano Jonathano Swifto paskutinė poilsio vieta.

Photo by Jaime Casap on Unsplash
Šv. Patriko katedra, žinoma kaip didžiausia bažnyčia visoje Airijoje.

1),,The Spire of Dublin“ monumentas

Vienas lengviausiai iš toli pastebimų paminklų „The Spire“ išdidžiai stovi ,,O’Connell“ gatvės centre, jis iškilęs maždaug 120 metrų virš žemės. Šios visiškai nerūdijančio plieno konstrukcijos skersmuo apačioje yra apie 3 metrai, o viršūnėje – 15 centimetrų. Naktį konstrukcijos galiuką apšviečia išorinis šviesos šaltinis, kad jis veiktų kaip švyturys naktiniame danguje.

Photo by Matteo Grando on Unsplash
Vienas lengviausiai iš toli pastebimų paminklų „The Spire“ išdidžiai stovi ,,O’Connell“ gatvės centre

Nepamirškite vykdami į Dubliną įsigyti UK elektros lizdams skirtą adapterį, jų galite įsigyti mūsų parduotuvėje paspaudę nuorodą: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/adapteriai-usb-laidai/uk-angliski-adapteriai-g-tipas/

Nepamirškite vykdami į Dubliną įsigyti UK elektros lizdams skirtą adapterį, jų galite įsigyti mūsų parduotuvėje