Belfastas lankytinos vietos. Ką pamatyti Belfaste?

Kadaise buvęs galingas laivų statybos centras, Belfastas yra Šiaurės Airijos sostinė ir garsiojo laivo Titaniko gimtinė. Belfastas gali asocijuotis su Šiaurės Airijos konflikto vaizdais. Tačiau šiomis dienomis daryti tokias išvadas būtų neteisinga. Pastaraisiais metais taikos procesas išgyvena atgimimą ir nepaprastą transformaciją.

10)Belfasto rotušė

Belfasto rotušė yra miesto centre, šis gražus statinys buvo pastatytas 1906 m. Ir išlieka vienu ryškiausių orientyrų Belfasto miesto centre. Turistai kviečiami apžiūrėti pastatą su ekskursija. Svarbiausios šios vienos valandos trukmės ekskursijos metu apžiūrėkite meno ekspozicijas ir istorinius vitražus bei ekspoziciją, kurioje aprašoma miesto istorija.

Photo by Dimitry Anikin on Unsplash
Belfasto rotušė yra miesto centre, šis gražus statinys buvo pastatytas 1906 m. Ir išlieka vienu ryškiausių orientyrų Belfasto miesto centre.

9)Šv. Jurgio (St. George’s) turgus

Šv. Jurgio turgus yra seniausias dengtas turgus mieste, turgus, buvo baigtas statyti 1896 m., O šiandien čia dirba maždaug 300 pardavėjų, prekiaujančių viskuo, pradedant maistu, baigiant menu ir amatais.

8)Belfasto pilis

Belfasto pilyje vyksta daugybė renginių ištisus metus, ir tai yra populiari vestuvių vieta dėl vaizdingos vietos ir gražaus istorinio pastato. Šioje vietoje pilis egzistuoja nuo XII a. Dabartinė pilis datuojama nuo 1870 m.

Photo by Hanna May on Unsplash
Belfasto pilyje vyksta daugybė renginių ištisus metus, ir tai yra populiari vestuvių vieta dėl vaizdingos vietos ir gražaus istorinio pastato.

7)Didysis operos teatras

Į vakarus nuo Rotušės, esančios Didžiojoje Viktorijos gatvėje, verta aplankyti labai puošnų Didįjį operos teatrą datuojamą nuo 1895 m. 1972 m., Pačiame Šiaurės Airijos konflikto įkarštyje, pastatas buvo parduotas nekilnojamojo turto vystytojams ir norėta jį nugriauti. Laimei tai neįvyko. 1976–1980 m. jis buvo restauruotas. Šiomis dienomis jame rengiami miuziklai, operos ir gyvi pasirodymai.

6)Šv. Onos katedra (St. Anne’s Cathedral)

Architekto sero Thomaso Drevo suprojektuota ir pradėta statyti 1898 m. Šv. Onos katedra yra pagrindinė Airijos anglikonų bažnyčia. Ji buvo pastatyta bazilikinio tipo neoromaniniu stiliumi. Krikšto koplyčioje yra išskirtinės mozaikinės lubos. Kiti lankytini objektai yra raižyti akmens darbai, daugybė dailių vitražų, marmurinės plytelės ant grindų ir sienų bei subtilūs medžio dirbiniai.

5)HMS Karolina laivas

„HMS Caroline“ – vienas iš paskutinių išlikusių laivų, tarnavęs abiejuose pasauliniuose karuose. 1914 m., jis patruliavo Šiaurės jūroje, taip pat dalyvavo pagrindiniame Jutlandijos mūšyje. Apsilankymas šiame plaukiojančiame muziejuje atidarytas 2016 m., suteikia daug įspūdingos informacijos apie Pirmąjį pasaulinį karą ir laivo istoriją. Svarbiausi dalykai yra garso ir vaizdo ekranai, ekskursijos po visiškai restauruotas laivo dalis ir švietimo galimybės, suteikiančios vaikams galimybę smagiai praleisti laiką.

4)Botanikos sodai

Malonus būdas atsipalaiduoti kelioms valandoms – 1828 m. Įkurtas botanikos sodas, kuris nuo 1895 m. Priklauso Belfasto miesto tarybai. Elegantiškame name (kurį sukūrė seras Charlesas Lanyonas) yra tropinių augalų įvairovė. Konstrukcija sudaryta iš išlenktos geležies ir stiklo, konstrukcija parodo, kaip to meto technologijos pažanga leido daržininkams auginti egzotiškus augalus.

Photo by Toa Heftiba on Unsplash
Malonus būdas atsipalaiduoti kelioms valandoms – 1828 m. Įkurtas botanikos sodas

3)Ulsterio muziejus

Penkios minutės kelio automobiliu nuo „Waterfront Hall“ pateksite į Ulsterio muziejų. Šis įspūdingas nacionalinis muziejus nevengia parodyti neseną ir neramią miesto praeitį. Parodoje yra 2500 metų senumo Egipto mumija (princesė Takabuti), šiuolaikiniai šedevrai, senovės relikvijos ir gausiai įvairi meno, istorijos ir gamtos mokslų kolekcija, išsidėsčiusi keliuose aukštuose.

2)Krantinės salė (Waterfront Hall)

Vos už 1,6 km nuo Titaniko kvartalo „Waterfront Hall“ yra pasaulinės klasės pramogų ir konferencijų vieta, neabejotinai atspindinti miesto atsinaujinimą. Nuo atidarymo 1997 m. centre apsilankė daugiau nei penki milijonai lankytojų, o dabar jis pritraukia geriausius muzikantus ir atlikėjus iš viso pasaulio, taip pat rengia įvairias parodas. Naktį apšviestas pastatas yra įspūdingas, ir daugelis lankosi ne tik pasaulinio lygio koncertuose, bet ir vakarieniauja restorane „The Arc Brasserie“, iš kurio atsiveria panoraminiai vaizdai.

1)Titanic Belfast muziejus

Šis išskirtinis pastatas skirtas pagerbti įdomiai Belfasto jūrų istorijai . Devynios interaktyvios parodos parodo, kaip Belfastas tapo miestu, kuris kadaise dominavo laivų statybos pramonėje. Daugiau nei prieš šimtmetį čia buvo pastatytas liūdnai pagarsėjęs laivas „Titanikas“. Žvaigždės formos pastate yra daugybė patrauklių eksponatų, įskaitant laiškus, brošiūras ir meniu.

Photo by Christian Holzinger on Unsplash
Šis išskirtinis pastatas skirtas pagerbti įdomiai Belfasto jūrų istorijai .

Nepamirškite vykdami į Belfastą įsigyti UK elektros lizdams skirtą adapterį, jų galite įsigyti mūsų parduotuvėje paspaudę nuorodą: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/adapteriai-usb-laidai/uk-angliski-adapteriai-g-tipas/

Nepamirškite vykdami į Belfastą įsigyti UK elektros lizdams skirtą adapterį, jų galite įsigyti mūsų parduotuvėje