Slovakijos lankytinos vietos. Ką veikti Slovakijoje?

Slovakijoje rasite daug įdomių istorinių lankytinų vietų. Dėl savo strateginės padėties šalį užkariavo ir ją valdė visi, pradedant mongolais ir vengrais, baigiant osmanais ir čekais; tik 1993 m. pirmą kartą atsirado Slovakijos tauta. Nepaisant to, kad šalis yra nauja, daugybė istorinių miestų ir kaimų yra tiesiog žavintys. Slovakija taip pat apdovanota nuostabiu kraštovaizdžiu.

10)Oravos pilis

Oravos pilis, įsikūrusi ant kalvos viršūnės, tikrai atrodo įspūdingai, nes tolumoje plyti kalvos, o Oravos upė eina žemiau įspūdingo skardžio. Viena gražiausių pilių visoje Slovakijoje Oravos pilis buvo statyta dar XIII amžiuje, nors ankstesni mediniai rūmai ir įtvirtinimai kadaise užėmė jos iškilią atodangą. Pilis gali pasigirti įvairiais stiliais, kur akivaizdi romaninė, gotikinė ir renesansinė architektūra. Muziejuje yra keletas nuostabių senų artefaktų ir archeologinių radinių, kurie dokumentuoja turtingą jos istoriją.

Photo by Chronis Yan on Unsplash
Oravos pilis, įsikūrusi ant kalvos viršūnės, tikrai atrodo įspūdingai, nes tolumoje plyti kalvos, o Oravos upė eina žemiau įspūdingo skardžio.

9)Vlkolineco kaimas

Vlkolínecas yra vienas iš nedaugelio likusių liaudies kaimų visoje Vidurio Europoje, kaimas turi įspūdingą architektūrą, šalia yra gražios baroko koplyčios ir senos varpinės, šalia jų- tradiciniai rąstiniai namai. Mažas kaimas, įsikūręs idiliškoje vietoje, tarp mišku apaugusių kalvų ir laukų, su tolumoje matomais kalnais, yra labai nuostabi ir žavi lankytina vieta.

8)Slovakijos rojaus nacionalinis parkas

Slovakijos rojaus nacionalinis parkas, apima daugybę laukinių kraštovaizdžių, yra kvapą gniaužianti šalies dalis, kurią reikia aplankyti; gilūs kanjonai, slėniai ir upės kerta nesibaigiančius miškus. Galite rasti putojančių krioklių ir gilių uolėtų tarpeklių, o stulbinantis Dobsinska ledo urvas yra viena iš pagrindinių vietų. Kartais reikia kirsti neaiškius tiltus, kurie nerūpestingai siūbuoja, ir lipti stačiomis kopėčiomis. Žygis per Sucha Bela tarpeklį yra ypač sunkus, tačiau dėl grožio verta pasistengti.

Photo by Michal Kormaník on Unsplash
Slovakijos rojaus nacionalinis parkas, apima daugybę laukinių kraštovaizdžių, yra kvapą gniaužianti šalies dalis, kurią reikia aplankyti

7)Bardejovas

Puikiai išsaugotame viduramžių Bardejovo mieste yra puikus istorinis centras, vaizdingesnę vietą sunku įsivaizduoti. Gyvenimas mažame mieste sukasi aplink gražią turgavietę, kaip ir prieš visus tuos šimtmečius. Daugybė puikių gotikos ir renesanso stiliaus pastatų supa elegantišką Šv. Aididijaus bažnyčią. Taip pat yra puiki senoji sinagoga, kurią galite aplankyti, taip pat nedidelis žydų kvartalas, kuris liko iš kadaise klestėjusių miestelio žydų. Šalies šiaurės rytuose, aplink Beskydo kalnus esantis miestelis yra apsuptas fantastiškų XIV ir XV a. Įtvirtinimų, su keliomis įdomiomis medinėmis bažnyčiomis.

6)Košicė

Per šimtmečius Košicę valdė visi, pradedant vengrais ir turkais, baigiant čekais ir slovakais. Yra daugybė nuostabių paminklų, statulų ir kultūros paminklų, kuriuos galite apžiūrėti. Antrajame pagal dydį Slovakijos mieste, šalia daugybės meno galerijų, muziejų ir teatrų rasite fantastiškų barų, restoranų ir parduotuvių. Be nuostabios XIV a. Katedros, yra daugybė bažnyčių ir rūmų, kuriuos reikia pamatyti. Daugelis žmonių naudoja Košicę kaip bazę, iš kurios gali patekti į daugybę nuostabių reginių, besidriekiančių šalies rytuose.

Photo by Mohammed Thoufik on Unsplash
Per šimtmečius Košicę valdė visi, pradedant vengrais ir turkais, baigiant čekais ir slovakais

5)Levoca miestelis

Istorinė pagrindinė Levoca miesto aikštė, su gražiais senais miesto namais, tikrai yra įspūdinga, o jos širdyje stovi šlovinga gotikinė bažnyčia ir XV a. Rotušė. Levokoje yra pilna istorinių lankytinų vietų ir kultūros paminklų, daugybė nuostabios architektūros išsibarsčiusių po miestą; Aplinkinį regioną gausu nuostabių lankytinų vietų, jei norite aplankyti Špio pilį ar vaizdingus Tatrų kalnus. Tai yra puiki vieta aplankyti, jei mėgstate ramų poilsį.

4)Spišo pilis

Nuo kalvos viršūnės atsiveria vaizdas į Spišske Podhradie miestą. Spišo pilies griuvėsiai apima didžiulę teritoriją. Nenuostabu, kad tai vienas didžiausių pilių kompleksų visoje Vidurio Europoje. Vaikšiojimas palei pilies sienas, įtvirtinimus ir bokštus yra nuostabi patirtis. Nepaisant sugriautos pilies būklės, pilies liekanos vis dar iššaukiančiai žvelgia į aplinkinį kraštovaizdį.

Photo by Nazar Haponov on Unsplash
Nuo kalvos viršūnės atsiveria vaizdas į Spišske Podhradie miestą.

3)Banska Štiavnica

Banská Štiavnica yra žavingas miestas, kurį reikia aplankyti. Didžioji jo pasakiško turto dalis gaunama iš turtingų mineralinių telkinių, kurie kadaise buvo rasti žemės gelmėse aplink miestą. Buvęs kasybos miestas turi nuostabų istorinį centrą, kuriame yra daugybė gražių bažnyčių, rūmų ir muziejų. Be viso to, Banská Štiavnica taip pat turi dvi fantastiškas pilis, o kasybos muziejų po atviru dangumi verta aplankyti, nes giliai po žeme galima pamatyti, koks iš tikrųjų buvo gyvenimas kasyklose.

2)Aukštieji Tatrai

Kadangi Aukštieji Tatrai yra aukščiausi šalies kalnai, rekomenduojamas žygis pėsčiomis ir laipiojimas uolomis, o žiemą slidinėjimui yra daugybė puikių trasų. Tarp daugybės šlaitų ir slėnių galima rasti Alpių ežerus ir pievas. Svarbią vietą nacionalinėje kultūroje užimantys Aukštieji Tatrai yra beveik nacionalinis simbolis, o Krivano kalnas yra ryškiausia viršukalnė. Dėl kvapą gniaužiančių kraštovaizdžių kalnų masyvas puikiai tinka visų rūšių lauko veikloms. Yra daugybė kelių ir takų, kuriais galėsite pasivaikščioti, pasivažinėti dviračiais ar slidinėti.

Photo by Marek Levák on Unsplash
Kadangi Aukštieji Tatrai yra aukščiausi šalies kalnai, rekomenduojamas žygis pėsčiomis ir laipiojimas uolomis, o žiemą slidinėjimui yra daugybė puikių trasų.

1)Bratislava

Sostinė ir didžiausias Slovakijos miestas Bratislava turi daugybę skirtingų pusių. Istorinėje miesto širdyje galima rasti puikią pilį ir daugybę viduramžių bei gotikos pastatų, baroko stiliaus rūmų. Išeikite iš senamiesčio ir pamatysite komunistinio laikotarpio betonines trinkeles, esančias šalia Dunojaus upės, einančios per Bratislavą. Rasite barų ir restoranų, kuriuos galėsite išbandyti.

Sostinė ir didžiausias Slovakijos miestas Bratislava turi daugybę skirtingų pusių.