Klaipėda lankytinos vietos. Ką veikti Klaipėdoje?

Klaipėda yra jaukus uostas ir vartai į Kuršių neriją. Vasaros mėnesiais čia priplaukia kruiziniai laivai, o turistai užpildo nuostabų senamiestį. Anksčiau miestas buvęs svarbus prekybos taškas su Vokietija, miestą išmargino gražūs fachverkiniai (karkasiniai) namai, kurie yra praeities reliktai. Klaipėda yra puiki vieta apsistoti atpalaiduojančiam savaitgaliui ar trumpam pabūti, pailsėti.

Klaipėda yra jaukus uostas ir vartai į Kuršių neriją. Vasaros mėnesiais čia priplaukia kruiziniai laivai, o turistai užpildo nuostabų senamiestį.

8)Vingiuotos senamiesčio gatvės

Klaipėda turi unikalų senamiestį, kuris yra kitoks nei Vilniuje ar Kaune. Dėl praeities su Vokietija, architektūra mieste turi daug vokiečių įtakos. Geriausia vieta grožėtis architektūra yra Klaipėdos senamiesčio aikštė.

7)Skulptūra ,,Juodasis Vaiduoklis“

Juodojo vaiduoklio statula – gana šiurpi skulptūra, statula yra netoli vaizdingo „Memelio“ viešbučio, ir atrodo, lyg figūra liptų iš Danės upės. Šią statulą lipdė du Lietuvos menininkai Svajūnas Jurkus ir Sergėjus Plotnikovas. 2,4 metro aukščio statula yra pagaminta iš bronzos. „Juodojo vaiduoklio“ skulptūra mena 1595 m. Legendą, kurioje aprašytas šioje vietoje tykantis juodas vaiduoklis.

6)Memelio pilies griuvėsiai

Memelio pilį (arba Klaipėdos pilį) XIII amžiuje pastatė kryžiuočiai. Sovietų okupacijos metu griuvėsiai buvo beveik sunaikinti, nors tai, o tai kas liko, paversta mažu muziejumi.

5)Smiltynė

Nors Kuršių nerijoje esanti Smiltynė yra Klaipėdos dalis, tačiau ją pasiekti galima tik keltu. Smiltynėje lankytojai suras nuostabių gamtos takų, puikiai tinkančių žygeiviams ir dviratininkams. Lankytojai, besidomintys maudynėmis Baltijos jūroje, taip pat gali nueiti iki jūros, atsuktos į Kuršių nerijos pusę. Be to, Smiltynėje yra Lietuvos jūrų muziejus.

4)Skulptūrų parkas

Skulptūrų parkas Klaipėdoje pastatytas buvusioje 1800-ųjų metų kapinių vietoje, sunaikintoje sovietų okupacijos metais. Buvusioms kapinėms atminti buvo įrengta daugiau nei 100 skulptūrų ir memorialų. Be to, parke yra graži Rusijos stačiatikių bažnyčia, buvusi koplyčia. Skulptūrų parką galima aplankyti nemokamai.

3)Pasivaikščiokite palei upę Danės parke

Klaipėdoje yra puikus parkas palei Danės upę. Lankytojai galės sėdėti ir stebėti žvejus nuo daugybės suoliukų išsidėsčiusių palei upę. Šiame ilgame ir siaurame parke yra keletas skulptūrų ir žaidimų aikštelė, tinkanti mažiems vaikams.

2)Klaipėdos Laikrodžių muziejus

Klaipėdos laikrodžių muziejus įsikūręs Liepų g. 12. Jis Įkurtas 1984 m. Sena pastato istorija siekia dar XIX a. pabaigą, jis buvo nekartą restauruotas XX a. pradžioje čia buvo įkurtas Žemės bankas, o sovietiniu laikotarpiu čia veikė pionierių namai. Laikrodžių istorija išdėstyta pirmojo aukšto 4 ekspozicinėse salėse, o antrojo aukšto 5 salėse laikrodžiai yra parodyti pagal stilius ir formas.

1)Meridiano laivas

Prieplaukoje, esančioje prie Danės upės, lankytojai pastebės didįjį „Meridiano“ laivą. Šis laivas buvo pastatytas 1940-aisiais ir iš pradžių buvo naudojamas kaip Klaipėdos laivybos mokyklos mokomasis laivas. Neseniai jis buvo atnaujintas ir dabar eksponuoja ekspozicijas, jame yra jūros gėrybių restoranas „Meridianas“.

Siūlome Jums puikių kosmetinių-pritaikysite kelionėse, sportuojant ir buityje. https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Siūlome Jums puikių kosmetinių-pritaikysite kelionėse, sportuojant ir buityje.