Šiauliai lankytinos vietos. Ką pamatyti Šiauliuose?

Nuotrauka iš:https://en.wikipedia.org/wiki/%C5%A0iauliai

Geležinės lapės skulptūra

Geležinė lapė yra skulptūra prie Talšos ežero, jos autorius – Vilius Puronas. Lapės pagaminta 2009 m. , ji sikrta paminėti Lietuvos vardo tūkstantmečiui. Skulptūros ilgis – 25 m., aukštis – 6,6 m., sveria ji apie 7 tonas. Lapė pagaminta iš skardos. Lapėje įmontuota plieninė širdis, joje įdėta kapsulė, o kapsulėje yra  vario plokštė su iškaltais palinkėjimais ateities kartoms ir keliais faktais.

Katinų muziejus

1990-aisias įkurtas muziejus lankytojus trijose muziejaus salėse džiugins įvairūs katinai. Jie atkeliavę tiek iš įvairiausių Lietuvos kampelių, tiek ir iš daugelio pasaulio šalių. Muziejus turtėja ir garsių menininkų darbais, kur pagrindinis akcentas yra katinas.   Muziejaus prieigose veikia ir gyvasis kampelis, kuriame gyvena įvairūs egzotiški gyvūnai. 

Saulės laikrodžio aikštė

Keturių metrų bronza ir auksu papuošta skulptūra yra vadinama „Šaulys“ , tai svarbiauisias Saulės laikrodžio aikštės akcentas. Jos autorius- Stanislovas Kuzma. Grindinyje yra įlieti trys skaičiai – dvylika, trys ir šeši, jie jungia tris Šiaulių simbolius, tai yra Saulę, Šaulį ir Laiką.

Dviračių muziejus

Susipažinkite su vieninteliu Lietuvoje muziejumi, kuris skirtas dviračių istorijai, čia veikia interaktyvi ekspozicija. Daugiau kaip prieš 30 metų įkurtame muziejuje harmoningai suderintos tradicinės ekspozicijos ir šiuolaikinės technologijos. Lankytojai čia gali susipažinti su dviračio istorija ir išmėginti šios transporto priemonės teikiamas pramogas.

Fotografijos muziejus

Tai vienintelis fotografijos meno ir technikos muziejus Lietuvoje, jis yra sukaupęs beveik 150 000 eksponatų ir muziejinių vertybių iš Lietuvos vizualiojo paveldo, fotografijos technikos ir įrangos, spaudinių bei dokumentų rinkinį. Modernizuotame muziejuje organizuojamos Lietuvos ir užsienio fotografijos parodos.

,,Rūtos saldainių fabriko“ Šokolado muziejus

Tyrinėkite keturių tūkstančių metų senumo šokolado istoriją, atraskite, kaip šokoladą gamino majų ir actekų protėviai, sekite, kaip šokoladas ir jo vartojimo tradicijos keitėsi bėgant amžiams. Sužinokite apie pirmuosius Lietuvos šokolado fabrikus ir išgirskite apie ilgiausiai šalyje veikiantį saldainių fabriką „Rūta“. Muziejuje yra gidas.

Vilniaus gatvė Šiauliuose (Šiaulių bulvaras)

Šis peščiųjų bulvaras driekiasi miesto centrinėje dalyje. Jis prasideda ties Vilniaus ir Žemaitės gatvių sankirta, o baigiasi Vilniaus gatvės ir Draugystės prospekto sankirtoje. Tai trečiasis pagal senumą bulvaras Europoje.

Chaimo Frenkelio vila

Šauni vila su parku ir puikiu fontanu yra išskirtinė Šiaulių vieta. Tai unikalus XX amžiaus moderno stiliaus architektūros statinys, kurio fasade rasite įvairių stilių elementų, išskirtinis interjeras žavi išlikusia medžio apdaila, puošniais lipdiniais, nuostabių freskų fragmentais. Ekspozicijose pristatoma Lietuvos provincijos dvarų ir tarpukario Šiaulių miesto kultūra, bei žydų istorinis paveldas. Čia vyksta, koncertai, parodos, kino ir muzikos festivaliai bei kiti renginiai. Negana to, veikia atviras moderno stiliaus parkas.

Šiaulių Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedra

Nuostabi Šiaulių Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedra yra ryškiausias renesansinio stiliaus architektūros kūrinys Lietuvoje. Baltas 70 m aukščio bokštas jau matosi iš tolo. Prieš bene 400 metų statytas pastatas kupinas originalių architektūrinių detalių. Šventoriaus vartai, esantys prieš pagrindinį fasadą, pabrėžia bažnyčios gynybinį pobūdį ir yra vieninteliai tokie Lietuvoje. O tai nulėmė renesansinio stiliaus tradicijos ir praktinė būtinybė, nes sakralinių pastatų lobynai dažnai viliodavo plėšikus. Pastatas sukurtas pagal vietinės architektūros tradicijas, neatsiliekant nuo Vakarų Europos šalių.

Siūlome Jums puikių kosmetinių-pritaikysite kelionėse, sportuojant ir buityje. https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Siūlome Jums puikių kosmetinių-pritaikysite kelionėse, sportuojant ir buityje.