Eindhovenas lankytinos vietos. Ką veikti Eindhovene?

Eindhoveno istorija yra įmantriai susipynusi su elektronikos milžinės „Philips“ atsiradimu, todėl Eindhovenas vadinamas „Šviesos miestu“, dėl lempučių, kurias kadaise bendrovė gamino čia. Šiuolaikinis Eindhovenas yra inovacijų, technologijų ir dizaino centras, ir tai atsispindi daugelyje patrauklių lankytinų vietų.

10)„Inkijkmuseum“ muziejus

Vienas iš įdomiausių Eindhoveno muziejų – ir mažiausias mieste, yra Inkijkmuseum, pažodžiui verčiamas kaip „ieškoti“ muziejus.Šis muziejus Įsikūręs buvusio skalbinių fabriko praustuvėje.

9)Miesto festivaliai

Kiekvienų metų lapkričio viduryje Eindhovenas rengia tarptautinį šviesos meno festivalį, kur šviesos menininkai iš viso pasaulio miestą paverčia spalvotų šviesų stebuklų šalimi. Labiausiai kvapą gniaužiantis yra Šv. Kotrynos bažnyčios fasado apšvietimas, išskiriant jo architektūros detales skirtingomis spalvomis. Kitas svarbus kasmetinis festivalis yra „Lichtjesroute“, rengiamas kiekvieną rudenį, siekiant pažymėti miesto išsilaisvinimą nuo vokiečių okupacijos 1944 m.

8),,Genneper Parken“ ir „Stadswandelpark“

Eindhovenas yra palaimintas daugybe puikių žaliųjų erdvių, suteikiančių vietos gyventojams ir lankytojams pakankamai erdvės atsipalaiduoti. Vienas populiariausių yra „Genneper Parken“, įsikūręs gražioje vietoje prie Tongelrep ir Domel upių slėnio. Vaikščiokite vinguriuojančiais takais ir atraskite tokius lankytinus objektus kaip Genenero vandens malūnas ir aplinkosaugos centras bei jo eksponatai, susiję su vietovės flora ir fauna. Miesto parkas „Stadswandelpark“, populiari pasivaikščiojimo vieta kur puikuojasi 30 unikalių skulptūrų, taip pat paminklų, tokių kaip Radijo paminklas.

7)Priešistorinis kaimas ( „PreHistorisch Dorp“ )

Viena iš neįprasčiausių lankytinų vietų Eindhovene, „PreHistorisch Dorp“ yra priešistorinio kaimo kopija, kurioje yra būstai, kuriuos naudojo senovės žmonės. Muziejuje po atviru dangumi atkuriamas gyvenimas iš tolimos senovės ir vėlesnių laikų, įskaitant Romos ir ankstyvųjų viduramžių laikus.

6)Van Gogo kaimas, Nuenenas

Vos už aštuonių kilometrų į šiaurės rytus nuo Eindhoveno yra puikus Nuenenas, garsus visame pasaulyje dėl Vincento Van Gogo, kuris čia gyveno 1883–1885, meno. Jo laikini namai buvo pastoriaus namuose, visiškai atkurtas originalus stilius. Svarbiausias vizito akcentas yra „Vincentre“, puiki nauja atrakcija, skirta menininkui ir jo laikui praleistam Nuenene. Šios savarankiškos ekskursijos po lauko muziejų, veda jus į daugiau nei 20 skirtingų vietų, išsidėsčiusių visame kaime ir susijusių su menininku.

5)„Philips“ muziejus

Netoli gamyklos, kurioje Gerardas Philipsas 1890-aisiais gamino savo pirmąsias kaitrines lemputes, „Philips“ muziejus parodo, kaip ši kadaise buvusi nedidelė įmonė išaugo į vieną didžiausių pasaulyje elektronikos kompanijų. Įkurtas 1921 m., muziejuje yra didelė šiuolaikinio meno kolekcija, kurioje yra apie 3000 darbų iš viso pasaulio.

4)Šv. Kotrynos bažnyčia

Patraukli Šv. Kotrynos bažnyčia buvo pastatyta neogotikiniu stiliumi 1867 m. Originalus pastatas, skirtas Šv. Kotrynai Aleksandrijai, buvo pašventintas XIII a. Ir daug kartų buvo stipriai apgadintas karo ir ugnies. Svarbiausi du elementai yra gotikos bokštai, kurių kiekvienas yra 73 metrų aukščio ir atitinkamai žinomas kaip Davidas ir Maria. Interjero akcentai: vitražai ir du vargonai.

Photo by Ben Berwers on Unsplash
Patraukli Šv. Kotrynos bažnyčia buvo pastatyta neogotikiniu stiliumi 1867 m.

3)PSV Eindhoveno muziejus

„Philips Sport Vereniging“ (PSV), vieno sėkmingiausių futbolo klubų Europoje, namai. Klubas 2014 m. atšventė 100 metų jubiliejų, PSV Eindhoveno muziejuje galima pamatyti daugybę istorijų. Svarbiausi eksponatai apima istorinius nuotraukų komplektus ir filmuotą medžiagą apie svarbiausius įvykius.

2)DAF muziejus

Nuo įmonės įkūrimo 1928 m. Eindhovenas yra vienas didžiausių Europoje sunkvežimių (ir vienu metu lengvųjų automobilių) gamintojų DAF. Jį pradėjo broliai Hubas ir Wimas Van Doorne’as mažoje kalvių parduotuvėje. Doorne’o „Aanhangwagen Fabriek“ pradėjo gaminti paprastus inžinerinius gaminius, palaipsniui pereidamas nuo priekabų prie lengvųjų automobilių ir sunkvežimių. DAF muziejus, yra bendrovės sėkmės įrodymas.

1)Van Abbemuseum

Viename įdomiausių šiuolaikinių miesto pastatų įsikūręs Van Abbemuseum yra viena iš svarbiausių modernaus meno galerijų Nyderlanduose. Daugiau nei 2700 meno kūrinių yra šiuolaikinių tapytojų, tokių kaip Marcas Chagallas ir Pablo Picasso, kūriniai. Kitose žymiose kolekcijose yra daugybė skulptūrų ir meno instaliacijų, vaizdo darbų ir plakatų.

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines