Roterdamas lankytinos vietos. Ką veikti Roterdame?

10)Delfšavenas

Senasis Delfšaveno rajonas, skirtingai nei didžioji dalis likusių Roterdamo teritorijų, išgyveno Antrąjį pasaulinį karą. Todėl dėl nesugadintos senos architektūros ji tapo viena populiariausių vietų šiame dideliame šurmuliuojančiame mieste.

9)„Euromast“bokštas

Vienas ryškiausių Roterdamo orientyrų – „Euromast“ bokštas yra prie šiaurinio įėjimo į Mas tunelį. Šiame 185 metrų aukščio bokšte, pastatytame 1960 m., Yra du restoranai, iš kurių atsiveria puikūs miesto vaizdai. Tie, kurie ieško unikalios nakvynės, gali užsisakyti vieną iš dviejų nuostabių liukso numerių, esančių 100 metrų aukštyje. Galimos ekskursijos anglų kalba.

8)Ekskursijos laivu po Europortą

Masinis Roterdamo uostas užima pusę viso miesto ploto, didžiąją uosto dalį užima „Europoort“, didžiulis kompleksas, vadinamas „Europos vartais“. Be daugybės didelių krovininių laivų, matysite krantines ir sandėliavimo patalpas, pastatytas aptarnauti judriausią pasaulio uostą. Vakarinės ekskursijos taip pat yra įdomios, ypač kai įspūdingai apšviesti garsiausi Roterdamo lankytini objektai, įskaitant puikų Erasmuso tiltą.

7),,Coolsingel“ kvartalas

Pagrindinis objektas čia yra Rotušė (Stadhuis). Pastatyta 1914–1920 m. olandų renesanso stiliumi, stebuklingai išvengė sunaikinimo bombarduojant miestą per Antrąjį pasaulinį karą. Priešais rotušę, judrioje Stadhuisplein aikštėje, yra karo memorialas, kurį sukūrė Mari Andriessen.

6)Kinderdijko vėjo malūnai

Prie Nord upės, tik 23 kilometrai į rytus nuo Roterdamo, yra gražus mažas Kinderdijk kaimas. Tai viena labiausiai lankomų vietų Nyderlanduose. Kiekvienas iš 19 puikiai išsilaikiusių XVIII a. Vėjo malūnų parka yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Statyti 1722–1761 m., kartu jie sudaro didžiausią išlikusią vėjo malūnų koncentraciją šalyje.

.5)Turgaus salė

Viena populiariausių Roterdamo susibūrimo vietų yra įspūdinga „Market Hall“ turgus. Didžiulis kompleksas, atidarytas 2014 m. ir vietinių žmonių pramintas „Koopboog“ (Pasaga) Salė, išmarginta daržovių, žuvies ir kitų produktų freskomis. Čia rasite bet kokių rūšių greito maisto, taip pat prabangių restoranų, kuriuose patiekiami įvairūs patiekalai – nuo tradicinių olandiškų patiekalų, tokių kaip „Stroopwafels“, iki ispaniškų ir egzotiškų indoneziečių patiekalų.

4)Kubo namai

Roterdame yra daugybė puikių šiuolaikinės architektūros pavyzdžių, tačiau architektūrinius standartus maksimaliai išstumia garsūs miesto kubiniai namai (Kubuswoningen). Olandijos architekto Pieto Blomo suprojektuotas namų kvartalas su unikaliais kubo formos namais yra aiškiai matomas einant per Senąjį uostą. Vienas iš jų, „Show Cube“, yra atviras lankytojams, jame pateikiami pastatų dizaino ir istorijos eksponatai. Čia taip pat yra įdomus šachmatams skirtas muziejus.

Photo by Daan Stevens on Unsplash
Roterdame yra daugybė puikių šiuolaikinės architektūros pavyzdžių, tačiau architektūrinius standartus maksimaliai išstumia garsūs miesto kubiniai namai (Kubuswoningen)

3) Didžioji Šv. Lauryno bažnyčia

Didžioji Šv. Lauryno bažnyčia (Grote of Sint-Laurenskerk) yra viskas, kas liko iš Roterdamo viduramžių pastatų, kurių dauguma buvo sunaikinta per Antrąjį pasaulinį karą. Įsikūrusi Grote Kerkplein, vėlyvosios gotikos bažnyčia datuojama XV a. ir buvo pastatyta ant pelkėtos žemės, jos pamatai buvo atstatyti 1650 m. Užėjus į bažnyčią, jus nustebins šviesaus interjero grožis, kurį sustiprina spalvotas jos langų stiklas.

2)Boijmans-van Beuningen muziejus

Boijmano Van Beuningeno muziejus, vienas iš svarbiausių Nyderlandų (ir Europos) meno centrų. Jis yra žinomas dėl puikių paveikslų, skulptūrų, taikomosios ir dekoratyvinės dailės kolekcijų iš viso žemyno. Ypač gerai atstovaujami XIV – XVI a. tapytojai – Huberto ir Jano van Eyckų, Hieronymuso Boscho ir Pieterio Bruegelio vyresniojo darbai. XVII amžių atstovauja Rembrandtas ir Rubensas Šiuolaikiniai tapytojai yra Picasso, Matisse’as ir Chagallas.

1)Senasis uostas ir jūrų muziejai

Roterdamo senasis uostas (Oude Haven), kuris yra miesto jūrinio rajono dalis. Esant geram orui, galite sėdėti vienoje iš daugelio kavinių ir restoranų ir mėgautis žmonėmis, arba pasivaikščioti ir stebėti, kaip valomos ar remontuojamos valtys. Netoliese yra Roterdamo jūrų muziejus. Įkurtas 1873 m., Muziejus patraukliai žvelgia į miesto ryšį su jūra ir daugybe jo vandens kelių. Jo didelės kolekcijos apima laivybos ir jūreivystės istoriją, įskaitant laivų modelius, 2000 metų senumo laivo rekonstrukciją ir daugybę jūrininkų paveikslų.

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines