Haga lankytinos vietos. (Olandija)

Nors Haga nėra sostinė, ji yra Nyderlandų vyriausybės būstinė ir vadinama Tarptautiniu taikos ir teisingumo miestu, nes čia galima rasti tiek daug organizacijų, tokių kaip Pasaulio teismas, skirtas taikai pasaulyje. Šiame mieste yra daugybė muziejų, kuriuose saugomos kelios didžiausios pasaulio meno kolekcijos. Haga taip pat garsėja savo pajūrio atmosfera.

10)Japoniškas sodas „Clingendael“

Clingendael parkas laikomas įspūdingiausiu Hagos parku – vieta, kurioje yra daugybė gražių sodų. Tačiau šis keturių šimtmečių senumo sodas yra geriausiai žinomas dėl japoniško sodo, kurį XX a. Sukūrė baronienė, parsivežusi daiktų, tokių kaip skulptūros ir tiltai, iš daugybės kelionių po Japoniją. Sode yra vešli augmenija, įskaitant samanas, sala su vėžliais ir akmeninis kranas – vėžlys ir gervė yra ilgo gyvenimo simboliai.

9)Taikos rūmai

Haga yra žinoma kaip tarptautinis taikos ir teisingumo miestas. Taikos rūmai 2013 m. Atšventė 100-ąjį gimtadienį. Plieno magnatas Andrew Carnegie finansavo Taikos rūmų statybas, ir šiandien jis tebėra Karnegio fondo nuosavybė. Šiame Hagos orientyre yra kelios svarbios tarptautinės organizacijos, įskaitant Pasaulio teismą, Nuolatinį arbitražo teismą ir Taikos rūmų biblioteką. Ekskursijos po objektą rengiamos savaitgaliais.

8)Louvmano muziejus

Louvmano muziejuje yra daugiau nei 250 senovinių ir klasikinių automobilių, įskaitant 1886 metų transporto priemones ir ankstyvuosius motociklus. Tarp geriausių automobilių yra „Jaguar XKD 606“, laimėjęs Le Mansą 1957 m., Ir „Laconda“, laimėjęs 1935 m varžybas. Kolekcija laikoma viena seniausių ir gražiausių privačių klasikinių automobilių kolekcijų pasaulyje.

7),,Gemeentemuseum Den Haag“ muziejus

,,Gemeentemuseum Den Haag“ muziejus apima ne tik žinomų menininkų parodas, bet ir mados, keramikos ir muzikos parodas. Laikomas vienu gražiausių muziejų Nyderlanduose, „Gemeentemuseum Den Haag“ šiuolaikinio meno skyriuje yra didžiausia pasaulyje „Mondrians“ kolekcija.

6)Escheris „Het Paleis“

Mauritsas Cornelisas Escheris laikomas vienu didžiausių pasaulio grafikų, nors mirė 1922 m. Jis buvo optinių iliuzijų piešimo meistras. Escherio šedevrai yra oras ir vanduo, kuriuose paukščiai tampa žuvimis, o krioklio, vanduo teka aukštyn. Jo meno kūrinių galerija įsikūrusi rūmų muziejuje, kuris kadaise buvo žiemos rezidencija Olandijos karalienėms.

5)Madurodamasminiatiūrinis miestas

Mažiausias Nyderlandų miestas Madurodamas yra 1:25 mastelio Olandijos miesto modelis. Jame yra tradicinių olandų pastatų ir garsių lankytinų vietų iš visos šalies. Pastatai, turgūs, kanalai, vėjo malūnai, oro uostas, Roterdamo uostas, Dam aikštė. Darbai yra puikiai atkartojami iki mažiausių detalių. Madurodamas iš tikrųjų yra pilnas gyvenimo. Vėjo malūnai sukasi, oro uoste leidžiasi lėktuvai, per parką kursuoja traukiniai ir plaukioja valtys. Tai yra viena iš labiausiai lankomų lankytinų vietų Hagoje.

4),,Mesdago“ panorama

Mesdago panorama-tai milžiniška apskrita freska , kurios aukštis yra 14 metrų ir daugiau nei 120 metrų ilgio apskritimas. Tai jūros, kopų ir Ševeningeno kaimo paveikslas, koks jis buvo 1881 m. Jį nutapė Hendrikas Wilhelmas Mesdagas, vienas svarbiausių tapytojų iš Hagos. Mesdago panorama yra seniausias XIX a. paveikslas, kuris vis dar yra toje vietoje, kurioje jis buvo nutapytas.

3)Mauritshuis muziejus

Mauritshuis muziejus suteikia nuostabią galimybę apžiūrėti geriausius paveikslus iš Olandijos tapybos aukso amžiaus. Čia yra 841 puikių menininkų, tokių kaip Hansas Holbeinas Youngas, Fransas Halsas, Rubensas (Naktinė scena), Rembrandtas (Autoportretas) ir Vermeeras (Mergaitė su perlų auskaru), kūriniai. Muziejus įsikūręs XVII amžiaus olandų klasicizmo name, kuris priklausė didikui. Šis mažai žinomas už Olandijos ribų muziejus kasmet pritraukia apie ketvirtį milijono lankytojų.

2)Ševeningeno bulvaras

Scheveningeno bulvaras yra platus bulvaras, einantis palei Scheveningeno paplūdimį, buvęs žvejų kaimelis, o dabar pajūrio kurortas. Viena svarbiausių lankytinų vietų yra Scheveningeno prieplauka, promenada, datuojama 20 amžiaus pradžioje; šiandien tai pramogų ir prekybos kompleksas. Kurhauzas yra būtinas aplankyti; tai didelis viešbutis, kuris XIX amžiuje pradėjo veikti kaip pirtis, ir nuo tada jame lankėsi žymūs žmonės – nuo Čerčilio iki Bon Jovi.

1)Binenhofas

Binenhofas yra XIII a. pilis, kur įsikūrę Nyderlandų vyriausybės įstaigos. Čia veikia Parlamento rūmai, ministerija ir Nyderlandų ministro pirmininko kanceliarija. Binenhofas garsėja kaip seniausi pasaulyje parlamento rūmai, kurie vis dar naudojami. Pilies centre – Riterio salė, centrinė pilies dalis, šiandien naudojama iškilmingiems tikslams. Į Riterio salę galima patekti ekskursijų metu.

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines