Vilnius lankytinos vietos. Ką veikti Vilniuje?

Vilnius yra palyginti nedidelis miestas, todėl lankytojams lengva jį apžiūrėti pėsčiomis. Vilniuje yra daugybė kultūros relikvijų, stulbinančių bažnyčių, gyvybingų turgų ir sovietinių pastatų.

Užupio respublika

Uzupis yra maža menininkų respublika, įsikūrusi Vilniaus senamiesčio širdyje. čia rasite lenteles, kuriose išsamiai aprašyta Uzupio konstitucija, jas galima pamatyti Paupio g. Lankytojai tikrai pasijuoks iš konstitucijos taisyklių, nes jose yra rašoma, kad „Kiekvienas šuo turi teisę būti šuo“ ir „Kartais visi turi teisę nežinoti apie savo pareigas“. Atraskite užupio angelo ir užupio undinės skulptūras, užsukite pavalgyti viename iš puikių restoranų.

Vilniaus gynybinės sienos Bastėja

XVII a. gynybinius įtvirtinimus pastatė Vokiečių inžinierius Fridrichas Getkantas. Pradžioje miestą gaubė apskritos formos siena, kuri pasipildė ir Bastėja (tunelis, bokštas ir artilerijos vieta). Bėgant metams statinys prarado savo paskirtį, kol galiausiai karo metais buvo paverstas Vokiečių ginklų sandėliu.

Trijų kryžių kalnas

Trijų kryžių paminklas arba Trijų kryžių kalnas yra trijų puikių baltų kryžių, iškaltų 1989 m., Paminklas. Jie pakeitė anksčiau šioje vietoje stovėjusius kryžius, kuriuos sovietų valdžia pašalino 1950-aisiais. Paminklo kilmė tikėtina atsirado XVII a., kai trys vienuoliai pastatė atminimo medinius kryžius toje vietoje, kur buvo nužudyta vienuolių grupė. Trijų kryžių kalno lankytojai bus apdovanoti nuostabiais Vilniaus senamiesčio vaizdais.

Šv. Onos bažnyčia

Onos bažnyčia yra nuostabi raudonų plytų konstrukcija, gotikiniu architektūros stiliumi statyta 1500-aisiais brolių pranciškonų. Onos bažnyčia dalijasi siena su Bernardinų bažnyčia ir vienuolynu, kuris taip pat pastatytas gotikos stiliumi ir turi renesanso bei baroko stiliaus puošmenas. Galima aplankyti abiejų bažnyčių interjerą, turistai turėtų būtinai atkreipti dėmesį į lubas, nes palei skliautuotas lubas galima pastebėti gražių detalių.

Vilniaus katedra

Katedros aikštėje įsikūrusi Vilniaus katedra yra neabejotinai garsiausia Vilniaus bažnyčia ir lakoma kaip miesto simbolis. Ji buvo pastatyta nuo XIII a. Iki XV a., Tačiau buvo kelis kartus rekonstruota dėl potvynių nuo Neries upės. Verta aplankyti tiek Vilniaus katedrą, tiek jos požemines kriptas.

Vilniaus rotušė

Vilniaus rotušė yra Rotušės aikštėje, kurioje dažnai rengiami festivaliai ir renginiai. Dabartinis rotušės pastatas buvo pastatytas XVIII a. pabaigoje neoklasikiniu stiliumi. Jame yra šešios kolonos pastato priekyje. Šiuo metu pastatas naudojamas susitikimams tarp parlamento atstovų, dažnai rengiami koncertai ir parodos, įskaitant Tarptautinį kalėdinį labdaros turgų.

Vilniaus televizijos bokštas

Vilniaus televizijos bokštas gerai matomas iš daugelio Vilniaus vietų ir jo apylinkių, jo aukštis – 326,4 metro. 165 m aukštyje veikia kavinė „Paukščių takas“. Bokšto dalis, kurioje įrengta kavinė, yra sukama aplink savo ašį. Ji apsukama per ~ 45 min.

Gedimino pilis

Nors didžioji dalis Gedimino pilies nebeišlikę, tačiau vis dar stovi bokštas nuo Aukštutinės pilies. Statyta 1400-aisiais, Aukštutinė pilis yra vienas garsiausių Lietuvos istorinių paminklų. Užlipkite ant kalvos, norėdami atidžiau pažvelgti į šią plytų struktūrą, atsiverianti panorama suteikia nuostabų vaizdą į istorinį Vilniaus senamiestį, kuris yra įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą.

Valdovų rūmai

Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmai-toks pilnas pavadinimas 2018 m. liepos 6 d. Lietuvos valstybės šimtmečio proga iškilmingai atidarytų ir pilnai atstatytų rūmų. Prieš 200 metų nugriauti Vilniaus žemutinės pilies Valdovų rūmai atkurti iš 1987–2001 m. atkastų rūmų liekanų. Aplankykite rūmų ekspozicijas šiomis temomis: istorija, arceologija, architektūra, atkūrti istoriniai interjerai, ginkluotė, kasdienybė, muzika. Taip pat galite aplankyti naujausias parodas.

Pilies gatvė, kitos senamiesčio gatvės

Ši pagrindinė, akmenimis grįsta gatvė veda link Gedimino piles arba link rotušės kitame gale. Pilies gatvė – tai geriausios Vilniaus senovės architektūros pavyzdžiai, išdėstyti vienoje gatvėje.

Kita įdomi Vilniaus gatvė- Literatų. Manoma, kad ši gatvė „Literatais“ buvo pavadinta tik XIX amžiaus pirmoje pusėje ten gyvenusio poeto Adomo Mickevičiaus garbei. 2008 metais grupė menininkų sugalvojo atgaivinti gatvę ir papuošti ją su autoriais susijusiais meno kūriniais. Gatvės sienos buvo dekoruotos metalo, medžio ir stiklo paveikslais, taip pat kitais papuošimais ir kūriniais, skirtais įvairiems autoriams.

Paklaidžiokite kitomis siauromis ir ne mažiau įdomiomis Vilniaus senamiesčio gatvelėmis ir atraskite tikrą laiko dvasią…

Aušros vartai

Vieninteliai likę miesto vartai nuo buvusios miesto sienos, juosusios Vilnių, Aušros vartai yra ir istoriškai aktualūs Lietuvai, ir svarbūs krikščionybei. Mažoje vartų viduje esančioje koplyčioje yra Mergelės Marijos paveikslas. Tiems, kurie neturi laiko įeiti į koplyčią, iš gatvės pusės galite pamatyti auksu spindinčią piktogramą.


.

Siūlome puikias pinigines, saugiai viską susidėsite, galėsite pritaikyti tiek kelionėse, tiek kasdieniniame gyvenime: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/pinigines/

Siūlome puikias pinigines, saugiai viską susidėsite, galėsite pritaikyti tiek kelionėse, tiek kasdieniniame gyvenime