Lankytinos vietos aplink Vilnių. Ką pamatyti Vilniaus rajone?

Ne tik Vilniaus miestas, bet ir aplink jį esantys miestai turi ką parodyti ir kuo pasidžiauti, tad sėskite į automobilį ar važiuokite savo mėgstamu transportu aplink Vilnių.

Kernavė

Kernavės miestas nuo Vilniaus nutolęs 35 km, esantis dešiniajame Neries krante. Tai nedidelis miestelis, nors praeityje tai buvo vienas pirmųjų Lietuvos valstybės centrų (XIII a.). Pajautos slėnis ir jo pakraštyje esantys penki piliakalniai saugo paskutinės Europos pagoniškos valstybės sostinės liekanas.1989 m. Nuo 2004 m. Kernavės archeologinė vietovė įtraukta į UNESCO  Pasaulio paveldo sąrašą.  Daugiau apie Kernavės lankytinas vietas skaitykite čia: https://www.magiskasgidas.lt/2021/02/12/kernave-lankytinos-vietos-ka-veikti-kernaveje/

Trakai

Trakai yra viena labiausiai lankomų šalies vietovių. Ežerų miestu vadinami Trakai yra istorinė Lietuvos sostinė. Čia stovi Lietuvos ir net Europos pasididžiavimas – Trakų pilis, pastatyta saloje. Daugiau apie Trakų lankytinas vietas skaitykite čia: https://www.magiskasgidas.lt/2021/02/13/trakai-lankytinos-vietos-ka-veikti-trakuose/

Vilnojos akmens skulptūrų parkas Sudervėje

Vilnojos akmens skulptūrų parkas yra maždaug už 20 km nuo Vilniaus esančioje Sudervėje.Orientyras-unikali rotondinė bažnytėlė statyta XIX a. pradžioje klasicistinės architektūros stiliumi, tad vienu šūviu galite nušauti du zuikius-aplankyti Vilnojos skulptūrų parką ir šią nuostabią bažnytėlę. Nuo Sudervės bažnyčios akmens skulptūrų parkas yra vos už kilometro. Akmens skulptūrų parkas „Vilnoja“ pavadintas ežero, kuriame puikuojasi šios puikios skulptūros vardu. Čia Unikali idėja buvo ta, kad ne tik eksponuoti skulptūras sausumoje, bet perkelti jas ir į ežerą. Vasarą čia veikia tempimo trosas, kur galima čiuožti vandenlentėmis.

Medininkų pilis

Yra manoma, jog pilis čia pastatyta XIV a. pirmoje pusėje, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino valdymo laikais. Pilis stovi netoliese dviejų aukščiausių Lietuvos kalvų – Aukštojo ir Juozapinės. Atstatytoje pilyje galima susipažinti su pagrindiniame bokšte esančia ekspozicija bei nuo apžvalgos aikštelės apžiūrėti miesto apylinkes.

Neries regioninis parkas ir Dūkštų ąžuolyno pažintinis takas

Dūkštų ąžuolyno pažintiniame take pamatysite dievų, deivių ir kitų mitologinių personažų skulptūras. Keliaudami susipažinsite su 38 medinėmis skulptūromis, kurios primins, kaip paskutiniai Europos pagonys, lietuviai, ąžuolų giriose garbino savo dievus. Neries regioniniame parke jus džiugins tokie maršrutai kaip:Šilėnų pažintinis takas, Dūkštos pažintinis takas, Karmazinų pažintinis takas, Kairiojo Neries kranto turizmo trasa, Rykantų apylinkių orientacinis maršrutas, Grabijolų pažintinis takas, Saidės pažintinis takas, Vandens maršrutas Nerimi.

Dubingiai

Dubingiai datuojami dar nuo 1334 metų, tačiau jie itin išgarsėjo, kai Asvejos ežero saloje, Lietuvos didysis kunigaikštis Vytautas pasistatė mūrinę pilį. Dubingiai itin žinomi dėl Dubingių piliavietės ir Asvejos ežero. Keliautojų dėmesį taip pat traukia Dubingių smuklė ir Šv. Jurgio bažnyčia, o visai Šalia Dubingių yra labai populiarus Jurkiškio upelio pažintinis takas.

Europos geografinis centras

Europos geografinį centrą puošia puiki lietuvių skulptoriaus Gedimino Jokūbonio sukurta kompozicija, kuri buvo skirta Lietuvos įstojimui į ES pažymėti, tai– balto granito kolona, o jos viršų juosia žvaigždžių karūna. 1989 m. Prancūzijos nacionalinio geografijos instituto mokslininkai nustatė, kad Europos geografinis centras yra būtent Lietuvoje, nutolęs 26 km į šiaurę nuo Vilniaus.

Siūlome puikias pinigines, saugiai viską susidėsite, galėsite pritaikyti tiek kelionėse, tiek kasdieniniame gyvenime: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/pinigines/

Siūlome puikias pinigines, saugiai viską susidėsite, galėsite pritaikyti tiek kelionėse, tiek kasdieniniame gyvenime