Miunchenas lankytinos vietos. Ką pamatyti Miunchene?

Miunchenas yra šlovingas miestas, jo senamiestyje lankytojai suras patrauklių istorinių pastatų ir paminklų. Miunchene yra gera viešojo transporto sistema (autobusai ir metro), todėl patogu judėti mieste. Miunchenas yra puiki bazė dienos išvykoms į atokias vietoves, tokias kaip nacių koncentracijos stovykla ,,Dachau“ ar vaizdingas Zalcburgas, tačiau ir pačiame mieste yra daug lankytinų vietų.

Eisbachwelle

Englischer Garten pakraštyje yra viena mėgstamiausių Miuncheno pramogų – banglenčių sportas. Vandeniui tekant iš po mažo tilto, banglentininkai rikiuojasi iš abiejų pusių, laukdami savo eilės. Žmonės čia kovoja su bangomis ištisus metus, net per šaltą Miuncheno žiemą, taigi, ši magiška Eisbachwelle pramoga keistai užburia.

Photo by camilo jimenez on Unsplash
Englischer Garten pakraštyje yra viena mėgstamiausių Miuncheno pramogų – banglenčių sportas.

Englischer Garten parkas

Miuncheno „Englischer Garten“ – vienas didžiausių pasaulio miesto parkų. Parkas, besidriekiantis nuo miesto centro iki šiaurės rytų Miuncheno, buvo įkurtas 1789 m., tačiau per amžius buvo išplėstas. Jis gavo savo vardą iš tradicinių angliškų sodų, kurie buvo populiarūs XVIII ir XIX a. pradžioje. Taikos metu jį pastatė kareiviai, kad išmokytų žemės ūkio įgūdžių. Sode yra japonų arbatinė, pieva, kurioje leidžiama degintis nuogai, ir banglentininkų naudojama dirbtinė Eisbachwelle banga .

Miuncheno „Frauenkirche“ arkivyskupijos katedra

Miuncheno „Frauenkirche“ yra dar vienas garsus Miuncheno orientyras, iškilęs virš likusio miesto. Datuojama XV a., kai ji buvo pastatyta per 20 metų, nors kai kurių funkcijų įgyvendinimas buvo atidėtas dėl pinigų trūkumo. Miuncheno Frauenkirche yra Miuncheno arkivyskupijos katedra ir yra arkivyskupo namai. Ši nuostabi gotikos katedra pajėgi priimti 20 000 maldininkų. Katedra buvo apgadinta per Antrąjį pasaulinį karą, tačiau buvo atkurta. Ji garsėja varpais ir yra paskutinė Bavarijos kunigaikščių poilsio vieta.

Photo by Bharat Patil on Unsplash
Miuncheno „Frauenkirche“ yra dar vienas garsus Miuncheno orientyras, iškilęs virš likusio miesto.

Nimfenburgo (Nymphenburg) rūmai

Rūmai buvo Bavarijos valdovų vasaros rezidencija. Kai paveldėjo sostą, Maksas Emanuelis rūmus gerokai išplėtė. Šiandien šie baroko stiliaus rūmai yra viena iš populiariausių Miuncheno turistų lankomų vietų, nors jie yra uždaryti visuomenei, nes jie yra dabartinio Bavarijos kunigaikščio namai. Originalios barokinės lubos, kai kur – freskos, išlikusios iki šių dienų. Karaliaus Liudviko I galerijose vaizduojamos 36 gražios Miuncheno moterys.

Photo by Sid Saxena on Unsplash
Rūmai buvo Bavarijos valdovų vasaros rezidencija. Kai paveldėjo sostą, Maksas Emanuelis rūmus gerokai išplėtė.

Miuncheno rezidencija

Miuncheno rezidencijoje šimtmečius gyveno Bavarijos valdovai, kol ji 1920 m. buvo atidaryta visuomenei. Jos meno kolekcijos ir įvairūs architektūros stiliai tapo karališkosios šeimos galios simboliais. Rezidencija patyrė didelę žalą Antrojo pasaulinio karo metu, tačiau nuo to laiko buvo kiek įmanoma atkurta; šiandien ji laikoma vienais geriausių rūmų muziejų Europoje. Lankytojai galės pamatyti išskirtines porceliano, paveikslų, sidabrinių daiktų, retų baldų, šviestuvų ir skulptūrų kolekcijas.

Photo by redcharlie on Unsplash
Miuncheno rezidencijoje šimtmečius gyveno Bavarijos valdovai, kol ji 1920 m. buvo atidaryta visuomenei.

 Alte Pinakothek muziejus

Tai yra viena iš seniausių meno galerijų pasaulyje, 1826 m. ji pastatyta įsakius karaliui Liudvikui I. Senasis Pinakotekas buvo didžiausias muziejus pasaulyje; jo neorenesansinė išorė netruko tapti visoje Europoje įsikūrusių muziejų pavyzdžiu. Čia eksponuojami meno kūriniai iš XIV – XVIII a. labiausiai vertinami senųjų meistrų darbai, tarp kurių yra tokie menininkai kaip Rembrandtas van Rijnas, Fransas Halsas ir Leonardo da Vinči. Didelis dėmesys skiriamas vokiečių tapytojams, todėl ieškokite Albrechto Dürerio ir Mathiaso Griunevaldo kūrinių, be daugelio kitų.

,,Deutsches“ muziejus

,,Deutsches“ muziejus yra pasaulinio lygio mokslo ir technologijų muziejus, kuris patiks visų amžiaus grupių lankytojams. Lankytojai gali nemokamai lankytis ekskursijose apržiūrėti eksponatus įvairiomis temomis, pradedant elektra ir baigiant muzikos instrumentais, ir dalyvauti įvairiuose praktiniuose užsiėmimuose. Muziejuje yra neįtikėtina kolekcija, kurioje yra daugiau nei 100 000 su mokslu ir technologijomis susijusių objektų nuo akmens amžiaus iki šių dienų.

,,Viktualienmarkt“ lauko turgus

Miuncheno miesto centre yra „Viktualienmarkt“, didelis lauko turgus, turintis savo istoriją. Daugelis turguje esančių pardavėjų perduoda prekybos amatą savo šeimos atžaloms, tad prekybos tradicijos keliauja iš kartos į kartą, todėl čia apsipirkti yra sena tradicija. Daugelis vietinių keliaudami į darbą ar iš jo eina į turgų ir pasiima šviežių produktų. Taip pat rasite keletą restoranų.

Šv. Petro bažnyčia

Šv. Petro bažnyčia (Peterskirche), iškilusi virš miesto ant kalvos tarp Rindermarkt ir Marienplatz, todėl tai puiki vieta norintiems pamatyti neįtikėtiną vaizdą. Nuo 56 metrų aukščio pažvelkite į Miuncheno stogus. Giedrą dieną lankytojai gali pamatyti daugiau nei 100 kilometrų siekiantį atstumą iki pat Alpių, teks lipti vingiuotais spiraliniais laiptais su 306 laipteliais į viršų.

Šv. Petro bažnyčia, iškilusi virš miesto ant kalvos tarp Rindermarkt ir Marienplatz, todėl tai puiki vieta norintiems pamatyti neįtikėtiną vaizdą.

Marienplatz aikštė

Marienplatz yra garsiausia Miuncheno aikštė, kasdien traukianti tūkstančius turistų, atvykstančių pamatyti Naujosios rotušės, datuojamos 1874 m. Rotušė buvo pastatyta gotikinio atgimimo stiliumi. Šis labai puošnus pastatas savaime yra turistų magnetas, tačiau kas iš tikrųjų traukia turistus į Marienplatz, yra tris kartus per dieną rengiamas „Glockenspiel“ pasirodymas.

Photo by Joseph Sun on Unsplash
Marienplatz yra garsiausia Miuncheno aikštė, kasdien traukianti tūkstančius turistų, atvykstančių pamatyti Naujosios rotušės, datuojamos 1874 m.

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/drabuziu-maisai/

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda