Štutgartas lankytinos vietos. Ką aplankyti Štutgarte?

Štutgartas yra vienas patraukliausių turistams Vokietijos miestų. Pora išskirtinių meno muziejų, du modernūs automobilių muziejai, vienas iš geriausių Europos zoologijos sodų, prabangūs rūmai ir vienas didžiausių Vokietijos kalėdinių turgų pritraukia lankytojus ištisus metus. Architektūra daugiausiai baroko, Art Nouveau, modernizmo ir šiuolaikinio stiliaus.

„Porsche“ muziejus

Muziejaus viduje galite stebėti „Porsche“ transporto priemonių raidą, bei eksponatus, eksponuojamas „80 plius“ transporto priemones. Populiariausia muziejaus dalis, net mažai besidomintiems automobiliais ir lenktynėmis, yra interaktyvus 12 metrų „Porsche Touchwall“, kuriame naudodamiesi jutikliniais rėmeliais galite apžvelgti daugiau nei 3000 piešinių, nuotraukų, plakatų ir skelbimų iš didžiulio istorinio archyvo.

Photo by Philipp Katzenberger on Unsplash
Muziejaus viduje galite stebėti „Porsche“ transporto priemonių raidą, bei eksponatus, eksponuojamas „80 plius“ transporto priemones.

„Mercedes-Benz“ muziejus

Štutgarto „Mercedes-Benz“ muziejuje rasite daugiau nei 130 metų automobilių istoriją ir per 1500 eksponatų, apimančių devynis aukštus. Eksponatų centre yra 160 transporto priemonių, tarp automobilių yra ir pirmasis pasaulyje motociklas – „Daimler“ – nuo 1885 m., kuris beveik neprimena šių dienų motociklų, išskyrus tai, kad turi du didelius ratus.

Photo by Paul Hoenhorst on Unsplash
Štutgarto „Mercedes-Benz“ muziejuje rasite daugiau nei 130 metų automobilių istoriją ir per 1500 eksponatų, apimančių devynis aukštus.

Schlossplatz aikštė

Ši aikštė yra pagrindinis miesto objektas. Žalios vejos ir suoliukai yra populiari saulėtekio vieta, o sodai – malonios vietos pasivaikščioti geru oru. Lapkričio mėnesį aikštė tampa vaikų kalėdiniu turgumi, kuriame yra miniatiūrinis kaimas, atostogų pasivažinėjimai ir čiuožykla. Jubiliejinė kolona, ​​pastatyta aikštės centre 1841 m., Mena 25 karaliaus Williamo I valdymo metus. Vienoje ,,Schlossplatz“ pusėje dominuoja Naujieji rūmai, pastatyti vėlyvojo baroko stiliumi ir baigti statyti 1807 m.

Liudvigsburgo rūmai

Į šiaurę nuo Štutgarto, mažame Ludvigsburgo mieste, yra didžiuliai ir gausiai dekoruoti Ludvigsburgo rūmai, vieni iš didžiausių ir gražiausių baroko rūmų Vokietijoje. Viurtembergo hercogas Carlas Eugenas negailėjo išlaidų, pavedęs didingam freskos dailininkui Mathausui Guntheriui papuošti sienas. Svarbiausia yra didžioji Marmuro salė su nuostabiais šviestuvais ir lubų freska, suteikiančią atviro dangaus įspūdį.

,,Staatsgalerie“ muziejus

1984 m. Atidarytas naujas pastatas, suprojektuotas Jameso Stirlingo, čia rasite vieną geriausių meno kolekcijų Europoje ir viena iš labiausiai lankomų Vokietijos muziejų. Galerija geriausiai žinoma dėl išskirtinės 20-ojo amžiaus paveikslų kolekcijos, dėmesį skiriant klasikiniam moderniajam laikotarpiui nuo 1900 iki 1980 m.

Vilhelmos zoologijos ir botanikos sodas

Vilhelmos zoologijos ir botanikos sodas buvo sukurtas kaip privatus karaliaus Wilhelmo I karališkas sodas. Tarp daugelio dalykų, dėl kurių šis zoologijos sodas ir botanikos sodas yra toks išskirtinis, yra tai, kaip istoriniai pastatai buvo pritaikyti gyvūnams ir augalams. Pavyzdžiui, maurų viloje dabar yra kombinuotas gyvūnų ir augalų namas, o paviljonas, kuris kadaise buvo karaliaus apžvalgos bokštas su vaizdu į Nekaro upę, dabar yra pagrindinis įėjimas.

Štutgarto televizijos bokštas

217 metrų aukščio Štutgarto televizijos bokštas turi ir restoraną, iš kurio atsiveria nuostabūs vaizdai, pasiekiantys visą miestą ir Nekaro upės slėnį. Bokštas buvo atidarytas 1956 m. Štutgarto inžinierius Fritzas Leonhardtas pasiūlė naujovišką betono konstrukciją su siūlymu, kad tai gali tapti turistų traukos centru.

Photo by Thomas Somme on Unsplash
Muziejaus viduje galite stebėti „Porsche“ transporto priemonių raidą, bei eksponatus, eksponuojamas „80 plius“ transporto priemones.

,,Königstraße“ gatvė

Norėdami apsipirkti, eikite į 1,2 kilometro bulvarą, vedantį įstrižai per Štutgartą. Nuo 1977 m. ,,Königstraße“ yra pėsčiųjų gatvė, tai buvo trečia labiausiai lankoma parduotuvių gatvė Vokietijoje. Gatvę jau seniai labai vertina Štutgarto piliečiai. Dabartinį jos maršrutą XIX amžiaus pradžioje nubraižė karalius Friedrichas.

Siūlome puikias pinigines, saugiai viską susidėsite, galėsite pritaikyti tiek kelionėse, tiek kasdieniniame gyvenime: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/pinigines/

Siūlome puikias pinigines, saugiai viską susidėsite, galėsite pritaikyti tiek kelionėse, tiek kasdieniniame gyvenime