Hanoveris lankytinos vietos. Ką veikti Hanoveryje?

Žemutinės Saksonijos sostinė yra universiteto miestas ir ekonominis centras, kuris kadaise buvo imperatoriškojo elektorato būstinė. Tai suteikė šiam miestui puikių lankytinų objektų, tokių kaip ,,Herrenhäuser sodai“. Karališkų parkų ir rūmų mozaika vis dar yra didelė istorinio Hanoverio traukos vieta.

Senoji rotušė

Marktplatz senoji rotušė yra seniausias pasaulietinis pastatas Hanoveryje, kuris statytas XV amžiaus pradžioje. Šis paminklas tai puikus Šiaurės Vokietijos plytų gotikos stiliaus pavyzdys. Fasade puikuojasi herbai ir rinkėjų bei kunigaikščių portretai.

Photo by Amelie & Niklas Ohlrogge on Unsplash
Marktplatz senoji rotušė yra seniausias pasaulietinis pastatas Hanoveryje, kuris statytas XV amžiaus pradžioje.

Naujoji rotušė

Savo aukštai siekiančiu kupolu, bokštais Naujoji Rotušė panašesnė į rūmus. Norintiems pamatyti interjerą yra vykdomos ekskursijos. Hodlerio salė yra nepamirštama dėl savo didelio paveikslo, tapyto šveicarų simbolisto Ferdinando Hodlerio, Hanoverio atsivertimo reformacijos laikotarpiu metu. Specialiu liftu galima pasikelti į apžvalgos aikštelę beveik į 100 metrų aukštį.

Photo by Jonathan Bernard on Unsplash
Savo aukštai siekiančiu kupolu, bokštais Naujoji Rotušė panašesnė į rūmus. Norintiems pamatyti interjerą yra vykdomos ekskursijos.

„Marktplatz“ aikštė

Graži Hanoverio „Marktplatz“ aikštė yra istorinio senamiesčio centre, kur rasite daugelį svarbiausių miesto pastatų. Viena žymiausių iš šių gražių konstrukcijų yra XV amžiaus vėlyvosios gotikos senamiesčio rotušė, kurioje yra daugybė įdomių mažų parduotuvių ir galerijų, o priešais ją pastatytas grakštus neogotikinis turgaus fontanas. 1881 m.

Bergartenas

Berggarten (kalnų sodas), reikalauja atskiro įrašo sąraše. Elektrorė Sofija pasirinko Bergarteną kaip erdvę auginti egzotinius augalus. 1686 m. parke buvo pastatytas ankstyvasis šiltnamis, palaikantis tokias kultūras kaip tabakas ir šilkmedis. Šiais laikais parkas yra vienas iš pirmaujančių botanikos sodų pasaulyje, kuriame auginama 20 000 augalų iš 3000 rūšių. Yra keturi šiltnamiai, skirti tropiniams augalams, kaktusams ir subtropinei Kanarų salų florai. Tačiau pagrindinė vieta – Orchidėjų namai, turintys didžiausią Europoje orchidėjų kolekciją, kurią sudaro iki 800 augalų iš 300 rūšių.

Georgengartenas

Sodai yra angliško stiliaus su vejomis ir subrendusių medžių giraitėmis. Tiesiai per parką eina ,,Herrenhäuser Allee“, karališka, dviejų kilometrų alėja. Šventykla, pastatyta polimatui Gottfriedui Wilhelmui Leibnizui, datuojama nuo 1780-ųjų Šiandien gražiuose Georgenpalais rūmuose įsikūręs Wilhelmo Buscho muziejus.

Žemutinės Saksonijos valstybinis muziejus

Žemutinės Saksonijos valstybiniame muziejuje, esančiame priešais Naująją rotušę, saugoma daug svarbių kolekcijų. Populiariausia yra Valstybinė galerija (Landesgalerie), kurioje yra Europos meno kolekcija nuo viduramžių iki 20 amžiaus. Be tokių darbų kaip Rembrandto ir Rubenso, yra nemaža vokiečių senųjų meistrų ir impresionistų kūrinių kolekcija.

,,Maschsee“ ežeras

Šis žmogaus sukurtas ežeras netoli naujosios rotušės yra 78 ha. Hanoveris jau seniai kentėjo nuo pavasario potvynių. Įdomi detalė apie ežerą yra ta, kad kiekvieną dieną jis praranda iki centimetro vandens lygio, ir jį reikia papildyti siurbline ir tvenkinių vandeniu pietinėje pakrantėje.

Vilhelmo Buscho muziejus

Šiame muziejuje saugoma didžiausia pasaulyje gerbiamo XIX amžiaus humoristo ir iliustratoriaus Wilhelmo Buscho kolekcija. Galite naršyti paveikslus, piešinius ir originalius rankraščius tokiems darbams, kaip jo satyrinė iliustruota istorija Maksas ir Moricas. Čia yra tokių anglų satyristų kaip Williamas Hogarthas ir George’as Cruickshankas, kartu su Francisco Goya, J. J. Grandville ir Valteriu Trieru bei apie 700 periodinių Napoleono karikatūrų. Taip pat rengiamos parodos šiuolaikiniams satyriniams karikatūristams.

Herenhauserio sodai

Hanoverio pasididžiavimas yra sodai kilę iš imperatoriškųjų Hanoverio karalių laikų. Barokišku prancūzišku stiliumi sukurtas sodas, kurį XVII amžiuje pastatė Sofija. 50 hektarų sode yra rūmai, jie praturtinti skulptūromis, fontanais, langų-gyvatvorių labirintu, oranžerija ir dailiais broderiais. Sofijos sodo teatras vasarą rengia spektaklius ir muzikinius pasirodymus. Nuo 2013 m. sode yra trys parodų kambariai, priskirti Hanoverio istorijos muziejui, pasakojantys apie sodų dizainą ir išskirtines asmenybes iš Hanoverio praeities.

Siūlome puikias pinigines, saugiai viską susidėsite, galėsite pritaikyti tiek kelionėse, tiek kasdieniniame gyvenime: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/pinigines/

Siūlome puikias pinigines, saugiai viską susidėsite, galėsite pritaikyti tiek kelionėse, tiek kasdieniniame gyvenime