Ciurichas lankytinos vietos (Šveicarija) Ką veikti Ciuriche?

Ciurichas-nuostabus miestas. Apsilankykite vietose, pasakojančiose apie jaudinančią miesto istoriją, pamatykite senamiesčio viduryje esančius gražius parkus ir žalias erdves bei mėgaukitės kvapą gniaužiančiais vaizdais. Patirkite tikrąjį Ciuricho charakterį ir grožį.

,,Kunsthaus Zürich“ (Dailės muziejus)

Vieno geriausių Europos meno muziejų istorija siekia menininkų draugijos, įkurtos 1787 m. laikus. Kunsthauzas ypač stiprus impresionistų, postimpresionistų ir šiuolaikinės mokyklos, pradedant pirmtakais ir ankstyvaisiais impresionistais. Rasite Van Gogo tapybos paveikslus iš jo karjeros pabaigos – Van Gogo paveikslai, nutapyti paskutinėmis jo gyvenimo dienomis.

„Schweizerisches Landesmuseum“ (Šveicarijos nacionalinis muziejus)

Tai puikus muziejus, pristatantis visos Šveicarijos kultūros istoriją. Čia rasite neabejotinai svarbiausią Šveicarijos istorinių ir kultūrinių artefaktų kolekcija – daugiau nei 820 000 jų, apimančių platų temų spektrą nuo priešistorės iki XX a. Archeologinės kolekcijos su Šveicarijoje atrastais artefaktais, kurių data siekia maždaug 100 000 m. Pr. M. E. Iki maždaug 800 m. Po Kristaus. Kolekcijos apima aukso ir sidabro dirbinių, tekstilės, kostiumų, metalo dirbinių, juvelyrinių dirbinių, laikrodžių, mokslo instrumentų, kaimo gyvenimo, vežimų ir rogių, muzikos instrumentų, amatų ir pramoninių senienų kūrinius.

,,Grossmünster“ bažnyčia

Pagrindinė Ciuricho bažnyčia dominuoja miesto panoramoje su dviem bokštais. Viršutiniai bokštai yra 1487 m., tačiau kupolinės viršūnės buvo pridėtos 1782 m. Pietiniame bokšte, upės pusėje yra puiki Karolio Didžiojo statula. Kriptoje galite pamatyti blogai išlikusį statulos originalą; išorinis yra kopija. Nepamirškite pamatyti dviejų modernių bronzinių durų, padarytų 1935–36 m., tris ryškiaspalvius vitražus suprojektavo Augusto Giacometti 1933 m.

Photo by Vanessa Schmid on Unsplash
Pagrindinė Ciuricho bažnyčia dominuoja miesto panoramoje su dviem bokštais. Viršutiniai bokštai yra 1487 m., tačiau kupolinės viršūnės buvo pridėtos 1782 m.

Rotušė

Ciuricho miesto rotušę „Rathaus“ lengva pastebėti, nes ji pastatyta upėje ir stovi ant plačių arkų rytiniame Rathausbrucke gale. Statyta 1694–1698 m. masyvus vėlyvojo renesanso pastatas pasižymi gausia skulptūrine dekoracija ir baroko apeigų sale, kurią verta pamatyti.

Fraumunster bažnyčia

Bažnyčia yra trijų koridorių kolonų bazilika su gotikine nava, statyta XIII – XV a. Požemyje galite pamatyti IX amžiaus abatijos bažnyčios kriptos liekanas. Viena populiariausių Ciuricho lankytinų vietų yra gražus penkių vitražų rinkinys, esantis 1970 m. Marc Chagal sukurtoje kanceliarijoje.

Photo by Claudio Schwarz | @purzlbaum on Unsplash
Bažnyčia yra trijų koridorių kolonų bazilika su gotikine nava, statyta XIII – XV a.

Lindenhofas

Vakarinėje Ciuricho senamiesčio pusėje iškyla Lindenhofas. Čia romėnai ketvirtame amžiuje pastatė savo įtvirtintą gyvenvietę. Po penkių šimtmečių Karolio Didžiojo anūkas čia pastatė rūmus kaip karališką rezidenciją. Ilgą laiką po to, kai šių konstrukcijų liekanos buvo visai išnykusios, ši vieta vis dar buvo naudojama svarbioms ceremonijoms; 1798 m. čia buvo duota priesaika, patvirtinanti Helvetos konstituciją. Šiandien čia yra parkas.

,,Bahnhofstrasse“ ir Bahnhofas

Ciuricho pagrindinė gatvė yra judri ,,Bahnhofstrasse“ pėsčiųjų gatvė, besidriekianti nuo pagrindinės traukinių stoties (bahnhof) iki ,,Burkliplatz“ ežero viršūnėje. 1200 metrų gatvė yra viena patraukliausių gatvių Europoje, kurią pagyvina fontanai, menas, medžiai ir išskirtiniai pastatai. Tarp įdomesnių pastatų yra keletas XX a. pradžios pastatų: „Weber“ pastatas (numeris 75), perstatytas 1912 ir 1928 m., Ir „Jelmoli“ universalinių parduotuvių kompleksas, esantis Seidengasse 1, atkreipkite dėmesį į 1913 m. Peterhofo ir Leuenhofo pastato fasadą.

Ciuricho ežeras ir Burkliplatz

Pagrindinė Ciuricho turistų ir vietinių gyventojų mėgstama vieta yra ilgasis Ciuricho ežeras. Visas krantas nusėtas promenadomis ir parkais, kur vietos gyventojai gaudo saulę, bėgioja ir maudosi ežere. Palaukioja laivai, iš kurių pamatysite gražius vaizdus į Glaruso Alpes. Ieškokite garlaivio, prie ,,Bürkliplatz“. Maždaug už 1,5 kilometro yra gražus Ciuricho parkas, pastatytas 1939 m. nacionalinei parodai.

Photo by Claudio Schwarz | @purzlbaum on Unsplash
Pagrindinė Ciuricho turistų ir vietinių gyventojų mėgstama vieta yra ilgasis Ciuricho ežeras.

Uetlibergas

Į pietvakarius nuo Ciuricho esantis Uetlibergas yra labiausiai į šiaurę nutolęs Albio kalvagūbrio kalnas, kurį lengva pasiekti ,,Uetlibergbahn“ – kalnų geležinkeliu, kuris visus metus kursuoja nuo Selnau stoties iki viršutinės stoties. Iš čia per 10 minučių nueisite iki viršukalnės. Platus takas naktį yra gerai apšviestas ir veda į restoraną – stiklinę uždarą erdvę, iš kurios atsiveria gražūs miesto žiburių vaizdai. Naktį važiuoti į Uetlibergą vakarieniauti bei pasigrožėti sniegu atsispindinčiais miesto vaizdais yra vienas mėgstamiausių vietinių užsiėmimų žiemą Ciuriche.

Photo by Ellen Jenni on Unsplash
Į pietvakarius nuo Ciuricho esantis Uetlibergas yra labiausiai į šiaurę nutolęs Albio kalvagūbrio kalnas, kurį lengva pasiekti ,,Uetlibergbahn“ – kalnų geležinkeliu, kuris visus metus kursuoja nuo Selnau stoties iki viršutinės stoties.

Senamiestis

Pražygiavę nuo Ciuricho pagrindinės stoties, patys lengvai galėsite atrasti senamiestį – įskaitant garsųjį „Niederdorf“. Tie, kurie nori sužinoti daugiau apie Ciuricho istoriją ir praeitį, gali dalyvauti populiariausioje miesto ekskursijoje „Ciuricho senamiesčio pėsčiųjų turas“. Šios ekskursijos metu profesionalūs gidai siūlo įspūdingas įžvalgas apie didžiausio Šveicarijos miesto ištakas, paaiškina jo reikšmę Šveicarijai per amžius ir taip pat pasakoja apie garsiąsias Ciuricho asmenybes.

Photo by Claudio Schwarz | @purzlbaum on Unsplash
Pražygiavę nuo Ciuricho pagrindinės stoties, patys lengvai galėsite atrasti senamiestį – įskaitant garsųjį „Niederdorf“.

Siūlome puikias pinigines, saugiai viską susidėsite, galėsite pritaikyti tiek kelionėse, tiek kasdieniniame gyvenime: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/pinigines/

Siūlome puikias pinigines, saugiai viską susidėsite, galėsite pritaikyti tiek kelionėse, tiek kasdieniniame gyvenime