Tamperė lankytinos vietos (Suomija) Ką veikti Tamperėje?

Tamperė yra Suomijos viduryje esantis miestas, kurio dažnai nepastebi turistai. Tačiau keliaudami į šiaurę nuo Helsinkio, lankytojai gali atrasti visai kitokį Suomijos miestą ir daugybę naujų vietų bei patirčių.

Photo by Veikko Venemies on Unsplash
Tamperė yra Suomijos viduryje esantis miestas, kurio dažnai nepastebi turistai. Tačiau keliaudami į šiaurę nuo Helsinkio, lankytojai gali atrasti visai kitokį Suomijos miestą ir daugybę naujų vietų bei patirčių.

Aleksandro bažnyčia

Viena nuostabiausių Tamperės bažnyčių, pavadinta caro Aleksandro II vardu. Gotikinio stiliaus bažnyčioje dominuoja raudonos plytos ir žaliai nudažytas stogas. Viduje ramu. Aplinkiniai sodai ir kapinės taip pat pateikia daug bažnyčios istorijos ir tai puiki vieta atsipalaiduoti, net jei ir nesate itin religingas.

Suomijos ledo ritulio šlovės muziejus

Dalis „Vapriikki“ muziejaus komplekso sudaro ir „Ledo ritulio šlovės muziejus“, kuris dokumentuoja bene populiariausios sporto šakos Suomijoje istoriją. Stebina tai, kad ledo ritulys Suomijoje buvo pristatytas tik 1920-aisiais ir tai nebuvo sportas žiūrovams, pirmoji vidaus arena buvo pastatyta tik 1965 m. Nors per pastaruosius 50 metų Suomijos rinktinė laimėjo viską – nuo pasaulio čempionatų iki olimpinių medalių. Pažvelkite į ledo ritulio įrangos chronologiją ir ledo ritulio treniruočių raidą.

Šnipų muziejus

Šnipų muziejus įdomiai ir žaviai žvelgia į šnipinėjimo pasaulį, ypač Šaltojo karo metu, pateikdamas autentiškus dokumentus, kuriuose pasakojamos tikros šnipų gyvenimo istorijos. Interaktyvūs eksponatai, tokie kaip melo detektoriaus testas, paverčia tai ypač maloniu užsiėmimu vaikams.

Tamperės katedra

Ši liuteronų bažnyčia datuojama 20-ojo amžiaus pradžioje ir yra Šiaurės šalių romantinio stiliaus pavyzdžiu. Tamperės katedrą išskiria jos freskos, kurios puošia didžiąją bažnyčios interjero dalį ir kurias 1905 ir 1906 m. nutapė dailininkas simbolistas Hugo Simbergas. Tuo metu šie vaizdai ne visiems patiko, ir jūs galite suprasti, kodėl: Mirties sode yra trys šiurpios figūros.

,,Hatanpaa Arboretumparkas

Šis parkas yra porą kilometrų į pietus nuo miesto.Čia rasite ir ,,Hatanpaa“ dvarą – didingą neoklasikinį namą. Aukšti, seni lapuočiai medžiai vasarą vešlūs, o kelias vingiuoja pro gėlynus ir per brangų rožių sodą. ,,Pyhäjärvi“ ežeras yra nuostabus, galite prieiti prie kranto, kad pamatytumėte vandenį ir ežero vandens paukščius.

„Särkänniemi“ pramogų parkas

„Särkänniemi“ yra kur kas daugiau nei tik pramogų parkas. Tai visas kompleksas, kuriame rengiamos dienos trukmės pramogos. Čia yra akvariumas, planetariumas, karnavalo žaidimų zona, garsusis ,,“Näsinneula apžvalgos bokštas. Atrakcionų parke yra ir pirmoji pasaulyje „Angry Birds“ teminė vieta.

Siūlome puikias pinigines, saugiai viską susidėsite, galėsite pritaikyti tiek kelionėse, tiek kasdieniniame gyvenime:https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/pinigines/

Siūlome puikias pinigines, saugiai viską susidėsite, galėsite pritaikyti tiek kelionėse, tiek kasdieniniame gyvenime