Diuseldorfas lankytinos vietos. Ką veikti Diuseldorfe?

Diuseldorfo miestas yra vienas iš pirmaujančių šalies universitetinių miestų ir svarbus meno ir mados centras. Tai yra plačių gatvių miestas, apsuptas elegantiškų parduotuvių, o gyvybingą miesto centrą juosia parkai ir sodai. Diuseldorfe yra dešimtys muziejų ir daugiau nei 100 meno galerijų. Prie Reino upės esantis miestas turi daugybe plačių aikščių ir nuostabius takus pasivaikščiojimui.

Diuseldorfas-Kaizersvertas ( Düsseldorf-Kaiserswerth )

Diuseldorfas-Kaizersvertas yra vienas seniausių miesto rajonų. Tai nuostabi vieta tyrinėti baroko stiliaus pastatus ir puikią vietą prie Reino. Galite klaidžioti maloniomis akmenimis grįstomis gatvėmis. Čia taip pat yra daugybė gerų meno galerijų, įskaitant Kaizersverto meno archyvą (Kunstarchiv Kaiserswerth), taip pat kavines ir restoranus.

Japonų sodas „Nordpark“

Vienas iš populiariausių Diuseldorfo parkų yra „Nordpark“. Dideliame japonų sode, kurį miestui padovanojo Diuseldorfo japonų bendruomenė, yra stulbinančių peizažų įvairovė. Čia taip pat rasite Diuseldorfo botanikos sodą.

Benrato rūmai (Schloss Benrath)

Benratas yra apsuptas gražių sodų, tai XVIII a. Vidurio rokoko rūmų vieta. Jie buvo statyti Palatinui Charlesui Teodorui ir jo žmonai Elisabet Auguste iš Sulzbacho kaip vasaros rezidencijai. Apsilankę galite apžiūrėti prabangų ,,Corps de Logis“, suprojektuotą prancūzo (Nicolas de Pigage), čia turėsite dėvėti specialias šlepetes, kad išsaugotumėte marmurines grindis. Veikia Gamtos istorijos muziejus ir Europos sodo meno muziejus, tuo tarpu prabangus parkas yra vasaros koncertų vieta.

Photo by Evgeny Bauder on Unsplash
Benratas yra apsuptas gražių sodų, tai XVIII a. Vidurio rokoko rūmų vieta. Jie buvo statyti Palatinui Charlesui Teodorui ir jo žmonai Elisabet Auguste iš Sulzbacho kaip vasaros rezidencijai.

Meno muziejus (Museum Kunstpalast)

Muziejuje eksponuojami nuo III a. Pr. Kr. Iki šių dienų meniniai kūriniai. Kūriniai apima vaizduojamąjį meną, skulptūras ir piešinius, bei daugiau nei 70 000 grafikos, nuotraukų ir taikomosios dailės elementų. Šiuolaikinėje kolekcijoje yra „Caravaggio“, kurio kūryba padėjo šiuolaikinio meno pagrindus. Muziejuje taip pat rengiami teatralizuoti pasirodymai ir klasikiniai koncertai, yra ekskursijų su gidais.

Šiaurės Reino-Vestfalijos meno kolekcija

Šiaurės Reino-Vestfalijos meno kolekcija yra išsidėsčiusi trijose skirtingose ​​Diuseldorfo vietose. Didžiausia kolekcija „K20“ yra „Grabbeplatz“ – itin moderniame pastate su fasadu iš poliruoto juodo granito. Šioje galerijoje yra daug modernaus meno kūrinių, įskaitant žymią Paulo Klee paveikslų kolekciją. „K21“, XIX a. „Ständehaus“ esančiame pastate, yra įvairių instaliacijų, orientuotų į šiuolaikinę tapybą ir piešimą, taip pat skulptūrą ir filmą.

Photo by Laura Cleffmann on Unsplash
„K21“, XIX a. „Ständehaus“ esančiame pastate, yra įvairių instaliacijų, orientuotų į šiuolaikinę tapybą ir piešimą, taip pat skulptūrą ir filmą.

Reino bokštas

Reino bokštas, įsikūręs miesto uosto rajone, šis 240 metrų aukščio telekomunikacijų bokštas buvo pastatytas 1981 m., turi apžvalgos aikštelę, iš kurios atsiveria puikūs miesto vaizdai. Apsilankykite jau sutemus ir pamatykite puikių naktinių vaizdų virš miesto, esančio žemiau. Bokšto viršuje taip pat yra restoranas.

Photo by Deniz Fuchidzhiev on Unsplash
Reino bokštas, įsikūręs miesto uosto rajone, šis 240 metrų aukščio telekomunikacijų bokštas buvo pastatytas 1981 m., turi apžvalgos aikštelę, iš kurios atsiveria puikūs miesto vaizdai.

Diuseldorfo uostas ir ,,Neuer Zollhof

Užuot griaudamas apleistus sandėlius ir krovinių statymo aikšteles, miestas rekonstravo istoriškiausius pastatus, o kitus pakeitė šiuolaikine Europos architektūra. Buvęs komercinis uostas su sienomis, geležinėmis kolonomis ir turėklais, kranais ir bėgiais išlieka kaip istoriniai paminklai. Teritoriją papildo 240 metrų aukščio telekomunikacijų bokštas.

Photo by Roman Bürki on Unsplash
Užuot griaudamas apleistus sandėlius ir krovinių statymo aikšteles, miestas rekonstravo istoriškiausius pastatus, o kitus pakeitė šiuolaikine Europos architektūra.

Diuseldorfo senamiestis

Diuseldorfo senamiestis išlieka nepaprastai gerai išsilaikęs. Pagrindinis senamiesčio objektas yra,,Marktplatz“, kur rasite įspūdingą Rotušę (Rathaus) ir didelę Jono Williamo II statulą, pastatytą 1711 m. Kitas akcentas yra pilies bokštas (Schlossturm) ant Reino kranto. Pilyje yra „SchiffahrtsMuseum“ – vienas geriausių ir seniausių Vokietijos jūrų muziejų, kuriame yra įspūdingų eksponatų apie laivų statybos ir prekybos istoriją. Šv. Lamberto bažnyčia taip pat verta dėmesio dėl neįprastai susuktos smailės.

Photo by Gil Ribeiro on Unsplash
Diuseldorfo senamiestis išlieka nepaprastai gerai išsilaikęs. Pagrindinis senamiesčio objektas yra,,Marktplatz“, kur rasite įspūdingą Rotušę (Rathaus) ir didelę Jono Williamo II statulą, pastatytą 1711 m.

,,Königsallee“ prospektas

Elegantiškiausia Diuseldorfo gatvė ,,Königsallee“ išvertus reiškia „Karaliaus prospektas“ Šis ilgas aukštos klasės prospektas buvo įrengtas 1802 m. Čia rasite daugybę restoranų ir kavinių. Gatvėje taip pat yra keletas puikių prabangių viešbučių, kai kurie iš jų gali pasigirti puikiomis terasomis ant stogo.

Photo by Andreas Heimann on Unsplash
Elegantiškiausia Diuseldorfo gatvė ,,Königsallee“ išvertus reiškia „Karaliaus prospektas“ Šis ilgas aukštos klasės prospektas buvo įrengtas 1802 m. Čia rasite daugybę restoranų ir kavinių.

Reino krantinės promenada

Diuseldorfo Reino krantinės promenada yra vienas geriausių būdų mėgautis nuostabia miesto upės pakrante. Šis ilgas pėsčiųjų kelias, atidarytas 1997 m., Skirtas paslėpti vieną judriausių miesto kelių (jis yra po promenada), suteikia miestui ryškų Viduržemio jūros regiono skonį, kurį vienoje pusėje iškloja kavinės, restoranai, galerijos ir parduotuvės ir iš kitos pusės Reino upė.

Photo by Mila Zanforlin on Unsplash
Diuseldorfo Reino krantinės promenada yra vienas geriausių būdų mėgautis nuostabia miesto upės pakrante. Šis ilgas pėsčiųjų kelias, atidarytas 1997 m.

Siūlome Jums puikias pinigines, rinkitės iš pačių įvairiausių, nuo rankinių iki piniginių. https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/pinigines/

Siūlome Jums puikias pinigines, rinkitės iš pačių įvairiausių, nuo rankinių iki piniginių