Liucerna lankytinos vietos.(Šveicarija) Ką veikti Liucernoje?

Centrinės Šveicarijos Alpių kraštovaizdyje esantis Liucernos miestas yra puiki vieta. Lankytojai gali pasiplaukioti po nuostabų Liucernos ežerą, pamatyti spalvingai nupieštus viduramžių namus, klausytis puikios klasikinės muzikos ar tiesiog žvilgtelėti į kalnus. Liucerną įvertino daugelis įžymių turistų, įskaitant karalienę Viktoriją ir Marką Tveną.

Šveicarijos transporto muziejus

Šveicarijos transporto muziejus yra populiariausias Šveicarijos muziejus. 1959 m. pastatytame muziejuje eksponuojami lokomotyvai, motorinės transporto priemonės, laivai ir orlaiviai. Jame taip pat yra didelis palydovas EURECA, kurį 1990-aisiais paleido Europa ir JAV. Jame taip pat yra planetariumas ir plati Liucernos skulptoriaus ir tapytojo Hanso Emi darbų kolekcija.

Photo by Arie Wubben on Unsplash
Šveicarijos transporto muziejus yra populiariausias Šveicarijos muziejus. 1959 m. pastatytame muziejuje eksponuojami lokomotyvai, motorinės transporto priemonės, laivai ir orlaiviai.

Liucernos liūtas

Liucernos liūtas yra duoklė Šveicarijos kariams, kurie Prancūzijos revoliucijos metu bandė apsaugoti karališkąją šeimą. Paminkle yra mirštantis liūtas, iškaltas smiltainyje prie tvenkinio Liucernos rytiniame gale. Amerikiečių autorius Markas Tvenas statulą pavadino „graudžiausiu ir labiausiai jaudinančiu akmeniu pasaulyje“. Jame įamžinti daugiau nei 800 šveicarų sargybinių, kurie mirė saugodami karalių Liudviką XVI ir jo šeimą.

Photo by B NW on Unsplash
Liucernos liūtas yra duoklė Šveicarijos kariams, kurie Prancūzijos revoliucijos metu bandė apsaugoti karališkąją šeimą. Paminkle yra mirštantis liūtas, iškaltas smiltainyje prie tvenkinio Liucernos rytiniame gale.

Musego siena

Musego siena suteikia keliautojams galimybę susipažinti su istorija ir tuo pat metu mėgautis Liucernos panorama. Siena, svarbi Liucernos įtvirtinimų dalis, buvo pastatyta XIII amžiuje ir šiandien yra beveik nepakitusi. Museggo siena turi devynis bokštus. Bene garsiausias atviras bokštas yra „Zyt“; jame yra seniausias liucernos laikrodis. Šis laikrodis yra 1536 metų statybos. Vaizdai iš prieinamų bokštų yra fantastiški.

Photo by LJ Coates on Unsplash
Musego siena suteikia keliautojams galimybę susipažinti su istorija ir tuo pat metu mėgautis Liucernos panorama. Siena, svarbi Liucernos įtvirtinimų dalis, buvo pastatyta XIII amžiuje ir šiandien yra beveik nepakitusi.

Ričardo Vagnerio muziejus

Ričardas Vagneris buvo garsus XIX amžiaus vokiečių kompozitorius, žinomas dėl savo operų. Vagneris šešerius metus gyveno prie Liucernos ežero, kur sukūrė svarbias operas. Ričardo Vagnerio muziejuje, esančiame jo kaimo dvare, Tribechene, lankytojai gali sužinoti apie jo gyvenimą ir muziką. Muziejus nedirba nuo gruodžio iki balandžio ir pirmadieniais.

,,Hofkirche“ katedra

,,Hofkirche“, arba Šv. Leodegaro bažnyčia, yra pagrindinė Liucernos katedra. Aštuntame amžiuje ji buvo įkurta kaip benediktinų vienuolynas. Ugnis sunaikino pradinę bažnyčią 1633 m. liko tik keli religiniai daiktai, bokštai ir Šv. Marijos altorius, kuris datuojamas nuo 1500 m. ,,Hofkirche“ yra svarbiausia renesanso bažnyčia Šveicarijoje.

Liucernos ežeras

Liucernos ežeras yra ketvirtas pagal dydį šalies ežeras, suteikia galimybę mėgautis nuostabia panorama ir kalnais. Ežeras yra ypač vaizdingas gražią vasaros dieną ar žiemos naktį, norint pamatyti Liucernos kalėdines lemputes. Energingesni lankytojai gali važiuoti dviračiu aplink jį arba pasivaikščioti 34 km ilgio taku, kuris buvo įrengtas 1991 m. Šveicarijos 700-osioms metinėms paminėti.

Photo by Brandon Sok on Unsplash
Liucernos ežeras yra ketvirtas pagal dydį šalies ežeras, suteikia galimybę mėgautis nuostabia panorama ir kalnais.

Rigi kalnas ir Pilatuso (Piloto) kalnas

Liucernos ežerą supa kalnai, tačiau nedaugelis jų yra įspūdingesni už Rigi kalną. Lankytojai kalnui suteikia aukštus įvertinimus dėl nuostabaus grožio, tačiau įspėja apsilankyti tik giedrą dieną. Rigi kalnas yra unikalus, nes jis yra tarp trijų ežerų: Liucernos, Zugo ir Lauerzo. Traukinys yra populiarus būdas pasiekti šią 1797,5 metrų aukščio viršūnę.

Pilatuso kalną sudaro kelios viršūnės, nuo kurių atsiveria Liucernos vaizdai. Aukščiausia viršūnė yra Tomlinsonas, kurio aukštis yra 2128 metrai. Pilato kalnas laikomas miesto ikona. Patekti į Piloto kalną yra savaime nuotykis: keliautojai važiuoja stačiausiu pasaulyje keltuvu, kursuojančiu nuo gegužės iki lapkričio.

Photo by Charlotte Boyle on Unsplash
Patekti į Piloto kalną yra savaime nuotykis: keliautojai važiuoja stačiausiu pasaulyje traukiniu, kursuojančiu nuo gegužės iki lapkričio.

Koplyčios tiltas

Viduramžių koplyčios tiltas, (jis atstatytas) yra bene labiausiai fotografuojama Liucernos vieta. Tiltas buvo pastatytas XIV a. m tačiau 1993 m. sudegė, iki tol buvo laikomas seniausiu mediniu tiltu Europoje. Tiltas buvo greitai atstatytas ir yra toks pats vaizdingas kaip ir anksčiau. Tiltas taip pat žinomas kaip ,,Kapellbrücke“.

Photo by Mike Swigunski on Unsplash
Viduramžių koplyčios tiltas, (jis atstatytas) yra bene labiausiai fotografuojama Liucernos vieta. Tiltas buvo pastatytas XIV a. m tačiau 1993 m. sudegė, iki tol buvo laikomas seniausiu mediniu tiltu Europoje.

Senamiestis

Liucernos senamiestis yra nedidelis, tačiau tai palengvina vaikščiojimą. Jis yra dešiniajame ,,Reus“ upės krante. Miesto sienos apsuptyje esantis senamiestis yra labai gerai išsilaikęs su aikštėmis bei fontanais ir akmenimis grįstomis gatvelėmis. Vaikštinėdami po senamiestį surasite ant daugybės pastatų tapytas freskas. Keliautojai taip pat susidurs su ryškiai nudažytais viduramžių miestiečių namais iš medžio. Italijos renesanso miesto rotušė buvo pastatyta 1602 m.

Photo by Arie Wubben on Unsplash
Miesto sienos apsuptyje esantis senamiestis yra labai gerai išsilaikęs su aikštėmis bei fontanais ir akmenimis grįstomis gatvelėmis.

Siūlome puikias pinigines, saugiai viską susidėsite, galėsite pritaikyti tiek kelionėse, tiek kasdieniniame gyvenime: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/pinigines/

Siūlome puikias pinigines, saugiai viską susidėsite, galėsite pritaikyti tiek kelionėse, tiek kasdieniniame gyvenime