Heidelbergas lankytinos vietos. Ką veikti Heildelberge?

Heidelbergas yra ideali vieta bet kuriam keliautojui, norinčiam patirti vaizdingą vešlių miškų, senamiesčio architektūros ir apgriuvusių Vokietijos Reino krašto pilių grožį. Vaizdinga miesto vieta prie Nekaro upės pietvakarių Vokietijoje pavertė Heidelbergą populiariausia turistų lankoma vieta. Tai gyvas miestas, pasižymintis viliojančiu aludžių ir restoranų asortimentu.

Šventosios Dvasios bažnyčia (Heiliggeistkirche)

Miesto turgaus aikštėje įsikūrusi ,,Heiliggeistkirche“ yra viena garsiausių Heidelbergo vietų. Originali gotikinės bažnyčios statyba prasidėjo 1398 m., tačiau ji buvo baigta tik 1544 m. Bažnyčios barokinis bokštas buvo pastatytas po 1709 m. Gaisro. Lankytojai gali pakilti 208 laipteliais į viršūnę, kad pamatytų miesto vaizdus. Bažnyčia yra unikali tuo, kad vienu metu ją naudojo ir katalikai, ir protestantai.

Photo by Roman Kraft on Unsplash
Miesto turgaus aikštėje įsikūrusi ,,Heiliggeistkirche“ yra viena garsiausių Heidelbergo vietų. Originali gotikinės bažnyčios statyba prasidėjo 1398 m., tačiau ji buvo baigta tik 1544 m.

,,Kornmarkt“ aikštė

Kornmarkt aikštėje XVI amžiuje buvo įsikūrusi ligoninė, kuriai vadovavo katalikai. Ligoninės koplyčios išplanavimą vis dar galima atpažinti pagal aikštės grindinį. XVII amžiuje ,,Madonna“ vadinama statula buvo pastatyta vykdant jėzuitų kampaniją, skirtą katalikybei skatinti. Šiandien ,,Madonna“ laikoma puikiu meno kūriniu, kuris yra puikus miesto aikštės akcentas.

Heiligenbergas (Kalnas)

Heiligenbergas iškyla virš miesto, šiaurinėje Nekaro upės pakrantėje. Iš kalno, nuo kurio atsiveria puikūs upės ir Reino slėnio lygumų vaizdai, nuo seno buvo gynybinė vietovė. Artefaktai buvo iškasti dar neolito laikais. Lankytojai gali tyrinėti viduramžių vienuolynų liekanas, senovės romėnų šventyklą ir keltų fortą, pastatytą IV a. Taip pat matomas teatras po atviru dangumi, žinomas kaip „Thingstätte“, pastatytas Trečiojo Reicho laikais.

Photo by mnyar samir on Unsplash
Heiligenbergas iškyla virš miesto, šiaurinėje Nekaro upės pakrantėje. Iš kalno, nuo kurio atsiveria puikūs upės ir Reino slėnio lygumų vaizdai, nuo seno buvo gynybinė vietovė.

,,Konigstuhlkalnas

Garsioji Heidelbergo pilis yra šio nuostabaus kalno šlaituose. Istorinis medinis funikulierius kelia lankytojus į viršų, kur atsiveria kvapą gniaužiantys Nekaro upės slėnio ir Juodojo miško vaizdai. Pakilus yra restoranas ir vaikų žaidimų zona, taip pat glaudus pėsčiųjų takų tinklas. 1898 metais čia atidaryta Heidelbergo-Konigstuhlio valstybinė observatorija.

Filosofų kelias (Philosophenweg)

Vingiuotas„Schlangenweg“ arba „Gyvačių takas“ veda lankytojus iki „Philosophenweg“ – vaizdingo tako, besidriekiančio palei Visų Šventųjų kalno šoną. Filosofų kelias pavadintas didžiųjų universiteto miesto mąstytojų ir pedagogų, kurie čia vaikščiojo ir kalbėjo šimtus metų, vardu. Pėsčiųjų takas baigiasi prie Filosofų sodo – saugomos vietos, kur klesti šilto klimato augalai ir gėlės. Daugeliui čia atsiveriantys vaizdai primena Toskanos regioną Italijoje.

Photo by Christian Lue on Unsplash
Vingiuotas„Schlangenweg“ arba „Gyvačių takas“ veda lankytojus iki „Philosophenweg“ – vaizdingo tako, besidriekiančio palei Visų Šventųjų kalno šoną

Senasis Heidelbergo universitetas

1386 m. įkurtas Heidelbergo universitetas yra seniausias Vokietijos universitetas. Tradiciškiausi universiteto padaliniai yra įsikūrę aplink ,,Universitätsplatz“ senamiesčio širdyje. Čia taip pat galima rasti Senojo universiteto pastatą, kuris datuojamas XVIII a. pastate yra Rektorato biuras ir universiteto muziejus, kuris buvo įkurtas 1996 m. Garsusis istorinis studentų kalėjimas (Studentenkarzer) yra Senojo universiteto gale. Nuo 1778 iki 1914 metų studentai čia buvo kalinami už netinkamą elgesį.

Heidelbergo turgaus aikštė

Ši aikštė buvo pagrindinė miesto susibūrimo vieta nuo viduramžių. Nusikaltėliai čia buvo baudžiami mirties bausme, kaltinamieji buvo sudeginti ant laužo. Kiti buvo kariami prie vis dar stovinčio ,,Herkulesbrunneno“ baroko fontano, kuriame yra Heraklio statula. Šiais laikais lankytojai ateina į turgų apsipirkti.

Karlo Teodoro tiltas

Karlo Teodoro tiltas buvo pavadintas princo vardu, kuris liepė pastatyti tiltą 1780-aisiais. Nekaro upę dkertantis pėstiesiems skirtas tiltas jungia senamiesčio kvartalą su kalvotais peizažais šiaurinėje miesto pusėje. Dviejų bokštų viduramžių tilto vartai senamiesčio pusėje kadaise buvo miesto įtvirtinimų dalis. Į vakarus nuo vartų lankytojai dažnai sustoja fotografuotis priešais Heidelbergo tilto beždžionę.

Photo by Ruben Hanssen on Unsplash
Karlo Teodoro tiltas buvo pavadintas princo vardu, kuris liepė pastatyti tiltą 1780-aisiais.

Heidelbergo pilis

Heidelbergo pilies griuvėsiai, iškilę ant kalvos, nuo kurios atsiveria miesto vaizdai, yra daugelio amžių statybų ir karo, ugnies ir plėšikavimo rezultatas. Ankstyviausi įtvirtinimai buvo pastatyti XIII a. dauguma dabartinių struktūrų atsirado Renesanso epochoje. Nors didžioji pilies dalis tebėra meistriškai sunykusi, kai kurie kambariai buvo visiškai suremontuoti.

Photo by Philip Jahn on Unsplash
Heidelbergo pilies griuvėsiai, iškilę ant kalvos, nuo kurios atsiveria miesto vaizdai, yra daugelio amžių statybų ir karo, ugnies ir plėšikavimo rezultatas.

Heidelbergo senamiestis

Seniausia miesto dalis, tai nuostabus baroko stiliaus pastatų, siaurų gatvelių, turgaus aikščių, parduotuvių, restoranų, užeigų ir populiariausių lankytinų vietų Heidelberge derinys. 1690-aisiais Prancūzijos kariuomenė buvo visiškai sunaikinusi senamiestį, XVIII amžiuje senamiestis buvo atstatytas beveik nuo nulio. Skirtingai nei didžioji dauguma Vokietijos miestų, po Antrojo pasaulinio karo senamiestis liko beveik nepaliestas.

Photo by Filipe Lourenço Marques on Unsplash
Seniausia miesto dalis, tai nuostabus baroko stiliaus pastatų, siaurų gatvelių, turgaus aikščių, parduotuvių, restoranų, užeigų ir populiariausių lankytinų vietų Heidelberge derinys.

Siūlome Jums puikias pinigines, rinkitės iš pačių įvairiausių, nuo rankinių iki piniginių. https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/pinigines/

Siūlome Jums puikias pinigines, rinkitės iš pačių įvairiausių, nuo rankinių iki piniginių