Sevilija lankytinos vietos (Ispanija). Įdomiausios Sevilijos vietos

Išskirtinės lankytinos vietos, gyvi festivaliai ir šurmuliuojančios naktys, visa tai padaro Seviliją viena iš geriausių vietų aplankyti Ispanijoje. Kaip Andalūzijos sostinė, Sevilija, taip pat yra regiono finansų ir kultūros sostinė. Mieste yra daug gražių ir svarbių istorinių vietų, iš kurių populiariausia yra Didžioji Sevilijos katedra, kur manoma, kad buvo palaidotas Kristupas Kolumbas. Kitas svarbus pastatas yra Alcazaro karališkieji rūmai, išskirtiniai maurų rūmai bei prabangūs sodai.

,,Toros de la Maestranza“ aikštė

Lankytojams, besidomintiems ispanų koridos tradicijomis, „Plaza de Toros de la Maestranza“ yra būtina vieta. Seniausia Ispanijos koridos 14 000 vietų arena statyta 1758 m., O bulių mūšiai čia vis dar vyksta sekmadieniais nuo pavasario iki rudens.

,,María Luisa“ parkas

Pagrindinis Sevilijos viešasis parkas „Parque de María Luisa“ driekiasi palei Gvadalkiviro upę netoli miesto centro. Parkas yra žinomas dėl daugybės paukščių, tarp kurių yra balandžių, gulbių, papūgų ir ančių. Statulos, tvenkiniai ir fontanai, išsibarstę po parką, tampa vaizdinga ir malonia vieta atsipalaiduoti Ispanijos saulėje.

Metropol Parasol statinys

Sevilijos senamiesčio rajone, naujai pastatytas „Metropol Parasol“ apibūdinamas kaip didžiausia medinė konstrukcija pasaulyje. Vokiečių architekto Jurgeno Majerio-Hermano suprojektuotame pastate yra šešios milžiniškos skėčio formos konstrukcijos, pagamintos iš beržo medienos. Čia yra turgavietė, antikvariumas, restoranas ir aikštė po atviru dangumi.

Photo by Martin Grincevschi on Unsplash
Sevilijos senamiesčio rajone, naujai pastatytas „Metropol Parasol“ apibūdinamas kaip didžiausia medinė konstrukcija pasaulyje.

Santa Kruzo rajonas

„Barrio Santa Cruz“ rajonas ribojasi su Gvadalkvivir upe. Šis rajonas buvo Sevilijos žydų kvartalu iki 1300-ųjų pabaigos, kai buvo uždarytos sinagogos, namai buvo konfiskuoti ir tūkstančiai žydų buvo nužudyti arba priversti pereiti į krikščionybę. Čia gausu apelsinų medžių, spalvingai išklotų terasų ir nedidelių aikščių, taip pat daugybė barų ir restoranų.

Photo by Brian Jimenez on Unsplash
Čia gausu apelsinų medžių, spalvingai išklotų terasų ir nedidelių aikščių, taip pat daugybė barų ir restoranų.

Piloto namas (Casa de Pilatos)

„Caso de Pilatos“ yra laikomas svarbiausiu Andalūzijos rūmų pavyzdžiu. 1529 m. architekto genujiečio Antonio Maria Aprile suprojektuotas „Piloto namas“ Namas jau daugelį metų yra atviras visuomenei. Čia – Francisco Goya koridos tapybų seriją, XVI amžiaus marmuriniai vartai ir didingi laiptai.

Aukso bokštas (Torre del Oro)

Sevilija buvo sėkminga jūrų prekyboje dėl upės, kuri laivams suteikė daugiau apsaugos nei tradicinis Europos uostas. Nuo bokšto buvo saugomas miestas nuo jūrininkų įsibrovėlių. Bokštas statytas 1200-ųjų pradžioje, šio sargybos bokšto pavadinimas kilo dėl auksinio spindesio, kurį jo atspindys sukelia upėje. Šiandien bokšte yra jūrų muziejus, kuriame apibūdinama upės svarba Sevilijoje.

Photo by Santiago Lacarta on Unsplash
Nuo bokšto buvo saugomas miestas nuo jūrininkų įsibrovėlių. Bokštas statytas 1200-ųjų pradžioje, šio sargybos bokšto pavadinimas kilo dėl auksinio spindesio, kurį jo atspindys sukelia upėje.

Ispanijos aikštė (Plaza de Espana)

1914 m. Sevilijos architektas Anibalas Gonzalezas pradėjo rengti pastatų seriją, ruošdamasis artėjančiai 1929 m. Ibero-Amerikos parodai. Pastatas buvo pastatytas pasaulinei parodai, siekiant parodyti Ispanijos vaidmenį istorijoje, pramonėje ir technologijose. Tarp eksponatų, esančių pagrindiniame statinyje, buvo ispanų tyrinėtojų Kolumbo ir Korteso parašyti rankraščiai.

Photo by Jack Gisel on Unsplash
Pastatas buvo pastatytas pasaulinei parodai, siekiant parodyti Ispanijos vaidmenį istorijoje, pramonėje ir technologijose.

Sevilijos Alkazaras (Alcázar de Sevilla)

Iki šiol Ispanijos karališkoji šeima valstybinėmis progomis naudojo ,,Alcazar“ karališkųjų rūmų, terasų ir sodų kompleksą, kuris per daugiau nei tūkstančio metų istoriją patyrė daugybę pokyčių. XI amžiuje musulmonų maurai forto vietoje pastatė rūmus, kurie XIII amžiuje buvo paversti gotikos stiliaus statiniais. Po šimto metų karalius Pedro pasamdė maurų amatininkus rūmams atstatyti ir išplėsti pagal mudjadžaro stilių.

Photo by Stefano Zocca on Unsplash
Iki šiol Ispanijos karališkoji šeima valstybinėmis progomis naudojo ,,Alcazar“ karališkųjų rūmų, terasų ir sodų kompleksą, kuris per daugiau nei tūkstančio metų istoriją patyrė daugybę pokyčių.

Sevilijos katedra

Sevilijos viduramžių katedra buvo pastatyta siekiant parodyti Sevilijos galią ir turtus. Baigiantis XVI amžiui, ji aplenkė Sofijos soborą kaip didžiausią katedrą pasaulyje. Tai yra trečia pagal dydį bažnyčia Europoje. Katedros meniniai lobiai yra ..Pedro de Campaña“ „Nusileidimas nuo kryžiaus“, ,,Francisco de Zurbarán“ „Santa Teresa“ ir kt. Bažnyčios perėjoje yra Kristupo Kolumbo kapas.

Photo by Merry on Unsplash
Sevilijos viduramžių katedra buvo pastatyta siekiant parodyti Sevilijos galią ir turtus.

„La Giralda“

„Giralda“ yra vienintelė likusi XII amžiaus mečetės konstrukcija, nugriauta statant Sevilijos katedrą. Maurai pastatė minaretą su keliomis rampomis, kad apsaugininkai galėtų važiuoti į viršų arkliais. Šiandien 35 rampos leidžia lankytojams lengvai pakilti į viršūnę ir mėgautis panoraminiais miesto vaizdais.

Photo by Tom Podmore on Unsplash
„Giralda“ yra vienintelė likusi XII amžiaus mečetės konstrukcija, nugriauta statant Sevilijos katedrą.

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/drabuziu-maisai/

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda