Vokietijos miestai. Top 13 geriausių lankytinų miestų Vokietijoje.

Nors Vokietijoje yra nuostabių kraštovaizdžių ir peizažų, dauguma lankytojų lankosi įspūdinguose Vokietijos miestuose. Jų gatvėse yra pasaulinio lygio muziejai, puikūs restoranai, SPA centrai ir dar daugiau. Gražūs miesto centrai, pasakiškos pilys, ir įspūdingos katedros, šaunus garsus naktinis gyvenimas- visa tai turi geriausi Vokietijos miestai.

13)Hanoveris

Žemutinės Saksonijos sostinė yra universiteto miestas ir ekonominis centras, kuris kadaise buvo imperatoriškojo elektorato būstinė. Tai suteikė šiam miestui puikių lankytinų objektų, tokių kaip ,,Herrenhäuser sodai”. Karališkų parkų ir rūmų mozaika vis dar yra didelė istorinio Hanoverio traukos vieta.

12)Leipcigas

Leipcigas sparčiai artėja link Vokietijos meno sostinės statuso ir neskaitant Berlyno, yra dinamiškiausias miestas rytų Vokietijoje. Šis miestas kadaise buvo vienas iš Europos meno ir kultūros centrų, o šiandien dėl pigių nuomos kainų ir gyvybingo naktinio gyvenimo jis tampa populiarus jaunimo tarpe. Įspūdingas miesto centras gali pasigirti puikia renesanso ir baroko architektūra.

11)Štutgartas

Štutgartas yra vienas patraukliausių turistams Vokietijos miestų. Pora išskirtinių meno muziejų, du modernūs automobilių muziejai, vienas iš geriausių Europos zoologijos sodų, prabangūs rūmai ir vienas didžiausių Vokietijos kalėdinių turgų pritraukia lankytojus ištisus metus. Architektūra daugiausiai baroko, Art Nouveau, modernizmo ir šiuolaikinio stiliaus.

10)Heidelbergas

Heidelbergas yra ideali vieta bet kuriam keliautojui, norinčiam patirti vaizdingą vešlių miškų, senamiesčio architektūros ir apgriuvusių Vokietijos Reino krašto pilių grožį. Vaizdinga miesto vieta prie Nekaro upės pietvakarių Vokietijoje pavertė Heidelbergą populiariausia turistų lankoma vieta. Tai gyvas miestas, pasižymintis viliojančiu aludžių ir restoranų asortimentu.

9)Diuseldorfas

Diuseldorfo miestas yra vienas iš pirmaujančių šalies universitetinių miestų ir svarbus meno ir mados centras. Tai yra plačių gatvių miestas, apsuptas elegantiškų parduotuvių, o gyvybingą miesto centrą juosia parkai ir sodai. Diuseldorfe yra dešimtys muziejų ir daugiau nei 100 meno galerijų. Prie Reino upės esantis miestas turi daugybe plačių aikščių ir nuostabius takus pasivaikščiojimui.

8)Brėmenas

Prekyba jūra visada buvo Brėmeno kraujyje, o nuo XVII amžiaus pradėjo atsirasti egzotinių produktų, tokių kaip kava. Pirmieji Vokietijos kavos namai buvo atidaryti Brėmene XVII a., O Brėmeno kavos prekybininkas Ludiikas Roseliusas buvo tas žmogus, kuris 1900-ųjų pradžioje išrado kavą be kofeino. Brėmenas taip pat turi nuostabių muziejų ir į UNESCO sąrašą įtrauktus viduramžių ir renesanso paminklus centrinėje turgaus aikštėje.

7)Niurnbergas

Niurnbergas siejamas su meduoliais, Kalėdomis ir liūdnaisiais Niurnbergo įvykiais po Antrojo pasaulinio karo. Vis dėlto labiausiai jis žinomas dėl savo nuostabios architektūros. Viduramžių įtvirtinimai vis dar stovi įspūdingame senamiestyje, taip pat čia puikuojasi nuostabios gotikinės bažnyčios ir spalvinga turgaus aikštė.

6)Drezdenas

Viename seniausių Drezdeno pastatų įsikūręs transporto muziejus arba vokiečių kalba-,,Verkehrsmuseum”. Eksponuojamos istorinės transporto priemonės, įskaitant orlaivius, garo mašinas, automobilius, motociklus ir vandens transporto priemones. Navigacijos ekspozicija tyrinėja 1000 metų senumo jūrų istoriją, jos technologijas ir žmones, gyvenusius ir dirbusius upėse ir jūrose. Kiti eksponatai išsamiai apibūdina kelių transporto eigą nuo motorinių transporto priemonių išradimo iki šių dienų, o trečioji – geležinkelių plėtrą. Geležinkelio ekspoziciją apima 26 lokomotyvai, taip pat eksponuojama apie 115 automobilių. Netoliese yra Taikos fontanas, taip pat Bundesvero karo istorijos muziejus, Vokietijos ginkluotųjų pajėgų muziejus.

5)Hamburgas

Hamburgas – uostamiestis Šiaurės Vokietijoje, išraizgytas kanalais ir pilnas nuostabių kavinių ir restoranų. Hamburgas, turintis vieną didžiausių ir judriausių uostų Europoje, šimtus metų buvo kultūriškai ir istoriškai reikšmingas – dinamiškas prekybos, ekonomikos ir prekybos centras. Stulbinanti architektūra su daugybe parkų ir unikalių muziejų.

4)Frankfurtas

Frankfurtas prie Maino – ilgą laiką buvo svarbus komercinis ir ekonominis centras. Įspūdinga Frankfurto panorama, kurioje vyrauja puikus daugiaaukščių pastatų kvartalas. Frankfurtas taip pat gerai žinomas dėl išskirtinio skaičiaus puikių muziejų, apimančių meną, mokslą ir istoriją. Frankfurtas taip pat laikomas pasauliniu miestu – jis dažnai patenka į geriausių miestų dešimtuką, taip pat ilgą laiką buvo svarbus kultūros ir turizmo veiklos centras.

3)Kelnas

Ar kada nors susimąstė, iš kur atsirado odekolonas? Jis taip pavaditas, Kelno, Vokietijos miesto, kuriame jis buvo išrastas, vardu. Antrasis pasaulinis karas smarkiai sugriovė ketvirtą pagal dydį Vokietijos miestą, kuriame gyvena 1 milijonas gyventojų. Dėl tol Kelnas yra gana modernus miestas, nors vis dar galima rasti istorijos liekanų iš romėnų laikų. Įsikūręs ant vaizdingos Reino upės, šis miestas yra viena iš labiausiai lankomų vietų Vokietijoje, Kelne yra daugybė turistų lankomų vietų.

2)Miunchenas

Miunchenas yra šlovingas miestas, jo senamiestyje lankytojai suras patrauklių istorinių pastatų ir paminklų. Miunchene yra gera viešojo transporto sistema (autobusai ir metro), todėl patogu judėti mieste. Miunchenas yra puiki bazė dienos išvykoms į atokias vietoves, tokias kaip nacių koncentracijos stovykla ,,Dachau” ar vaizdingas Zalcburgas, tačiau ir pačiame mieste yra daug lankytinų vietų.

1)Berlynas

Nepaisant Antrojo pasaulinio karo niokojimo, miestas buvo atstatytas. Vokietijos sostinė ir didžiausias šalies miestas, taip pat yra pagrindinis politikos, kultūros, žiniasklaidos ir mokslo centras. Berlyne yra pasaulinio garso Berlyno opera ir Berlyno filharmonijos orkestras,Lankytini objektai čia apima šimtus galerijų, renginių ir muziejų, įskaitant tuos, kurie yra Muziejų saloje, kuri yra UNESCO pasaulio paveldo objektas.

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/drabuziu-maisai/

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda