Valensija lankytinos vietos. Ką veikti Valensijoje?

Vienas iš didžiausių ir svarbiausių miestų Ispanijoje, Valensijos miestas įsikūręs rytinėje šalies dalyje, Valensijos regione. Miestas žymus kaip didelis kultūros ir pramogų kompleksas žinomas kaip menų ir mokslo miestas. Yra keletas garsių pastatų, tokių kaip Mokslo muziejus, Planetariumas ir akvariumas, kiekvienas savotiškai išskirtinis ir meniškas. Kiekvieną kovą Valensija švenčia Fallas festivalį, kur kiekviena kaimynystė demonstruoja savo „ papjė mašė“ figūras įvairiausių dydžių ir spalvų. Savaitės pabaigoje skaičiai iškilmingai sudeginami, o bendruomenė linksminasi visą naktį.

Centrinis turgus

Turgus puikiai dera su istorine architektūra šioje senamiesčio dalyje. Turguje yra per 400 smulkių prekybininkų, jie parduoda ūkio ir šviežius jūros produktus geriausiomis kainomis mieste. Išbandykite turgų ir paragaukite tradicinio maisto.

Photo by Tim House on Unsplash
Turgus puikiai dera su istorine architektūra šioje senamiesčio dalyje. Turguje yra per 400 smulkių prekybininkų, jie parduoda ūkio ir šviežius jūros produktus geriausiomis kainomis mieste.

Valensijos paplūdimys ,,Malvarosa“

Malvarosa paplūdimys yra platus smėlio ruožas, besitęsiantis apie kilometrą palei miesto pajūrį. Paplūdimys buvo apdovanotas Mėlynąja vėliava už visus jo teikiamus patogumus – nuo gelbėtojų bokštų, medicinos punkto, geriamųjų fontanų ir dušų iki pėsčiųjų takų. Šalia paplūdimio esančioje promenadoje yra puikių restoranų.

Photo by Charlie Gallant on Unsplash
Paplūdimys buvo apdovanotas Mėlynąja vėliava už visus jo teikiamus patogumus – nuo gelbėtojų bokštų, medicinos punkto, geriamųjų fontanų ir dušų iki pėsčiųjų takų

Valensijos okeanariumas (Oceanogràfic de València)

Okeanariumas, atidarytas 2003 m. turi 45 000 atskirų gyvūnų iš 500 skirtingų rūšių, Europoje tokio masto atrakcijos nerasite. Akvariumai suskirstyti į dešimt zonų, kiekviena turi skirtingą aplinką ir naudoja tikrą jūros vandenį, pumpuojamą iš Valensijos krantinės. Pamatysite banginius, plaukiančius erdviame baseine. Galėsite stebėti, pingvinus, delfinus jūrų liūtus ir t.t.

Photo by Kit Suman on Unsplash
Okeanariumas, atidarytas 2003 m. turi 45 000 atskirų gyvūnų iš 500 skirtingų rūšių, Europoje tokio masto atrakcijos nerasite.

Senamiestis

Visos lankytinos vietos šioje miesto dalyje yra vos už kelių minučių kelio viena nuo kitos. Tarp jų yra mažų gatvelių su kavinėmis, restoranais ar amatininkų parduotuvėmis. Pietinėje senamiesčio pusėje ieškokite „Neo-Mudéjar Plaza de Toros“ (bulių arena) ir įspūdingos „Estació del Nord“ .

Photo by Howie Mapson on Unsplash
Visos lankytinos vietos šioje miesto dalyje yra vos už kelių minučių kelio viena nuo kitos. Tarp jų yra mažų gatvelių su kavinėmis, restoranais ar amatininkų parduotuvėmis.

„La Lonja de la Seda“ pastatas

Šis didingas XV amžiaus pabaigos pastatas yra įtrauktas į UNESCO sąrašą ir laikomas Valensijos gotikos architektūros šedevru. Tai yra puikus paminklas Valensijos aukso amžiui, kai miestas buvo vienas pagrindinių Europos prekybos ir kultūros centrų. Šis pavadinimas reiškia „Šilko birža“, kurioje prekiautojai iš tolimų Viduržemio jūros kampelių susitikdavo ir sudarydavo sandorius.

,,Plaza de la Virgen“ aikštė

Priešais katedrą esanti „Plaza de la Virgen“ yra viena iš seniausių romėnų laikų aikščių. Grakštus Neptūno fontanas, esantis „Plaza de la Virgen“ centre, yra Valensijos skulptoriaus Silvestre Edeta darbas. Naktį gražu kai apšviesta, tai mėgstamiausia vietos gyventojų susitikimo vieta. Aikštė ribojasi su keletu žymių pastatų.

Archeologijos muziejus (Museo Arqueológico de la Almoina)

Priešais katedrą esantis ,,La Almoina“ archeologijos muziejus lankytojams suteikia progą apžvelgti į civilizacijas, prisidėjusias prie Valensijos paveldo. Kasinėjimai atskleidžia apie gerai išsilaikiusias pirmąsias romėnų gyvenvietes, gyvavusias daugiau nei prieš 2000 metų. Yra romėniškų pirčių ir gatvių liekanų (datuojamų II a.), Įskaitant šventovę, forumo portiko dalį. Maurų valdymo epocha atsiskleidžia senojo musulmoniško miesto Alkazaro liekanas. Senoviniai griuvėsiai yra padengti organiniu stiklu, kad būtų lengva juos pamatyti.

Valensijos katedra

Iškilminga gotikinė miesto katedra datuojama XIII – XIV a. Užeikite į vidų, kad pamatytumėte XV a. renesanso menininkų, tokių kaip Valensija, Jacomartas, taip pat kelis paveikslus iš Romos, kuriuos užsakė popiežius Aleksandras VI. Tačiau labiausiai žavi Šventosios taurės koplyčia.

Photo by Tom Vanhoof on Unsplash
Iškilminga gotikinė miesto katedra datuojama XIII – XIV a. Užeikite į vidų, kad pamatytumėte XV a. renesanso menininkų, tokių kaip Valensija, Jacomartas, taip pat kelis paveikslus iš Romos, kuriuos užsakė popiežius Aleksandras VI.

Valensijos menų ir mokslų miestas (La Ciutat de les Arts i les Ciències de València)

Šiame futuristiniame komplekse Valensijos pakraštyje turistai gali atrasti pažangiausią meno ir mokslo pasaulį. „Meno ir mokslo miestas“ („Ciutat de les Arts“ ir „Ciències de València“) yra vienas įspūdingiausių Europos centrų, skirtas kultūros ir mokslo parodoms. Dviejų kilometrų erdvėje palei Turia upę komplekse yra keletas nuostabių avangardinės architektūros pavyzdžių, kuriuos sukūrė architektai Santiago Calatrava ir Féliksas Candela. Kompleksą sudaro šešios pagrindinės sritys: „Hemisfèric IMAX“ kinas, rodantis 3D skaitmeninius filmus ir tarnaujantis kaip planetariumas; kraštovaizdžio „Umbracle“ teritorija su puikiais vaizdais; interaktyvus muziejus „Museu de les Ciències“ su eksponatais apie mokslą, aplinką ir technologijas; didžiausias Europoje akvariumas „Oceanogràfic“; operos teatras „Palau de les Arts“; ir „Ágora“ koncertų erdvė.

Photo by zebbache djoubair on Unsplash
Šiame futuristiniame komplekse Valensijos pakraštyje turistai gali atrasti pažangiausią meno ir mokslo pasaulį.

Siūlome puikias pinigines, dėklus. Saugiai viską susidėsite, galėsite pritaikyti tiek kelionėse, tiek kasdieniniame gyvenime: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/pinigines/

Siūlome puikias pinigines, dėklus. Saugiai viską susidėsite, galėsite pritaikyti tiek kelionėse, tiek kasdieniniame gyvenime