Malaga lankytinos vietos. (Ispanija) Ką pamtyti Malagoje?

Įkurta daugiau nei prieš du tūkstantmečius, Malaga yra vienas iš seniausių Viduržemio jūros jūrų uostų. Istorija čia matoma kiekviename žingsnyje: romėnų teatro griuvėsiai, viduramžių maurų pilis, pastatyta ant finikiečių švyturio liekanų, XIII a. Alcazaba ir graži baroko katedra. Malaga taip pat siūlo nuostabų Kosta del Sol kraštovaizdį, švelnų orą ir gražius paplūdimius.

Mercado de Atarazanas (turgaus salė)

Jau ko vertas pats įėjimas į turgavietę. Šie pasagos formos islamo vartai yra statyti XIV a. ir yra vienintelė likusi senosios maurų laivų statyklos dalis. Turgaus salė buvo gražiai atnaujinta, nors daugelį metų ji buvo uždaryta. Šiame erdviame turgaus pastate lankytojai atranda šurmulingus pardavėjus, prekiaujančius šviežiais vaisiais, daržovėmis, žuvimi, mėsa ir sūriu. Ryškiausias interjero bruožas yra vitražas, vaizduojantis istorinius Malagos orientyrus.

Automobilių ir mados muziejus

Muziejuje yra apie 100 klasikinių automobilių, įskaitant „Masedes“, „Cadilac“, „Aston Martin“ ir „Bugatti“. Keliaudami dešimtmečiais, nuo 20-ųjų iki 1950-ųjų, muziejus eksponuojamiems modeliams suteikia istorinio konteksto. Panašią kelionę laiku galite patirti septyniose mados galerijose, kur eksponuojama 200 originalių aukštosios mados kūrinių.

Malagos parkas

Platūs, vešlūs aukštų palmių lapai suteikia šešėlį virš trijų pagrindinių takų. Vaikščiodami matysite puošnias baroko ir renesanso skulptūras ir fontanus, kuriuos supa subtropiniai augalai. Priešais miesto tarybos pastatą yra gražus rožių sodas, kurį juosia apelsinmedžiai ir kiparisai.

,,Castillo de Gibralfaro

,,Castillo de Gibralfaro“ yra dar viena viduramžių maurų tvirtovė. Pilis buvo pastatyta X amžiuje finikiečių švyturio vietoje. Pavadinimas yra kilęs iš žodžio „gebel-faro“ („švyturio uola“). Granados sultonas Jusefas Pirmasis tvirtovę padidino XIV amžiaus pradžioje, tačiau ,,Castillo de Gibralfaro“ labiausiai garsėja trijų mėnesių apgultimi, kurią atliko Katalikų monarchai. Nors didžioji tvirtovės dalis buvo sunaikinta, ši vieta suteikia įspūdingą istorinę perspektyvą.

Photo by María López Jorge on Unsplash
,,Castillo de Gibralfaro“ yra dar viena viduramžių maurų tvirtovė. Pilis buvo pastatyta X amžiuje finikiečių švyturio vietoje. Pavadinimas yra kilęs iš žodžio „gebel-faro“ („švyturio uola“).

Pikaso muziejus (Museo Picasso Málaga)

Pikaso vaikystės namai šiandien yra Pikaso gimtinės muziejus („Museo Casa Natal de Picasso“). Kolekcija atspindi tą Pikaso gyvenimo dalį, nuo ankstyviausių studijų iki revoliucinių meno naujovių. Platus meno kūrinių asortimentas (sukurtas 1892–1972 m.) atspindi Pikaso įvaldytą stilių ir technikos įvairovę. Kolekcijoje akcentuojamos tokios temos kaip portretas, natiurmorto paveikslai, peizažai ir aktai.

Romėnų teatras

Teatras buvo naudojamas maždaug nuo 300 metų iki 200-ųjų, tačiau tada buvo užmirštas ir maurų laikotarpiu netgi buvo naudojamas kaip karjeras. Struktūra buvo iš naujo atrasta tik 1951 m., ir atsižvelgiant į tai,ką jis buvo patyręs, šiandien ji yra gana gerai išsilaikęs.

Malagos paplūdimiai

„La Malagueta“ miesto paplūdimys yra pakankamai geras, tačiau vasarą gali būti kiek perpildytas. Įlipus į transporto priemonę galima nuvykti kiek toliau į Toremolinosą, esantį maždaug 20 minučių kelio automobiliu. Raisite ir mėlynąja vėliava apdovanotą „La Misericordia“ paplūdimį . „Los Alamos“ paplūdimys yra šiek tiek labiau išplėtotas su apartamentų kompleksais.

Photo by Mateusz Plinta on Unsplash

Malagos katedra

Katedrą pastatyti prireikė daugiau nei 150 metų. Fasadas buvo viena iš paskutinių užbaigtų dalių ir yra pakankamai didingas, su arkomis, kolonų atramomis ir akmeniniais reljefais, vaizduojančiais šventuosius. Katedros šiaurinis bokštas yra 84 metrų aukščio.

Photo by Enrique Vidal Flores on Unsplash
Katedrą pastatyti prireikė daugiau nei 150 metų.

,,La Alcazaba

Malagos „Alcazaba“ galingos sienos, matomomis beveik iš bet kurios miesto vietos, tai yra maurų tvirtovės rūmai ir vertingas islamo epochos paminklas. Jie buvo pastatyti VIII a. ir buvo išplėsta per ateinančius penkis šimtus metų. Išorinėje citadelėje yra nuostabūs rūmų sodai su fontanais ir vartais, kuriuos arabai pastatė iš senų romėnų kolonų.

Photo by Alireza Lashkari on Unsplash
Malagos „Alcazaba“ galingos sienos, matomomis beveik iš bet kurios miesto vietos, tai yra maurų tvirtovės rūmai ir vertingas islamo epochos paminklas.

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/drabuziu-maisai/

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda