Saragosa lankytinos vietos (Ispanija) Ką pamatyti Saragosoje?

Penktas pagal dydį Ispanijos miestas Saragosa yra Aragono regiono sostinė. Įsikūręs į pietus nuo Pirėnų, jis yra šalia Katalonijos, šalies šiaurės rytuose, mieste yra daugybė įspūdingų vietų, nuo Romos griuvėsių iki nuostabios islamo architektūros bei įspūdingos baroko katedros.

Photo by Evelyn Worman on Unsplash

Saragosos muziejus

Saragosos miesto muziejus yra įsikūręs didingame neorenesansiniame pastate, statytame 1908 m. Muziejus yra vienas seniausių Aragone. Jame yra archeologijos, vaizduojamojo meno, etnologijos ir keramikos kolekcijos. Dailės skyriuje lankytojai gali pamatyti tokių Ispanijos dailininkų kaip Pradilla ir Goya darbus.

Pablo Serano muziejus

Pablo Serano muziejus yra skirtas Aragono dailininko kūrybai. Muziejaus kolekcija apima Pablo Serano kūrybą, eksponuojama 140 piešinių ir skulptūrų, atspindinčių menininko kūrybiškumo ir naujovių raidą. Muziejuje taip pat eksponuojami menininko žmonos Juana Francés darbai; šiuolaikinės grafikos darbai. Be to, muziejuje yra įvairių besikeičiančių eksponatų, kuriuose dalyvauja daugybė menininkų, buvusių ir šiuolaikinių.

Saragosos centrinis turgus

Saragosos „Mercado Central“ yra pagrindinis miesto viešasis turgus. Pirmą kartą jis buvo atidarytas 1903 m. ir nuo to laiko buvo paskelbtas nacionaliniu istoriniu paminklu, todėl tikrai vertas dėmesio, net jei jums nieko nereikia pirkti. Turguje yra daugybė prekystalių, kur siūlo nuo jūros gėrybių ir mėsos iki daržovių, sūrių ir kepinių.

Forumo muziejus ,,Caesaraugusta

Romos forumo muziejus leidžia pažvelgti į ,,Caesaraugusta“ , pirmojo ir antrojo amžiaus senovės Romos miesto, kadaise buvusio dabartinėje Saragosos vietoje, gyvenimą. Pavadinta miestą įkūrusio imperatoriaus Augusto vardu, ji garsėjo savo puošnumu. Mieste buvo teatras, viešosios pirtys ir nuostabus forumas miesto centre. Muziejus stovi archeologinių kasinėjimų vietoje, po ,,Plaza de la Seo“. Eksponuojami Romos forumo liekanos. Lankytojai pamatys senojo turgaus elementus atspindinčius artefaktus, parduotuvių sienas, vamzdžius ir kanalizacijos sistemą.

Aljaferios rūmai (Palacio de la Aljafería)

Viena garsiausių Saragosos lankytinų vietų yra Aljafería rūmai, tai yra islamo rūmai, ir vienas geriausių Ispanijos-musulmonų architektūros pavyzdžių. Statyti XI amžiuje, jie dekoruoti elegantiškomis arabiškomis arkomis ir įmantriais raižiniais. Jie taip pat buvo naudojami kaip katalikų karalių rūmai, o vėliau – kaip kareivinės.

Katedra

Saragosos katedra yra žinoma kaip San Salvadoro katedra arba tiesiog La Seo. Ši katedra buvo pastatyta XII amžiuje romėnų Forumo šventyklos vietoje, kuri maurų laikais tapo bažnyčia, o vėliau – didele musulmonų mečete, o XII amžiuje buvo paversta romanine bažnyčia. Architektūrinę ,,abecelę“ papildo neoklasikinis fasadas ir baroko detalės bokšte.

Viešųjų pirčių muziejus (Museo de las Termas Públicas)

Pirmojo amžiaus laikais pirtys buvo svarbus senovės romėnų socialinio gyvenimo dalykas. Tipiškos viešosios pirtys, senovės Romos imperijoje, buvo tokios: karšto ir šalto vandens vonios. Besimaudantieji galėjo kaitalioti dvi vonias. Vyrai ir moterys buvo atskirti skirtingose ​​vonių vietose arba jomis naudojosi skirtingu metu. Šiandien lankytojai šiame viešųjų pirčių muziejuje gali tyrinėti pirčių istoriją, taip pat kai kurias jų liekanas. Galimos ekskursijos su gidu.

Pilaro Dievo Motinos bazilika (Basílica de Nuestra Señora del Pilar)

Ši bazilika yra žymiausias miesto orientyras. Šis baroko architektūros perlas buvo pastatytas XVII – XVIII a. Bazilikos vaizdai yra įspūdingiausi iš kitos upės pusės, o įėjimas iš kitos pusės per Plaza del Pilar – erdvia miesto aikšte, išklota elegantiškais istoriniais pastatais. Skirkite laiko grožėtis bazilikos eksterjeru, tada pateksite į nuostabą keliantį interjerą. Ši bazilika skiriasi nuo pirmosios bažnyčios, skirtos Mergelei Marijai, ir yra viena iš svarbiausių piligrimų bažnyčių Ispanijoje po Santiago de Kompostela. Nuo viduramžių piligrimai čia keliavo pagerbti Mergelės Marijos atvaizdą.

Photo by Marcelo Rivas on Unsplash
Skirkite laiko grožėtis bazilikos eksterjeru, tada pateksite į nuostabą keliantį interjerą.

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/drabuziu-maisai/

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda