Madridas lankytinos vietos. (Ispanija) Ką pamatyti Madride?

Madride yra vieni iš geriausių Europos meno muziejų, kuriuose yra eksponuojami meistriški renesanso darbai ir svarbiausi XX a. kūriniai. Taip pat yra begalė smulkmenų, dėl kurių Madridas tampa nepamirštamas, nesvarbu, ar tai kavinė „Con leche“ didingoje aikštėje, ar gėrimai bare ant stogo.

,,Thyssen-Bornemisza“ meno muziejus

„Thyssen-Bornemisza“ muziejuje galite pamatyti tokių menininkų kaip Hansas Holbeinas, Hansas Baldungas Grienas ir Albrechtas Düreris kūrinius iš Anglijos ir Vokietijos meno mokyklų. Šalia jų eksponuojami kūriniai iš kitų renesanso meistrų, tokių kaip Tintoretto, Veronese, Rembrandt, van Dyck ir daugelio kitų. Taip pat yra didelė amerikiečių abstrakčiojo ekspresionizmo kolekcija ir daugybė impresionistinių ir postekspresionistinių kūrinių, tokių kaip Monet, Renoir ir Degas.

San Migelio turgus

Tai yra nuostabi 1916 m. sukurta Jugendo stiliaus turgavietė. Čia galima nusipirkti geriausias Ispanijos siūlomas prekes, tokias kaip: cava, pimenton (parprika) ir šafraną. Čia yra daugybė barų.

Nacionalinis archeologijos muziejus

Šis muziejus yra kelionė per turtingą Ispanijos istoriją. Tai, kas jus gali nustebinti, yra daugybė nuostabių daiktų, egzistavusių prieš romėnų laikotarpį. Geriausias iš šių Iberijos lobių ir skulptūrų yra mažiausiai 2500 metų senumo. „Elche ledi“ yra moters biustas su nepaprastai detaliu galvos apdangalu. Ne mažiau įspūdingas ,,Guarrazaro“ lobis.

Pagrindinė aikštė (Plaza Mayor)

„Plaza Mayor“ yra nuostabi renesanso aikštė, įrengta 1600-ųjų pradžioje. Yra devyni įėjimai į aikštę, o pastatų apačioje esančiuose portikuose yra keletas kavinių. Užsisakykite kavos lauko kavinėje ir kelias minutes stebėkite Madrido gyvenimą. Po to galėsite nuklysti prie 400 metų senumo bronzinės karaliaus Pilypo III statulos, kuris valdė Ispanijos imperijos laikais.

Photo by lucas ricci on Unsplash
„Plaza Mayor“ yra nuostabi renesanso aikštė, įrengta 1600-ųjų pradžioje. Yra devyni įėjimai į aikštę, o pastatų apačioje esančiuose portikuose yra keletas kavinių.

,,Gran Via“ prospektas

Gran Via yra puiki vieta pradėti dieną Madride. Tai Madrido pramogų, prekybos ir kultūros centras, šurmuliuojantis prospektas, dažnai čia vyksta gyvenimas iki paryčių. Dienos metu pirkėjai užsuka į daugybę prekybos centrų, gatvių parduotuvių, o vakarais vaikšto susikibusios poros. Sutemus žmonės šėlsta geriausiuose Madrido naktiniuose klubuose.

Photo by Florian Wehde on Unsplash
Gran Via yra puiki vieta pradėti dieną Madride. Tai Madrido pramogų, prekybos ir kultūros centras, šurmuliuojantis prospektas, dažnai čia vyksta gyvenimas iki paryčių.

Saulės vartai (Puerta del Sol)

Ši didžioji aikštė yra populiari susitikimų vieta. Beveik kiekvienas ispanas atpažins laikrodį „Casa de Correos“ pastato viršuje. ,,Puerta del Sol“ buvo daugelio istorinių įvykių vieta, įskaitant Ispanijos pasipriešinimą Napoleonui 1808 m. Šiandien ši aikštė yra puiki vieta praleisti laiką ir mėgautis gyvenimu. Visai šalia ,,Puerta del Sol“ yra didžiausia Madrido universalinė parduotuvė „El Corte Inglés“.

Photo by Alvaro Araoz on Unsplash
,,Puerta del Sol“ buvo daugelio istorinių įvykių vieta, įskaitant Ispanijos pasipriešinimą Napoleonui 1808 m.

Debodo šventykla (Senovės Egipto šventykla)

La Montana parke lankytojai gali atrasti senovės Egipto šventyklą. Ji statyta kaip dovana iš Egipto, padėka už Ispanijos pagalbą išsaugant Abu Simbelio šventyklas statant Asvano užtvanką, Debodo šventykla buvo atvežta į Madridą 1968 m. Šventykla buvo statyta karaliui Adikhalamani II amžiuje prieš Kristų ir buvo skirta Egipto dievui ir deivei, Amonui ir Izidai. Šventyklos viduje yra gerai išsilaikę originalūs papuošimai, kurie retai pasitaiko archeologinėje vietoje.

Retiro parkas

„Retiro“ yra vos keli žingsniai į rytus nuo Prado ir buvo karališkoji nuosavybė iki XIX amžiaus pabaigos, kai ji buvo atidaryta visuomenei. Geležies ir stiklo paviljonas, statytas Filipinų parodai įrengti 1887 m., yra gražus, čia priešais tvenkinį auga kiparisai, pelkių medžiai, kurie vasarą nusidažo mielai aukso – ruda spalva. Netoli yra seniausias miesto medis-Montezuma kiparisas, pasodintas 1633 m.

Photo by Jacob Thomas on Unsplash
„Retiro“ yra vos keli žingsniai į rytus nuo Prado ir buvo karališkoji nuosavybė iki XIX amžiaus pabaigos, kai ji buvo atidaryta visuomenei

Karališkieji rūmai

1700-ųjų viduryje statyti karaliaus Pilypo V karališkieji rūmai yra Madrido maurų ,,Alcázar“ tvirtovės rūmų vietoje, kurie sudegė 1734 m. Turite eiti į vidų, kad pamatytumėte karališkąsias kolekcijas, freskos yra tiesiog nepakartojamos. Eksponuojami nuostabūs laikrodžių, gobelenų, porceliano ir sidabro dirbinių eksponatai.

Photo by Rebe Pascual on Unsplash

„Prado“

„Prado“ yra vienas geriausių ir populiariausių meno muziejų pasaulyje. Čia yra didžiulė renesanso ir baroko meistrų šedevrų kolekcija. Ispanijai atstovauja Velazkuezas ir El Greco, kitoms šalims – Rembrandtas, Brueghelis, van Dyckas ir Rubensas. Tarp daugybės privalomų pamatyti darbų yra Boscho „Žemės malonumų sodas“.

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/drabuziu-maisai/

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda