Lionas lankytinos vietos.(Prancūzija) Ką veikti Lione?

Nepaisant didelių gamtos ir žmogaus sukeltų nelaimių per ilgą 2000 metų Liono istoriją, turtinga ir įvairi miesto praeitis yra pastebima istoriniuose miesto rajonuose. Daugelis populiariausių Liono lankytinų vietų yra apšviestos naktį, todėl miestas užsitikrino „Šviesos sostinės“ slapyvardį. Miestas taip pat žinomas kaip gastronomijos sostinė.

Photo by Bastien Nvs on Unsplash

,,De la Tête d’Or“ parkas

Šiek tiek į šiaurę nuo centro yra vienas didžiausių miesto parkų šalyje, jo ribose yra zoologijos sodas ir svarbiausias Prancūzijos botanikos sodas, kuris yra taip pat yra įspūdingas,rasite daugiau nei 20 000 augalų veislių ir gražiausių XIX a. šiltnamių. Šeimoms su vaikais parkas yra būtinas, vaikščioja zebrai, liūtai ir žirafos, ir yra platus ežeras.

,,Fourvière“ bazilika

Ši nuostabi bažnyčia, matoma ant ,,Fourvière“ kalvos yra į vakarus nuo miesto, yra viena iš žymiausių bažnyčių ant kalvos viršūnės. Bazilika yra seniausioje miesto dalyje, Liono piligrimystės vietoje. Eikite į vidų, norėdami pamatyti ekstravagantišką interjerą ir Sakralinio meno muziejų, bei pakilti į šiaurinį bokštą.

Photo by Pierre Ducher on Unsplash

,,Presqu’ile rajonas“

Šis rajonas išsiskiria gražia architektūra ir miesto aikštėmis. ,,Terreaux“ aikštėje verta aplankyti ,,F.A.Bartholdi fontaną“. Liono viešbutis „Hôtel de Ville“ (rotušė) yra rytinėje aikštės pusėje. Iš pradžių pastatytas 1646–1672 m., viešbutis vėliau buvo atstatytas po gaisro baroko stiliumi. Kitas monumentalus pastatas yra „Bourse et du Commerce“rūmai. Pastatas yra renesanso architektūros stiliaus, jis buvo pastatytas XIX a.

Photo by Bosco Shots on Unsplash

,,Gallé-Romaine“ civilizacijų muziejus

Lionas stovi senovės Romos miesto, vadinamo ,,Lugdunum“, įkurto 43 metais prieš mūsų erą, vietoje. Šiame puikiame archeologijos muziejuje eksponuojami romėnų laikų daiktai, įskaitant vazas, antkapius, mozaikas, statulas, monetas ir keramiką. Radiniai iš senovės yra rasti vietoje (iš Lugdunum miesto), taip pat netoliese esančių Romos archeologinių vietų. Kolekcija garsėja savo platumu ir įvairove. Svarbiausi kolekcijos akcentai yra monumentali Heraklio skulptūra, puiki 100 kvadratinių metrų grindų mozaika, vaizduojanti vaizdus, ​​susijusius su vandenynų dievais. Ši vieta gali pasigirti seniausiais griuvėsiais Prancūzijoje, įskaitant du romėnų teatrus.

Senovinis Fourvière teatras

Praėjus 2000 metų po jo pastatymo ji vis dar yra spektaklių vieta ,,Nuits de Fourvière“ dramos festivalio metu kiekvieną birželį ir liepą. Teatras buvo iš naujo atrastas XIX amžiaus pabaigoje ir restauruotas per ateinančius 40 metų. Čia ir kaimyniniame Odeone rasti dirbiniai eksponuojami ,,Gallé-Romaine“ muziejuje.

Saint-Jean ir Saint-Georges kvartalas (senamiestis)

„Saint-Jean“ yra viduramžių kvartalas į šiaurę nuo katedros, siauromis gatvelėmis ir ramiais mažais kiemeliais. Vaikščiokite po ,,Rue du Boeuf“ ir ,,Place Neuve Saint-Jean“ – vaizdingą aikštę, kurioje gausu tradicinių restoranų. Tada klaidžiokite pėsčiųjų gatvėmis. Pakeliui yra daugybė parduotuvių ir kavinių.

Photo by Amandine M on Unsplash

Trabulės (Traboules)

„Traboules“ yra puikūs renesanso praėjimai, iš kurių apie 40 yra atviri visuomenei, einantys po pastatais upės kryptimi. Jie šilko darbuotojams suteikė tiesioginę prieigą prie upės kranto, todėl tekstilę buvo galima lengvai ir greitai transportuoti. Beveik visi šie praėjimai yra gyvenamųjų patalpų dalis, todėl galima eiti ramiai. Geriausia vieta pradėti nuotykius yra nuo ,,Quai Fulchiron Rolland“ ir ,,Rue des Trois Maries“.

Liono katedra

Pasakiškoji miesto katedra yra daugiausia gotikinė konstrukcija, pastatyta XII-XV a. Antrojo pasaulinio karo metu dauguma vitražų buvo išardyti ir supakuoti, kad išgelbėtų juos nuo bombų žalos. Astronominis laikrodis yra devynių metrų aukščio ir buvo įrengtas 1300 m.

Photo by Bosco Shots on Unsplash

,,Beaux“ meno muziejus

ĮŠis muziejus laikomas antru geriausiu Prancūzijos dailės muziejumi po Luvro. Šiame muziejuje yra viena didžiausių Europos meno kūrinių kolekcija, kurioje yra ypač įspūdingas XIV – XX a. paveikslų ir skulptūrų asortimentas. Muziejuje taip pat yra puiki impresionistų tapybos ir šiuolaikinio meno kolekcija. Pažymėtinos ir senienos, senovinės monetos ir grafikos meno kolekcijos. Kolekcijos kokybė yra išskirtinė. Siūlomi pietūs, užkandžiai, kava ir arbata. Vasarą svečiai gali vakarieniauti lauko terasos sode.

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/drabuziu-maisai/

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda