Nica lankytinos vietos (Prancuzija) Ką pamatyti Nicoje?

Gražioji Nica yra didžiausias Prancūzijos Rivjeros kurortas ir pagrindinis Prancūzijos uostas. Jis taip pat yra 6-as pagal dydį Prancūzijos miestas, todėl, žinoma, gali pasiūlyti daugybę lankytinų vietų, įskaitant puikių vietų pavalgyti ir apsipirkti. Dienos metu keliautojai gali pasivaikščioti ar važiuoti dviračiais išilgai  garsiosios Promenade des Anglais pakrantės, pasivaikščioti po senamiestį arba rasti Nicos paplūdimio vietą kur visu grožiu atsiveria Viduržemio jūra. Naktį Nica atgyja. Keliautojai gali šokti viename iš miesto naktinių klubų ar tiesiog eiti iš vieno baro į kitą, kurių mieste skaičiuojama tūkstančiais.

Nicos paplūdimiai

Nicos paplūdimiai yra akmenuoti, ir nors jie yra gražūs, čia gali ne visiems patikti degintis. Yra privačių gultų, o vietomis net papilta smėlio. Vienas paplūdimys, kuris tikrai džiugins vaikus, yra kitoje ,,Mont Boron“ pusėje, prie ,,Villefranche-sur-Mer“, kur vandenys yra atskirti nuo atviros jūros.

„Musée Matisse“ muziejus

„Musée Matisse“ yra meno mėgėjų privaloma aplankyti atrakcija. Šis nuostabus muziejus užima istorinę genujiečių vilą, apsuptą nuostabių itališkų sodų. Nuolatinė kolekcija reprezentuoja platų ir įvairų ,,Matisse’o“ kūrinių ansamblį. Yra 31 paveikslas ir 57 skulptūros (beveik visos ,,Matisseo“). Pateikiama šio menininko kūrybos metodai ir apžvalgą. Muziejuje taip pat vyksta kultūriniai renginiai ir meno dirbtuvės.

,,Musée Masséna“ muziejus

Šią XIX a. vilą miestui 1919m. padovanojo Kunigaikštis Rivoli su sąlyga, kad ji turėtų būti atidaryta visuomenei kaip vietos istorijos muziejus. Viduje yra įdomybių, tokių kaip Napoleono mirties kaukė ir diadema, priklausanti jo žmonai imperatorienei Joséphine, taip pat XIX amžiaus prancūzų meno kolekcija antrame aukšte.

,,Notre-Dame-de-Cimiez“ vienuolynas

Šį vienuolyną 800-aisiais įkūrė benediktinai. Gotikiniai vienuolyno pastatai yra XIV ir XV a., Su subtiliomis freskomis nuo 1500 m. Tačiau dauguma lankytojų ateina su tikslu- norėdami pamatyti puikius sodus su gėlynais, lauko baldais, geometrinėmis vejomis, pavėsinėmis ir terasa, iš kurios atsiveria neįtikėtinas miesto vaizdas.

Nicos katedra

Atsitiktinis lankytojas gali net nesuprasti, kad tai yra miesto katedra. Viduje pastatas atsiveria visu gražumu, kai tik įžengsite pro duris. Ji buvo pastatyta XVII amžiuje prabangiu baroko stiliumi, kurį sudarė dešimt labai puošnių koplyčių su skulptūromis, paveikslais ir paauksavimu.

Photo by Michaela J on Unsplash
Ji buvo pastatyta XVII amžiuje prabangiu baroko stiliumi, kurį sudarė dešimt labai puošnių koplyčių su skulptūromis, paveikslais ir paauksavimu.

Pilies kalno parkas (,,Parc de la Colline du Château“)

Pilies kalnas buvo pirmoji Nicos vieta, kurioje prieš du tūkstantmečius gyveno graikai. 1706 m. Prancūzijos karaliaus Liudviko XIV kariai sugriovė citadelę. Dabar tai naudojama kaip parkas. Čia yra palmės, krioklys ir vingiuoti takai, kviečiantys ramiai pasivaikščioti. Iš kelių vietų atsiveria neįtikėtini Nicos panoraminiai vaizdai. Lankytojai gali atvykti į „Colline du Château“ pėsčiomis nuo Nicos senamiesčio arba pasisekti eskalatoriumi iš „Place Garibaldi“.

,,Promenade des Anglais“ promenada

Promenade des Anglais, yra ne tik puikus takas šalia Viduržemio jūros: jis buvo neatsiejama Nicos miesto gyvenimo dalis 1820-aisiais. Nicos karnavalo paradai čia vyksta vasarį, o likusius metus bėgikai, poros, riedlentininkai ir šeimos čia leidžia visą dieną. Promenada tęsiasi septynis kilometrus, o rytinėje pusėje ją puošia karališki XIX a. rūmai.

Photo by Paul Teysen on Unsplash
Promenade des Anglais, yra ne tik puikus takas šalia Viduržemio jūros: jis buvo neatsiejama Nicos miesto gyvenimo dalis 1820-aisiais.

Senamiestis

Nicos senamiestis tai tikras alėjų tinklas su vietinėmis parduotuvėmis ir restoranais, su ochra spalva dažytais daugiabučiais. Aikštes dažnai šurmuliuoja iki pat ankstyvo ryto. Stipriai jaučiasi Italijos architektūra ir aplinka, o tai nėra atsitiktinumas, nes Nica nebuvo prancūziškas miestas iki Turino sutarties 1860 m.

Photo by Robin Benzrihem on Unsplash
Nicos senamiestis tai tikras alėjų tinklas su vietinėmis parduotuvėmis ir restoranais, su ochra spalva dažytais daugiabučiais.

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda:  https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/drabuziu-maisai/

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda