Bordo lankytinos vietos (Prancūzija) Ką pamatyti Bordo?

UNESCO 1998 metais paskelbė Bordo pasaulio paveldo objektu dėl miesto turtingų architektūrinių lobių. Daugiau nei 350 pastatų priskiriami istoriniams paminklams. Bordo yra patraukli turistinė vieta gražiame Pietvakarių Prancūzijos regione. Puiki miesto vieta leido klestėti prekybai, miestas turi turtingą senovės laikų kultūros paveldą.

,,Esplanade des Quinconces“ aikštė

„Esplanade des Quinconces“ užima net 12 hektarų plotą. Čia visus metus galima rengti įvairiausius renginius. Jei mieste vyksa didelis koncertas ar mugė, ji bus įrengtas čia. Nufotografuokite „Monument aux Girondins“ su kolona, ​​kurios viršuje yra laisvės statula ir fontanai su siautėjančiais bronziniais arkliais papėdėje. Ji buvo skirta pripažinti Žirondės politinės grupės vaidmenį Prancūzijos revoliucijoje.

Photo by Clovis Wood Photography on Unsplash
Nufotografuokite „Monument aux Girondins“ su kolona, ​​kurios viršuje yra laisvės statula ir fontanai su siautėjančiais bronziniais arkliais papėdėje.

Bordo Katedra

Šv. Andriejaus katedra, datuojama XII a. ir paskelbta UNESCO pasaulio paveldo objektu. Ši katedra buvo viduramžių Šv. Jokūbo piligrimų tako dalis. Piligrimai keliavo per Bordo, keliaudami į Santjago de Kompostelą Ispanijoje. Savo didybe Šv. Andriejaus katedra, lyginant su Paryžiaus Dievo Motinos katedra, turi įspūdingą fasadą su Paskutinės vakarienės, Žengimo į dangų ir Kristaus didybe skulptūromis.

Photo by Franck CHARLES on Unsplash

Didysis Bordo teatras

1780 m. Architektas Viktoras Luisas pastatė Didįjį teatrą ir jis laikomas jo šedevru. Net jei neturite priežasties eiti į vidų, sutemus užeikite į „Place de la Comédie“ aikštę ir stebėkite portiką bei 12 mūzų ir deivių statulų. Viduje jis ekstravagantiškai dekoruotas mėlyna ir auksine spalva – Prancūzijos monarchijos spalvomis, kurios buvo pašalintos po revoliucijos. Aišku, geriausia yra pamatyti Bordo nacionalinės operos pasirodymą.

Photo by Clovis Wood Photography on Unsplash
stebėkite portiką bei 12 mūzų ir deivių statulų.

Didysis varpas ,,La Grosse Cloche

XV a. statyta „La Grosse Cloche“ yra senoji Bordo miesto rotušės varpinė. Tai vienas iš nedaugelio fragmentų, išlikusių iš miesto viduramžių laikotarpio, ir pastatytas ant XIII a. „Porte Saint-Éloy“, buvusių senųjų vartų liekanų. Šiuose vartuose kadaise buvo nedidelis kalėjimas, ir jie buvo laikomi už dešimties centimetrų storio durų. Galite gerai pažvelgti į varpą iš apačios, jis datuojamas 1775 m. ir sveria net 7750 tonų. „Grosse Cloche“ beveik visus metus tyli, išskyrus dideles viešąsias šventes, tokias kaip Bastilijos diena.

,,Cailhau“ vartai

Pereinamojo gotikos ir renesanso dizaino vartai datuojami 1495 m. ir buvo pastatyti švęsti karaliaus Karolio VIII pergalę prieš Venecijos lygą Fornovo mūšyje. Taigi jie turėjo dvigubą tikslą – būti triumfo arka ir miesto gynyba. Vienoje iš nišų yra balta karaliaus statula. Už nedidelį mokestį galite užeiti į pastatą.

Photo by Jane Ackerley on Unsplash
Pereinamojo gotikos ir renesanso dizaino vartai datuojami 1495 m. Ir buvo pastatyti švęsti karaliaus Karolio VIII pergalę prieš Venecijos lygą Fornovo mūšyje.

Bordo dailės muziejus (,,Musée des Beaux-Arts“)

Šis menų muziejus yra įsikūręs maloniame Jardin de la Mairie viešajame parke. Muziejus siūlo pasižvalgyti po Europos meno istoriją, kolekcija apima XV – XX a. Paveikslai yra suskirstyti pagal temas, sugrupuoti pagal epochą ir šalį, pavyzdžiui, renesanso, XVII a. Olandų ir 17–18 a. Prancūzų paveikslai. Muziejuje taip pat pristatomos laikinos parodos konkrečiomis temomis.

Garonos upės krantinė

Kairysis Garonos upės krantas yra XVIII amžiaus pasaulinio paveldo dalis, kur didingi didžiųjų neoklasikinių pastatų fasadai išsidėstę ties 80 metrų pločio upės pakrantės alėja. Ši puiki erdvė tinka pasivaikščiojimui ar važiavimui dviračiu.

Photo by Vince Gx on Unsplash
Ši puiki erdvė tinka pasivaikščiojimui ar važiavimui dviračiu.

,,Place de la Bourse“

,,Place de la Bourse“ aikštė atspindi XVIII amžiaus dizainą. Aikštės centre yra Trijų malonių fontanas, kurį supa du gražūs į paviljoną panašūs pastatai: „Palais de la Bourse“ (buvusi vertybinių popierių birža) ir „Musée National des Douanes“ (Muitinės muziejus). Iš šių puikių krantinės paminklų atsiveria vaizdas į Garonos upės krantus. Čia rasite vandens veidrodį – dekoratyvinį baseiną, atspindintį „Place de la Bourse“ pastato fasadus. Šią šiuolaikinę UNESCO pasaulio paveldo vietą galima būtų pavadinti „kūrybiškumo šedevru“. Fontano sistema keičia veidrodžio ir rūko efektus. Atspindys keičiasi atsižvelgiant į dienos laiką ir orą.

Photo by Juan Di Nella on Unsplash
Čia rasite vandens veidrodį – dekoratyvinį baseiną, atspindintį „Place de la Bourse“ pastato fasadus.

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/drabuziu-maisai/

Siūlome puikius drabužių maišus, keliaukite praktiškiau ir patogiau. Panaudosite tiek kasdieninėje buityje, tiek keliaudami, tad dviguba nauda