Strasbūras lankytinos vietos. (Prancūzija) Ką veikti Strasbūre?

Strasbūras pasižymi nuostabia katedra, žaviais namais ir įspūdingomis akmenimis grįstomis gatvėmis bei vaizdingais kanalais. XIII amžiuje jis tapo turtingiausiu Romos imperijos miestu ir vieta, kur klestėjo menas ir mokymasis. Šiandien Strasbūras yra kultūros miestas ir gali pasigirti išskirtiniais vaizduojamojo meno, archeologijos ir tradicinių Elzaso amatų muziejais.

Europos Parlamentas

Strasbūre ir turėtų būti Europos Parlamentas, nes miestas visada buvo vieta, kur dera skirtingos kultūros, tikėjimai ir kalbos. Jums gali tekti užsiregistruoti iš anksto, kad apžiūrėtumėte šią modernią cilindrinę konstrukciją. Viduje yra trys „vidinės gatvės“, iš kurių viena turi žiemos sodą su filodendrų mišku.

Photo by Hassan Anayi on Unsplash
Strasbūre ir turėtų būti Europos Parlamentas, nes miestas visada buvo vieta, kur dera skirtingos kultūros, tikėjimai ir kalbos

Oranžerijos parkas

,,Parc de l’Orangerie“ yra seniausias parkas Strasbūre. Parkas buvo sukurtas XIX amžiaus pradžioje imperatorienei ,,Joséphine“. Sodo paviljonas dabar naudojamas ypatingiems renginiams ir priėmimams. Puikiai tinka romantiškiems pasivaikščiojimams ir neskubrioms iškyloms, parkas pasižymi idiliška atmosfera, kurioje yra ežeras ir krioklys. Parke taip pat yra restoranas ir boulingas.

Krutenau kvartalas (,,Quartier Krutenau“)

Šurmuliuojantis „Quartier Krutenau“ sujungia senojo pasaulio žavesį su madingais restoranais, parduotuvėmis ir meno galerijomis. Šiame kanalų rajone kadaise gyveno valtininkai ir žvejai. Šis kvartalas pasižymi draugiška kaimo atmosfera ir yra maloni vietovė pasivaikščioti.

Strasbūro istorijos muziejus

Strasbūro istorijos muziejus nagrinėja laikotarpį nuo viduramžių iki XVIII a. Čia yra ginklų, žemėlapių, drabužių, eskizų ir skulptūrų, padedančių iliustruoti sudėtingą miesto istoriją geografiniame, socialiniame, ekonominiame ir politiniame kontekste. Kolekcijos žvaigždė – plano reljefas, datuojamas 1727 m. tai labai detalus Strasbūro ir jo pakraščių modelis, užimantis beveik 80 kvadratinių metrų plotą.

,,Musée Alsacien“ muziejus

1620 m. muziejuje eksponuojama liaudies meno, baldų, kostiumų ir buities reikmenų kolekcija. Lankytojai gali pamatyti tūkstančius objektų, iš kurių galima sužinoti apie XVII – XIX a. Elzaso kaimo gyvenimą. Muziejuje taip pat yra kambarių, kurie atspindi skirtingų Elzaso regionų interjero stilių. Ekskursija po muziejų suteikia lankytojams galimybę pajusti Elzaso namų žavesį.

Rohan rūmai (Palais des Rohan)

XVIII a. Rūmai „Palais Rohan“ buvo vyskupų rezidencija 1732–1742 m. (Iki Prancūzijos revoliucijos). Pastate yra trys išskirtiniai muziejai. Antrame Rohano rūmų aukšte įsikūrusiame „Musée des Beaux-Arts“ (Dailės muziejuje) yra puiki italų, ispanų, flamandų, olandų ir prancūzų meistrų paveikslų kolekcija nuo viduramžių iki šių dienų. Dekoratyvinių menų muziejus „Musée des Arts Décoratifs“ yra Rohano rūmų, buvusių Rohano kardinolų apartamentų, pirmame aukšte. Lankytojai gali pamatyti prabangius vyskupo buto kambarius, įskaitant biblioteką, spaustuvę, koplyčią, dekoratyvinių menų kolekciją. Rohano rūmų rūsyje įsikūrusiame „Musée Archéologique“ (archeologijos muziejuje) yra viena geriausių senienų kolekcijų Prancūzijoje. Kolekcijoje yra daiktų nuo priešistorės iki viduramžių.

,,Église Saint-Thomas“ bažnyčia

Ši protestantų bažnyčia, buvo pagrindinė liuteronų maldos vieta po to, kai 1681 m. Strasbūras tapo Prancūzijos dalimi. ,,Église Saint-Thomas“ buvo baigta 1520-aisiais ir yra vienintelis vokiško stiliaus pavyzdys. Viduje yra daug ką tyrinėti, įskaitant didelį gotikinį Šv. Mykolą ir nuostabų romanišką vyskupo Adelocho sarkofagą iš 1100 m. Galiausiai nukreipkite žvilgsnį į 1741 m. vargonus, kuriais grojo Mozartas 1778 m.

Vaubano užtvanka (Barrage Vauban)

1600-aisiais statytas šis, įtvirtintas tiltas ir užtvanka prie upės buvo kertinis miesto gynybinis akmuo dar 1870 m. vykusiame Prancūzijos ir Prūsijos kare. Idėja buvo ta, kad apgulties metu jis užtvindys žemes pietuose, taip numesdamas barjerus, kad užkirsti kelią įsibrovėliams. Galite užlipti ant stogo, kad pamatytumėte „Ponts Couverts“ bokštus ir katedrą.

Photo by Andreas Fickl on Unsplash
1600-aisiais statytas šis, įtvirtintas tiltas ir užtvanka prie upės buvo kertinis miesto gynybinis akmuo dar 1870 m. vykusiame Prancūzijos ir Prūsijos kare.

Mažoji Prancūzija (La Petite France)

Malūnininkai, žvejai ir odų ruošėjai prekiavo šiame vandens kelių rajone su užtvankomis ir šliuzais, kuriuos apgaubia juodai balti fachverkinio stiliaus namai. Šios nuostabios senos konstrukcijos yra 1500–1600 m. Čia yra tradiciniai restoranai, kuriuose patiekiami Elzaso patiekalai, pavyzdžiui, ,,choucroute garnie“.

Photo by Mateo Krössler on Unsplash
Malūnininkai, žvejai ir odų ruošėjai prekiavo šiame vandens kelių rajone su užtvankomis ir šliuzais, kuriuos apgaubia juodai balti fachverkinio stiliaus namai.

Strasbūro katedra

Iki 1874 m. ši užburianti smiltainio katedra buvo aukščiausias pastatas pasaulyje. Rašytojai šimtus metų apie tai rašė. Sunku nepamatyti vakarinio fasado ar skliautų vaizdo, kuris jus pasitinka įžengus į vidų. Negalite atsisakyti kelionės į šiaurinio bokšto viršūnę, baigtą 1439 m., su vaizdais iki Juodojo miško, esančio už 30 kilometrų.

Photo by Jonathan Marchal on Unsplash
Iki 1874 m. ši užburianti smiltainio katedra buvo aukščiausias pastatas pasaulyje. Rašytojai šimtus metų apie tai rašė.

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines