Marselis lankytinos vietos (Prancūzija) Ką veikti Marselyje?

Šis gyvas kosmopolitiškas miestas yra seniausias Prancūzijoje ir antras pagal dydį po Paryžiaus. Miestas pasižymi ryškia Viduržemio jūros atmosfera, pradedant raudonomis čerpėmis dengtais namais ir baigiant žvejų laiveliais jo uoste. Spalvingas, daugiatautis paveldas taip pat daro Marselį patrauklia lankytina vieta. Marselyje gyvena nemažai emigrantų iš Alžyro.

,,Boulevard Longchamp“ bulvaras

,,Boulevard Longchamp“ bulvaras pasižymi prabangiais XIX a. namais ir dviejomis platanų eilėmis. Mėgaukitės šio įspūdingo XIX amžiaus komplekso pusmėnulio formos kolonada ir fontanu bei „Palais Longchamp“ rūmais bei parku, miesto gamtos muziejumi ir dailės muziejumi, kurie taip pat yra čia.

Photo by Gabrigel on Unsplash
Mėgaukitės šio įspūdingo XIX amžiaus komplekso pusmėnulio formos kolonada ir fontanu bei „Palais Longchamp“ rūmais bei parku, miesto gamtos muziejumi ir dailės muziejumi, kurie taip pat yra čia.

Marselio istorijos muziejus

Prancūziškai vadinamas-„Musée d’Histoire de Marseille“ pasakoja Marselio istoriją nuo graikų iki šių dienų. Muziejuje yra įspūdinga istorinių artefaktų kolekcija, apimanti 2600 metų istoriją. Archeologijos ir istorijos kolekcijos atgyja šviesiuose ir erdviuose kambariuose. Muziejuje taip pat yra sodas „Jardin des Vestiges“.

„MuCEM“ (Europos ir Viduržemio jūros civilizacijų muziejus)

Šiame didžiuliame muziejuje yra daugybė atradimų. Lankytojai gali tyrinėti Viduržemio jūros regiono civilizacijos istoriją ir kultūrą. Naujausia muziejaus dalis yra akinantis itin modernus pastatas patrauklioje pajūrio aplinkoje- buvusioje prieplaukoje. Šiame skyriuje pateikiamos nuolatinės kolekcijos ir laikini eksponatai. Kita muziejaus dalis yra XII a. „Saint-Jean“ forte, čia yra vešlūs Viduržemio jūros sodai ir takas, nuo kuriuo lankytojai gali pasigėrėti panoraminiais pakrantės vaizdais.

Photo by Sebastien LE DEROUT on Unsplash
Šiame didžiuliame muziejuje yra daugybė atradimų. Lankytojai gali tyrinėti Viduržemio jūros regiono civilizacijos istoriją ir kultūrą.

Šv Viktoro vienuolynas (Abbaye Saint-Victor)

Šie maldos namai kadaise priklausė abatijai, įkurtai V amžiuje. Abatijos bazilika yra vienas iš seniausių Marselio pastatų, kuris vis dar nepažeistas, o jo pamatai siekia ankstyvųjų krikščionių laikus. Viduje atsiskleidžia paprastas ir niūrus dizainas, suteikiantis jai ypatingą aurą. Kriptoje yra IV ir V amžių sarkofagai, taip pat 11-ojo amžiaus abato Isarnus antkapis. „Abbaye Saint-Victor“ yra atvira apsilankyti.

,,Calanques“ nacionalinis parkas

Marselio priemiesčiuose atsiveria išskirtinio gamtos grožio teritorija. ,,Calanques“ yra baltos kalkakmenio uolos ir upeliai, siekiantys milžinišką aukštį ir staigiai nusileidžiantys link jūros. Šiuos uolėtus stebuklus galite pamatyti keliaudami sausuma ar jūra. Jei ketinate žygiauti, jums reikės begalinės dvasios, nes žygis trunka apie 11 valandų. Žinoma, vaizdai kompensuoja krūvį. Taip pat yra vyksta kruizai, išvykstantys iš Senojo uosto, bei baidarių nuotykiai su gidu.

Photo by Hugo Vidal on Unsplash
Marselio priemiesčiuose atsiveria išskirtinio gamtos grožio teritorija. ,,Calanques“ yra baltos kalkakmenio uolos ir upeliai, siekiantys milžinišką aukštį ir staigiai nusileidžiantys link jūros.

Le Panier (senamiestis)

Šis spalvingas rajonas yra istorinis Marselio centras ir kultūrinė širdis. „Le Panier“ yra seniausias Marselio kvartalas, kuriame gyvenama dar nuo antikos, kai senovės graikai čia įsikūrė 600 m. Pr. Kr. Šis kvartalas stačiomis, siauromis vingiuotomis gatvėmis ir nuostabiais pasteliniais pastatais leidžia pažvelgti į žavingą Marselio dvasią. Lankytojai gali pradėti ekskursiją pėsčiomis šiaurinėje ,,Vieux“ uosto pusėje , o po to eiti ,,La Canebière“ bulvaru. Taip pat čia yra restoranų, kuriuose patiekiama autentiška Alžyro virtuvė.

Photo by Isaac Maréchal on Unsplash
Šis spalvingas rajonas yra istorinis Marselio centras ir kultūrinė širdis. „Le Panier“ yra seniausias Marselio kvartalas, kuriame gyvenama dar nuo antikos, kai senovės graikai čia įsikūrė 600 m. Pr. Kr.

,,Vieux Port“ (senasis uostas)

,,Vieux Port“ yra Marselio gimtinė. Apie 600 m. tarnavo kaip Graikijos uostas. Mėlynųjų vandenų apsuptas Senasis uostas yra Marselio vakaruose, netoli Canebiere bulvaro. Krantinė yra pagrindinis turistų taškas, ir daugelis sako, kad tai yra viena iš geriausių vietų Marselyje, kur galima paragauti autentiškos vietinės virtuvės patiekalų. Rytinėje uosto pusėje „Quai des Belges“ kiekvieną rytą vyksta žuvų turgus. Šiandien ,,Vieux“ uostu pirmiausia naudojasi žvejybos ir sportiniai laivai.

Photo by Mariana Espejo on Unsplash
,,Vieux Port“ yra Marselio gimtinė. Apie 600 m. tarnavo kaip Graikijos uostas. Mėlynųjų vandenų apsuptas Senasis uostas yra Marselio vakaruose, netoli Canebiere bulvaro.

„Notre-Dame de la Garde“ Bazilika

Ši ant nuostabios kalvos esanti įspūdinga bažnyčia yra svarbiausias orientyras Marselyje. Senovėje ši vieta buvo naudojama kaip stebėjimo vieta, o viduramžiais čia buvo piligrimų koplyčia. Šiandien „Basilique Notre-Dame de la Garde“ yra tikinčiųjų švyturys, o varpinę vainikuoja didžiulė paauksuota Madona. Ji statyta 1853-1864 m. puošta neobizantiško stiliaus interjeru bei šviesių ir tamsių marmurinių arkų, palaikančių paauksuotus kupolus.

Photo by Viktoriia Popova on Unsplash
Ši ant nuostabios kalvos esanti įspūdinga bažnyčia yra svarbiausias orientyras Marselyje.

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines