Biaricas lankytinos vietos (Prancūzija) Ką veikti Biarice?

Puikioje Biskajos įlankoje esantis garsus pajūrio kurortas Biaricas buvo mėgstamiausia imperatorienės Eugénie (Napoleono III žmonos) vieta. Imperatorienė čia pastatė didingus rūmus, kurie buvo paversti prabangiu viešbučiu. Nors karališkoji Biarico įtaka išblėso, miestas išlaikė savo prestižą. Biaricas šiandien laikomas vienu geriausių paplūdimio kurortų Prancūzijoje. Smėlio paplūdimiai, gražios pakrantės vilos ir stilingi restoranai siūlo rafinuotą atmosferą. Biaricas taip pat yra banglenčių sporto sostinė Europoje.

Biarico švyturys

Biarico švyturys yra atsisukęs į Hainsart kyšulio pakrantę. 1834 m. statytas Švyturys yra „Pointe Saint-Martin“ gale. Lankytojai gali užkopti 248 švyturio laipteliais, norėdami pasigrožėti gamtovaizdžiu iš šio neįtikėtino taško. 73 metrų aukščio švyturys atveria nuostabias Biarico ir Baskų krašto panoramas.

Photo by Davyn Ben on Unsplash
Lankytojai gali užkopti 248 švyturio laipteliais, norėdami pasigrožėti gamtovaizdžiu iš šio neįtikėtino taško.

Mergelės uola (,,Rocher de la Vierge“)

Pasak legendos, audros metu jūroje užkluptus žvejus atgal į uostą nukreipė dieviška šviesa. Atsidėkodami už tai žvejai ant uolos pastatė Mergelės Marijos statulą. Norėdami patekti prie Mergelės Marijos statulos, turistai turi eiti per „Passerelle Eiffel“ pėsčiųjų tiltą, aukštai virš vandenyno bangų. Pasivaikščiojimas atveria nuostabą keliančias pakrantės panoramas, besitęsiančias nuo Adouro upės žiočių iki Ispanijos sienos.

Photo by Karim Ben Van on Unsplash
Pasak legendos, audros metu jūroje užkluptus žvejus atgal į uostą nukreipė dieviška šviesa.

Imperatoriškoji koplyčia

Koplyčia statyta 1864 m. Jos dizainas turi aiškią ispanų įtaką, Ispanija yra imperatorienės Eugénie gimtoji šalis. Svarbiausias interjero akcentas yra menininko ,,Louis Charles Auguste Steinheil“ paveikslas – Mergelė virš koplyčios.

Elegantiški bulvarai ir aikštės

Elegantiški Biarico bulvarai, gatvės ir aikštės iliustruoja miesto aristokratišką paveldą. Miesto centre yra puiki ,,Georges-Clemenceau“ aikštė, jungianti keletą pagrindinių miesto gatvių. Iš čia yra nedidelis atstumas iki ,,Place Bellevue“, pusapvalės aikštės, nuo kurios atsiveria panoraminiai paplūdimio ir vandenyno vaizdai.,, Maréchal-Leclerc bulvaras“, įsikūręs stačiame, uolėtame krante virš senojo žvejybos uosto, yra puikus atspirties taškas vaizdingoms pėsčiųjų kelionėms palei Biarico pakrantę.

Photo by Karim Ben Van on Unsplash

„Palace“ viešbutis (,,Hôtel du Palais“)

Eugenie, (Napoleono III žmonos) rūmai vis dar yra ryškiausias pastatas mieste. Kadaise šis pastatas stovėjo vienas ant kopų, dabar tai- kurorto širdis Po imperijos žlugimo jis vėl atsidarė kaip prabangus viešbutis-kazino. Pokario metais rūmai buvo sunykę, 50-aisiais jie netrukus buvo atstatyti.

Photo by Andrew Stobart on Unsplash
Eugenie, (Napoleono III žmonos) rūmai vis dar yra ryškiausias pastatas mieste.

Biarico stačiatikių bažnyčia (,,Église Russe de Biarritz“)

Eugénie pakvietė Rusijos aristokratiją prisijungti prie Biarico miesto plėtros, o jų atsinešti turtai padėjo pertvarkyti kurortą. Po kelių dešimtmečių stačiatikių bendruomenė buvo tokia didelė, kad jiems reikėjo savo garbinimo vietos. Jie ją pasistatė 1892 m. neobizantiniu stiliumi per dvejus metus.

Biarico akvariumas

Šis išskirtinis akvariumas yra ant uolos, kvapą gniaužiančio pajūrio objekto, esančio priešais „Rocher de la Vierge“. Viename didžiausių akvariumų Europoje 7000 kvadratinių metrų erdvėje yra daugiau nei 20 akvariumo talpyklų. Natūraliai atrodantys akvariumo rezervuarai yra pripildyti daugybės nuostabių rūšių, pradedant omarais ir jūros ežiais, baigiant vėžliais ir kūjagalviais rykliais. Akvariumuose yra septynių jūrų gyvūnų rūšys, įskaitant tropinių žuvų masyvą. Vienas iš Biarico akvariumo akcentų yra lauko terasa su baseinu ir ruoniais, kur maudosi ir žaidžia šie žavingi jūros žinduoliai.

Didysis paplūdimys (,,Grande Plage“)

Tai viliojanti auksinė įlanka su minkštu smėliu, tai, ko reikia saulėtai popietei draugų, šeimos ar geros knygos kompanijoje. Paplūdimiu dalijasi ir atsitiktiniai besimaudantieji ir banglentininkai, o liepą ir rugpjūtį jis gali būti šiek tiek perpildytas.

Photo by Artem Galychyi on Unsplash
Tai viliojanti auksinė įlanka su minkštu smėliu, tai, ko reikia saulėtai popietei draugų, šeimos ar geros knygos kompanijoje.

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines