Nantas (Nantes) lankytinos vietos (Prancūzija) Ką veikti Nante?

Turtingas viduramžių prekybos uostas ir buvusi Bretanės regiono sostinė Nantas turi įspūdingą istoriją. Vaikščiodami po senamiesčio akmenimis grįstas gatves pasijausite tarsi grįžę laiku atgal. Mieste yra operos teatras, restoranai, puikios kavinės ir šurmuliuojančios aikštės. Kultūros objektų gausu, ypač istoriniame Nanto centre. Miesto centras lankytojus džiugina elegancija ir rafinuotumu. Nors Nantas yra vienas didžiausių Prancūzijos miestų, yra ir daugybė gražių sodų, kurie suteikia gaivių erdvių poilsiui.

Augalų sodas ,,Jardin des Plantes“

,,Jardin des Plantes“ sodas septyniuose hektaruose ploto talpina 10 000 rūšių augalų. Tai nėra įprastas parkas: Palmių namas yra pasakiškas XIX amžiaus pabaigos metalo ir stiklo statinys su augalais iš Amerikos atogrąžų, o trijuose šiltnamiuose yra orchidėjos iš Afrikos ir Azijos.

Photo by Adrien Bruneau on Unsplash

Gamtos istorijos muziejus (Muséum d’Histoire Naturelle)

Nanto gamtos istorijos muziejus, yra senosios miesto monetų kalyklos vietoje, čia yra galerijos kiekvienai gamtos mokslo sričiai: yra zoologijos, paleontologijos, mineralogijos, etnografijos ir kt. Zoologijos galerijoje esantis banginių skeletas, yra ilgesnis nei 18 metrų ir yra pakabintas prie lubų.

,,Les Machines de l’Île

Vakarinėje ,,Ile de Nantes“ pusėje rasite animatronikos būtybes, įkvėptas Žiulio Verno raštų ir išgalvotų Leonardo da Vinči personažų. Visos šios nepaprastos mašinos yra interaktyvios: pavyzdžiui, „Grand Éléphant“ yra 12 metrų aukščio dramblys, kuris vežioja 52 keleivius ant nugaros pasivaikščiojimui, jame galite pajusti kiekvieno žingsnio vibraciją. „Carrousel des Mondes Marins“ yra gigantiška karuselė su judančiomis jūrų būtybėmis. Viduje esančioje „Galerie des Machines“ yra daugiau skulptūrų ir yra parodyta, kaip jos buvo suprojektuotos ir pastatytos.

Photo by Ishan Loya on Unsplash

Žiulio Verno muziejus

Žiulis Vernas gimė 1828 m. Nante ir pirmuosius 20 metų praleido šiame mieste. Žiuliui Vernui skirtas muziejus yra 1878m. dvare, nors jis neturi ryšio su Žiuliu Vernu, jis nėra toli nuo ten, kur gyveno jo tėvai. Galerijose galite apžiūrėti patrauklų knygų, žaidimų, rankraščių, portretų, dokumentų, priklaususių rašytojui ir paliktų muziejui.

Graslin’o kvartalas

XVIII amžiuje Graslino rajoną suprojektavo generolas Sieuras Graslinas, kuris nusipirko didžiulę žemę norėdamas pastatyti investicinių objektų kolekciją. Architektas Mathurinas Crucy parengė Graslin rajono planus, paaiškinančius jo homogeniškumą: gatvės, parduotuvės, gyvenamieji kvartalai, teatras ir t.t.

Nanto meno muziejus (,,Musée d’Arts de Nantes“)

1801 m. Napoleonas Bonapartas Nante įkūrė „Musée des Beaux-Arts“ (Dailės muziejų) su nedidele Luvro dovanotų meno kūrinių kolekcija. 1989 m. Muziejus išplėtė savo erdvę, o po atnaujinimo 2017 m. muziejus išplėtė savo parodų plotą 2000 kvadratinių metrų ploto „Le Cube“ – keturių lygių galerijomis, kuriose eksponuojami meno kūriniai.

,,Île Feydeau“ rajonas

Šis rajonas buvo sala iki 1930-ųjų, kai buvo užtvenkta viena Luaros atšaka. Iki XVIII amžiaus tai buvo netinkama statyboms pelkė, kol buvo parengtas melioracijos projektas, kuris sukūrė puikų kvartalą miesto turtingiems pirkliams gyventi. Namai yra gražūs, juose yra geležiniai balkonai, mansardiniai stogai. Pasižvalgykite.

Photo by quentin on Unsplash

Bretanės kunigaikščių pilis (,,Château des Ducs de Bretagne“)

Įtvirtinti rūmai yra rytinėje senamiesčio dalyje, sunku nepastebėti didelių sienų ir bokštų, kurie juosia pilį, kurioje gyveno kunigaikščiai. Pilis buvo pastatyta XIII amžiuje ir apie 300 metų tarnavo kunigaikščiams, kol 1500-aisiais tapo Prancūzijos karališkąja rezidencija. Į kiemą ir pylimus įeiti galima nemokamai, norėdami giliau susipažinti su Nanto istorija, apsilankykite pilyje, kuri atskleidžia skirtingus miesto evoliucijos etapus, pradedant vergų prekyba ir baigiant pramonės uostu.

Photo by Maria Prczybilla on Unsplash
Įtvirtinti rūmai yra rytinėje senamiesčio dalyje, sunku nepastebėti didelių sienų ir bokštų, kurie juosia pilį, kurioje gyveno kunigaikščiai.

„Saint-Pierre-et-Saint-Paul“ katedra

Statybos prasidėjo 1434 m., o katedrai pastatyti prireikė daugiau nei 400 metų. Nepaisant to, kad gotika jau seniai nebebuvo madinga, 1600 metais statybos buvo tęsiamos, nes tai atitiko ankstesnį projektą. Turite skirti laiko Bretanės kunigaikščio Pranciškaus II kapui, kuris laikomas prancūzų renesanso šedevru. Jis datuojamas 1507 m. ir turi skulptūrų iš balto Kararos marmuro.

Photo by Steven Roussel on Unsplash
Statybos prasidėjo 1434 m., o katedrai pastatyti prireikė daugiau nei 400 metų. Nepaisant to, kad gotika jau seniai nebebuvo madinga, 1600 metais statybos buvo tęsiamos, nes tai atitiko ankstesnį projektą.

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines