Kanai lankytinos vietos. (Prancūzija) Lankytinos vietos Kanuose.

Iki XIX a. Kanai buvo tik ramus žvejybos kaimas, tačiau šiandien jis yra spalvingas pajūrio miestas, kuris garsėja pasaulyje gerai žinomu kasmetininiu Kanų kino festivaliu. Kiekvieną gegužę, kai Kanuose vyksta kino festivalis, gerbėjai vyksta čia norėdami pamatyti turtingas įžymybes, nes garsenybės festivalio metu žengia  raudonu kilimu į  Palais des Festivals rūmus, kuriuose rodoma tūkstančiai filmų. Priešais Palais des Festivals  rūmus yra  “La Croisette”, graži pakrantė su palmėmis, viešbučiais, restoranais ir bei garsių dizainerių parduotuvėmis, tokiomis kaip “Gucci”, “Chanel” ir “Dior”.

Kanų viešieji paplūdimiai

Kanuose yra septyni kilometrai paplūdimio ruožo. Nors daugelis Kanų paplūdimių yra privatūs ​, priklauso viešbučiams, keli paplūdimiai yra atviri visuomenei, ir tai yra vieni geriausių paplūdimių Pietų Prancūzijoje. Tarp jų yra „Plage Macé“ ir „Plage Zamenhof“, esantys prie ,,Boulevard de la Croisette“. Taip pat viešam naudojimui skirtas „Plage du Casino“ – auksinio smėlio paplūdimys palei ,,Boulevard de la Croisette“; ,,Plage de la Bocca“ yra ramus paplūdimys su nuostabiais vaizdais ir auksiniu smėliu.

Photo by molly archer on Unsplash
Kanuose yra septyni kilometrai paplūdimio ruožo. Nors daugelis Kanų paplūdimių yra privatūs ​, priklauso viešbučiams, keli paplūdimiai yra atviri visuomenei.

Dievo Motinos Vilties bažnyčia (,,Église Notre-Dame-de-l’Espérance“)

Ši puiki gotikinė ir renesansinė bažnyčia, pastata 1500 m. Iš išorės tai griežtai atrodantis pastatas, tačiau viduje yra keletas dalykų: Baptėmes koplyčioje yra XVI amžiaus skulptūra iš Burgundijos, vaizduojanti Šv. Ana, Mergelę ir vaiką. O virš įėjimo yra mieli XIX a. vargonai.

Kastro muziejus (,,Musée de la Castre“)

,,Musée de la Castre“ stovi ant kalvos, nuo kurios atsiveria Kanų įlankos vaizdas. Muziejus yra įsikūręs istoriniame paminkle – viduramžių pilyje, kuri anksčiau vienuolynas. Viduržemio jūros apsuptoje vietovėje atsiveria puikus vaizdas į pakrantę ir jūrą. Kastro muziejuje yra puiki Viduržemio jūros regiono senienų kolekcija, ikikolumbinis primityvus menas ir XIX a. Provanso kraštovaizdžio paveikslai. Keliuose mažuose kambariuose yra egzotiškų meno objektų iš Okeanijos ir Himalajų. Taip pat yra plati muzikos instrumentų kolekcija iš viso pasaulio. Lankytojai gali užkopti į XII a. bokšto viršų. Iš čia atsiveria kvapą gniaužianti Kanų ir jo apylinkių panorama.

Photo by Dominik Pearce on Unsplash
,,Musée de la Castre“ stovi ant kalvos, nuo kurios atsiveria Kanų įlankos vaizdas.

Forvilio turgus (,,Marché Forville“)

Apsilankykite šiame turguje, kur pardavinėjami sezoniniai produktai iš Prancūzijos pietų. Turgų itin mėgsta vietiniai gyventojai, taigi, galite pažvelgti į tikrąjį kasdienį gyvenimą šiame mieste. Siūlomas asortimentas gali būti įvairus: nuo vaisių, daržovių, gėlių ir kvapiųjų žolelių iki išskirtinių rankų darbo konditerijos gaminių, triufelių ir gurmaniškų alyvuogių aliejų. Maisto turgus dirba kasdien, išskyrus pirmadienius.

Photo by Anna Kaminova on Unsplash
Turgų itin mėgsta vietiniai gyventojai, taigi, galite pažvelgti į tikrąjį kasdienį gyvenimą šiame mieste.

Apsilankykite Kanų kino festivalyje (gegužės mėn.)

Jei Amerika turi Holivudą-Europa turi Kanus. Šis prestižinis ,,raudonojo kilimo“ renginys neabejotinai yra viena didžiausių metų akimirkų Kanuose. Festivalis sutraukia kino žvaigždes ir kino kūrėjus iš viso pasaulio, taip pat plačiai minias gerbėjų ir žurnalistų. Iš pradžių Kanų festivalis buvo įsteigtas tam, kad konkuruoti su Venecijos kino festivaliu. Nuo pat pirmojo festivalio, surengto 1946 m. ​​jis pelnė tarptautinę reputaciją, nes atrado, rėmė ir reklamavo puikius filmus.

Photo by Zhifei Zhou on Unsplash

Festivalių ir kongresų rūmai (,,Palais des Festivales“)

Kanų kino festivalio vieta buvo nufotografuota tiek kartų, kad ji įgijo savotišką visuotinį pripažinimą. Galite vykti į ekskursiją po Didžiąją auditoriją, sekdami garsiausių pasaulio asmenybių pėdomis. Turėsite galimybę žengti raudonu kilimu nuklotais laiptais, vedančiais į Gran Auditorium prie ,,Promenande de la Croisette“.

Le Suquet (senamiestis)

Į vakarus nuo uosto yra originali Kanų gyvenvietė, įkurta kalvos šlaite, kur gausa mažų gatvelių nepakito per šimtus metų. Galite užlipti laiptais, ir lėtai eidami pro ochros spalva dažytus namus, pateksite į ,,Place de la Castre“ aikštę. Čia galite sustoti prie terasinio sodo šalia ,,Notre-Dame d’Espérance“ ir pamatyti uostą.

Photo by Mathias Bach Laursen on Unsplash
Į vakarus nuo uosto yra originali Kanų gyvenvietė, įkurta kalvos šlaite, kur gausa mažų gatvelių nepakito per šimtus metų.

,,La Croisette“

Tai viena iš madingiausių Prancūzijos Rivjeros gatvių, šis palmėmis išklotas bulvaras yra turistų traukos centras Kanuose. „Boulevard de la Croisette“ yra išpuoštas prabangiomis vilomis, butikais ir„Belle Epoque“ viešbučiais, tokiais kaip legendinis „InterContinental Carlton Cannes“ – Art Nouveau architektūros šedevras, kurį sukūrė Charlesas Dalmasas.

Photo by Cristian Musolino on Unsplash
Tai viena iš madingiausių Prancūzijos Rivjeros gatvių, šis palmėmis išklotas bulvaras yra turistų traukos centras Kanuose.

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines