Antibai (Antibas) lankytinos vietos. (Prancūzija)

Šis vaizdingas pajūrio kurortas, esantis tarp Nicos ir Kanų, kažkada buvo senas graikų prekybos uostas. Šiandien lankytojai čia suras daug įrodymų liudijančių apie senovės dienas leistas siaurose akmeninėse gatvelėse. Tačiau Antibas, antras pagal dydį Prancūzijos Rivjeros miestas, yra ne tik senoviškas. Jis taip pat gali pasigirti vienu iš geriausių Viduržemio jūros uostų. Antibe  yra Musee Picasso, muziejus, skirtas legendiniam menininkui, kuris 1946 m. Gyveno šiame mieste. Muziejus yra Grimaldi pilyje, kuri kažkada buvo garsios Grimaldžių šeimos rūmai.

Peyneto muziejus (Musée Peynet)

Šis muziejus, įkurtas 1995 m., skirtas daugelį metų Antibuose gyvenusio karikatūristo Raymondo Peyneto kūrybai. Kolekcijoje rodomi įnoringi piešiniai, litografijos ir komiksai, kuriuos Peynet sukūrė per savo 60 metų karjerą. Muziejaus kolekcijoje pristatomi ir kitų karikatūristų darbai.

Archeologijos muziejus

Muziejaus plotas yra nedidelis, nes bastionas yra ne kas kita, kaip pavienis pakrantės bokštas, o muziejus yra nereiklus. Muziejuje rodomas, etruskų, graikų ir finikiečių laivų turinys. Čia yra amforų ir kitų keramikos dirbinių, monetų, mozaikų ir kasdienių daiktų asortimento. Taip pat galite pakilti į viršų, kad pamatytumėte vaizdus iki kalvų, esančių už ,,Cagnes-sur-Mer“.

Photo by Jane Ackerley on Unsplash

Džiazo festivalis

„Jazz à Juan“ festivalyje koncertavę muzikantai pasako tikrai daug apie šį muzikos renginį, čia koncertavo tokie muzikantai kaip: John Coltrane, Sonny Rollins, Nina Simone, Ella Fitzgerald ir Louis Armstrong. Taip pat vuksta džiazo varžybos, kuriose ansambliai kasmet varžosi tarpusavyje dėl prizo.

,,Carré“ fortas

Sen Roko pusiasalyje esantis ,,Carré“ fortas stovi 26 metrai virš jūros lygio ir turi 360 laipsnių panoramą. XVI amžiuje pagal Henriko II užsakymą pastatyta tvirtovė kadaise buvo naudojama kaip sargybos postas ir gynybinė vieta. Fortą supa keturių hektarų parkas, pasižymintis tipiška Viduržemio jūros flora ir fauna. Į pietus nuo senojo forto yra ,,Port Vauban“ uostas.

,,Port Vauban“ uostas

Ten, kur šiandien švartuojasi oligarchų ,,superjachtos“, nuo pat romėnų laikų buvo uostas, o 1600-aisiais jį išpėtojo nepaprastasis karo inžinierius Vaubanas. Nors nuo XX a. Uoste pamatysite valtis, priklausančias pasaulio turtingiesiems.

Photo by Jp Valery on Unsplash

Senamiestis

Antibų senamiestis-tai siauros, vingiuotos akmenimis grįstos gatvelės užpildytos mažais butikais, gurmaniško maisto parduotuvėmis, kavinėmis ir restoranais. Lankytojų taip pat laukia kerinčios staigmenos, pradedant pajūrio vaizdais ir ,,Bougainvillea“ alėjomis, ir baigiant aikštėmis su lauko terasomis.

Photo by Reuben Mcfeeters on Unsplash
Antibų senamiestis-tai siauros, vingiuotos akmenimis grįstos gatvelės užpildytos mažais butikais, gurmaniško maisto parduotuvėmis, kavinėmis ir restoranais.

Pikaso muziejus

Šis istorinis pastatas yra vertinga Antibų paveldo dalis. Miestas pakvietė Pikaso naudoti naujai restauruotą pilį kaip studiją, ir jis tą vasarą čia nutapė keletą darbų. 1966 m. čia buvo atidarytas muziejus, kuriame dabar yra 245 jo paveikslai, keramika ir piešiniai. Taip pat yra Joano Miró ir Germaine Richier skulptūrų bei Nicolas de Staël paveikslų.

Paplūdimiai

Netoliese aplinkui miestą yra beveik 50 privačių ir viešų paplūdimių, neskaitant neoficialių įlankų palei ,,Sentier de Tire-Poil“, kur galite degintis ant uolų ir lysti į vandenį atvėsti. „Plage de la Salis“ yra nemokama, balta smėlio įlanka šalia jachtklubo.

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines