Sen Tropezas lankytinos vietos (Prancūzija) Ką pamatyti Sen Tropeze?

Nuo 1950 m. Sen Tropezo paplūdimiai ir kurortai traukė įžymius žmones ir turtinguosius iš viso pasaulio. Jis išlieka toks pat populiarus ir šiandien. Įsikūręs apie 50 km į vakarus nuo Kanų, Sen Tropezas yra senas Viduržemio jūros uostamiestis, kuris žavi lankytojus akmeninėmis gatvelėmis ir senamiesčiu. Tačiau jis taip pat gali pasigirti madingais ir saugiais  paplūdimio klubais, kurie patenkina pasaulio turtingųjų ir garsių žmonių poreikius, o jo uostas pilnas prabangių jachtų. Žinoma, Sen Tropeze keliautojai  norės aplankyti vieną iš  visame pasaulyje žinomų paplūdimių – geriausiai žinomą kaip Pampelonne. Be to, lankytojai čia suras daugybę nuostabių patiekalų ir parduotuvių, o taip pat ir puikias naktinės pramogas.

Drugelių muziejus (,,Maison des Papillons“)

Šį muziejų įkūrė Dany’as Lartigue’as, jis per visą gyvenimą surinko 35 000 drugelių egzempliorių, kurie pristatomi visuomenei šeimos namuose Sen Tropezo centre. Šiuose kambariuose galite pamatyti visas atskiras prancūziškų drugelių rūšis, taip pat egzotinius egzempliorius iš Amazonės ir Saliamono salų.

Pakrantės kelias (,,Sentier du Littoral“)

„Sentier du Littoral“ trasa, suteikia galimybę apžvelgti daugiau nei 40 kilometrų pakrantės nuo Sen Tropezo iki Taillato kepurės. Visai šalia jūros, keliausite per aukštas uolas su kalkakmenio atodangomis.

Sen Tropezo citadelė

XVII amžiaus pradžios tvirtovė su grioviais ir šešiakampiu išplanavimu, buvo įtvirtinta po Prancūzijos religijos karų kaip pagrindinė gynybinė vieta tarp Tulono ir Antibų, saugant tuometinę sieną. Tvirtovė atlaikė 21 ispanų išpuolį 1637 m. Į labirintą panašiuose interjeruose yra įsikūręs įspūdingas Jūrų muziejaus, kuris buvo atnaujintas per pastaruosius kelerius metus ir kuriame yra antikvariniai gaubliai, pavyzdiniai laivai, žemėlapiai.

Photo by La coccinelle on Unsplash
XVII amžiaus pradžios tvirtovė su grioviais ir šešiakampiu išplanavimu, buvo įtvirtinta po Prancūzijos religijos karų kaip pagrindinė gynybinė vieta tarp Tulono ir Antibų, saugant tuometinę sieną.

,,l’Annonciade“ muziejus

Sen Tropeze, viena iš populiariausių lankytinų vietų yra meno muziejus, užimantis buvusią „Notre-Dame de l’Annonciade“ koplyčią. Ši koplyčia, datuojama 1510 m. Nuostabiu impresionistų paveikslų asortimentu muziejus byloja apie kaimo avangardinę meninę praeitį. Daugelį eksponuojamų kūrinių sukūrė menininkai, kurie atvyko gyventi ir dirbti į Sen Tropezą 1890-ųjų pabaigoje ir 20-ojo amžiaus pradžioje.

Viešieji paplūdimiai

Sen Tropezas garsėja išskirtiniais privačiais paplūdimiais. Tačiau yra daugybė viešų paplūdimių su puikiais patogumais. „Plage de Bouillabaisse“ yra didelis smėlio paplūdimys prie pat uosto. Vietinių gyventojų itin mėgstamas „Plage des Canoubiers“ yra platus smėlio paplūdimys, čia taip pat yra buriavimo mokykla ir teikiamos jachtų paslaugos. Pušių užgožtas „Plage des Salins“ yra ramus, nuošalus paplūdimys su akmenėlių pakrante ir krištolo skaidrumo vandenimis. „Plage de la Ponche“ ir „Plage de la Fontanette“ yra senajame ,,La Ponche“ kvartale, pakrantėse, kur kadaise žvejai laikę savo valtis. Be viešųjų paplūdimių su gerai įrengtais patogumais, Sen Tropeze taip pat yra paplūdimių, kurie vertinami dėl laukinės gamtos: „Plage des Graniers“ bei „Plage de la Moutte“

„La Ponche“: senamiestis

Sen Tropezo senamiestis, žinomas kaip „La Ponche“, ribojasi su ,,Vieux“ uostu ir yra žemiau citadelės. Šis istorinis žvejų kaimelio centras ir yra vaizdingiausias Sen Tropezo rajonas. Dalis jo buvo įrengta kaip siaurų alėjų ir nuostabių akmeninių gatvelių pėsčiųjų zona, kurioje gausu mažų parduotuvių, prabangių butikų, kavinių ir restoranų.

Photo by Robert Aardenburg on Unsplash
Šis istorinis žvejų kaimelio centras ir yra vaizdingiausias Sen Tropezo rajonas.

Uostas

Atmosferinis ,,Vieux“ uostas yra Sen Tropezo širdis, čia atgijo senasis žvejų kaimelis. Lankytojus žavi idiliški mažų žvejų valčių ir madingų jachtų vaizdai, kurie prišvartuoti uoste, vaizdus papildo pastelinių spalvų namai ir gyvybingos kavinės su lauko terasomis. Ant plataus šaligatvio prie vandens, menininkai parduoda spalvingus paveikslus, vaizduojančius Sen Tropezo scenas.

Photo by Valentin B. Kremer on Unsplash
Atmosferinis ,,Vieux“ uostas yra Sen Tropezo širdis, čia atgijo senasis žvejų kaimelis.

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines.