Saint-Paul de Vence lankytinos vietos (Prancūzija)

Saint-Paul de Vence miestelis įkurtas  kalvos viršūnėje, tai gerai išsilaikęs viduramžių kaimas, kuriame sezono metu šurmuliuoja turistai. Tai taip pat ir meniškas miestas, kuriame įsikūrę daugybė meno galerijų, menininkų dirbtuvės ir muziejai, įskaitant visame pasaulyje žinomą “Fondation Maeght”. Vienas iš garsiausių Saint-Paul de Vence miestelio gyventojų buvo menininkas Marcas Chagalas, kuris  gyveno ir tapė čia maždaug 20 metų. Be to, Saint-Paul de Vence kalvos viršukalnėje atsiveria nuostabūs vaizdai į Alpes, aplinkines kaimo vietoves ir jūrą, todėl šis žavingas miestas yra fotografų svajonė.

Ekskursija po viduramžių miestą prasidės, kai praeisite pro didžiulius arkinius vartus šalia kurių yra patrankos. Iš ten akmenimis grįsta gatvė Rue Grande ves jus pro parduotuves, galerijas ir menininkų studijas, įsikūrusias viduramžių namuose.

Eikite palei Rue Grande iki Grande fontano, kurį 1615 m. Pastatė Melchioras Martinas, kaimo akmenininkas,jo menas laikomas istoriniu paminklu nuo 1850 m.

Pasukę kairiau galite pakilti į Place du Château ( šiandien tai yra miesto rotušė). Šioje aikštėje stovi XIII amžiuje pastatyta romaninio stiliaus bažnyčia su gotikos elementais, pridėtais 1600 m., ir skliautais, statytais 1800 m. Jos varpinė pakyla svaiginančiai aukštai, o šalia jos bando konkuruoti įžūli palmė.

Už bažnyčios rasite XVII a. vadinamą Folon koplyčią, pavadintą ją dekoravusio belgų dailininko vardu.

Nepaisant to, kad esate aukščiausioje miestelio vietoje, norėdami pamatyti geriausius vaizdus, ​​grįžkite į Rue Grande, eikite pro mažą aikštę su senu fontanu, kuris kaimui tiekia geriamąjį vandenį nuo 1611 m.

Pasiekite Pietinius vartus. XIV a. Vartai yra senesni už pylimus. Iš čia atsiveria nuostabūs pakrantės vaizdai.
Po vartų eina kapinės, kuriose palaidotas ilgametis miestelio gyventojas Marcas Chagallas.

Galite grįžti prie miestelio įėjimo palei rytinius pylimus, kur pamatysite XIV amžiaus Esperono bokštą.

Arba eikite link vakarinių pylimų, čia rasite ,,machicolated“ vartų bokštą. Abi vietos siūlo išskirtinius vaizdus.

Neišvykite iš miesto, neužsukę į kavinę, atsigerti kavos ir stebėti kaimo gyventojus, kartais gana triukšmingai dalyvaujančius žaidimuose su buruliais.

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines