Avinjonas lankytinos vietos (Prancūzija) Ką pamatyti Avinjone?

Avinjonas, viduramžiais buvo Katalikų bažnyčios sostinė. Kolosalūs rūmai, kuriuos pastatė popiežiai, yra įspūdingi dėl savo dydžio ir gotikinės architektūros, o senamiesčio pylimai, bokštai ir vartai taip pat yra fantastiški. Senąją miesto dalį gražiai apjuosia Ronos upė. Geras laikas apsilankyti yra liepos mėnuo, čia vyksta meno festivalis.

Avinjono festivaliai

Avinjone per metus vyksta dešimtys kultūros renginių ir festivalių. Vienas didžiausių Provanso vasaros renginių – „Festival d’Avignon“ – tai įvairialypė kultūrinė programa, apimanti teatro, kino ir meninius pasirodymus. Vienas iš labiausiai lankomų festivalių yra rugpjūčio mėnesį vykstantis Avinjono džiazo festivalis, vykstantis ,,Coîttre des Carmes“ kieme. Šis įvykis yra žinomas kaip pradžios stotelė naujiems džiazo muzikantams iš visos Europos. Rugsėjo mėnesį vyksta „Medievales des Carmes“ (viduramžių festivalis); spalio mėnesį- Šiuolaikinio meno festivalis; Kalėdinė mugė vyksta gruodžio mėnesį.

Šv. Petro bažnyčia (Eglise Saint-Pierre)

Čia saugomos Šventojo Petro relikvijos. Pastatyta 1356 m., Šventojo Petro (Sen Pjero) bažnyčia turi gražų gotikinį fasadą ir raižytas renesanso medines duris, datuojamas 1550 m. Bažnyčioje yra keletas įspūdingų skulptūrų, taip pat Simono de Chalonso, Parrocelio ir Nicolaso ​​Mignardo paveikslai.

Laikrodžio aikštė (Place de l’Horloge)

,,Place de l’Horloge“ yra pavadinta Avinjono gotikinio laikrodžio bokšto vardu, tačiau jį gali būti gana sunku pastebėti aikštėje, nes jis yra paslėptas už naujesnių neoklasikinių miesto pastatų. Vasarą beveik pusę „Place de l’Horloge“ aikštės užima restoranai, kurie tęsiasi visą aikštės ilgį. Veikia karuselė.

,,Barthelasse“ sala (Île de la Barthelasse)

Tai viena didžiausių Europos upių salų, esanti 700 hektarų plote. Ji priklauso Avinjonui ir yra sujungta su miestu „Pont Daladier“tiltu, nors jums gali būti įdomiau plaukti nemokamu keltu per Roną. Saloje yra taikūs sodai, namai, kelis kartus per šimtmetį čia įvyksta katastrofiškas potvynis.

„Lambert“ kolekcija

Tai yra vienas iš naujesnių Avinjono meno muziejų, kurį 2000 m. įkūrė meno kūrinių prekeivis Ivonas Lambertas. Galerijos įrengtos dviejuose nuostabiuose XVIII a. viešbučiuose. Parodos meną sudaro: šiuolaikinis menas, fotografija, vaizdo įrašai, paveikslai ir skulptūros nuo 1980-ųjų iki šių dienų.

Rūmų aikštė (Place du Palais)

15-ojo amžiaus pradžioje aikštę pastatė Benediktas XII. Aikštėje atsiveria puikus rūmų vaizdas, taip pat renesanso laikų ,,Petit Palais“, Avinjono romaninė katedra ir ,,Hôtel des Monnaies“, kuris buvo atnaujintas baroko stiliumi 1619 m.

,,Saint-Bénézet“ tiltas

Šis tiltas yra statytas XII amžiaus pabaigoje. Jis buvo pastatytas ant siauriausios Ronos upės dalies, kad sumažintų upės stiprių srovių poveikį. Iš pradžių buvo 22 arkos, iš kurių šiandien liko tik keturios, o tiltas buvo 915 metrų ilgio, jo pastatymo metu. Per šimtus metų tiltas buvo apgadintas ir atstatytas potvynių, kol galiausiai katastrofiškas XVII a. potvynis nusinešė didžiąją arkų dalį.

Photo by Roelf Bruinsma on Unsplash
Šis tiltas yra statytas XII amžiaus pabaigoje. Jis buvo pastatytas ant siauriausios Ronos upės dalies, kad sumažintų upės stiprių srovių poveikį.

Popiežių rūmai (Palais des Papes)

Norint suvokti XIV amžiaus Popiežiaus rūmų mastą, įsivaizduokite, kad čia galite sutalpinti keturias gotikines katedras. Tai vienas garsiausių ir vertingiausių Prancūzijos istorinių pastatų. Stabtelėkite popiežiaus apartamentuose, kurių sienas puošia gotikos menininko Matteo Giovaneti, beveik prieš 700 metų tapytos freskos.

Photo by Lottie Griffiths on Unsplash
Norint suvokti XIV amžiaus Popiežiaus rūmų mastą, įsivaizduokite, kad čia galite sutalpinti keturias gotikines katedras.

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines: https://www.magiskasgidas.lt/kategorija/kelionines-kosmetines/

Neturite kur susidėti kosmetikos? Siūlome kompaktiškas, kelionei tinkančias kosmetines